Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mustafa uçurum değerlendirdi... "Şakir Kurtulmuş Edebiyatın İzinde"

Şair ve yazar Mustafa Uçörum, şair ve yazar Şakir Kurtulmuş'un "Edebiyatın İzinde" adlı eserini değerlendirdi..

Mustafa uçurum değerlendirdi...

Edebiyat yapmak vardır bir de edebiyatı yaşamak… Dopdolu ve her anını kitaplarla, yazarlarla, edebî sohbetlerle geçirmenin tarifsiz bir mutluluğu olduğu doğrudur. Bunu ancak yaşayan bilir.

Şakir Kurtulmuş, açtığı edebiyat penceresinden gönlüne güzellikler dolduran bir gönül insanı. Şiir yazıp şairane yaşıyor. Dostluğun şiirini, denemesini yazdığı kadar dostlarının gönüne dokunmayı da ihmal etmiyor. Edebiyatın izinde, güzellikler biriktiriyor.

Her şey geçer gider de geriye dostlarımız kalır. En büyük sermayedir dostluk. Hem de tükenmeyen ve sürekli artan…

Edebiyatın İzi kitabını okurken Kurtulmuş’un, yolumuza çıkan güzel insanlara içten selamlar gönderiyoruz. Kimler çıkıyor karşımıza; Mehmet Bıyıklı, Osman Sarı, M. Akif İnan, Ramazan Dikmen, Mustafa Özçelik, Hasan Aycın, Nurettin Durman.. Sadece bu kadarla kalmıyoruz; edebî mekânlar da var içine dostluğun ve muhabbetin yerleştiği. Bir de Yediiklim dergisi.

Şakir Kurtulmuş, kendinde iz bırakan dostları ve mekânları yazmış. İz bırakarak yaşamak bu olsa gerek. Sıradan değil, olsun diye değil; yürekten yaşamak. Bunu kitaptaki her cümleden anlayabiliyoruz.

“Başından beri çizgileriyle konuşan Hasan Aycın’ın önemli meselesi insandır. İnsanın hallerini anlatırken, imgelere yaslanarak iyilik ve güzellikleri öne çıkarma amacındadır.” (s.57)

“Cuma günleri Beylerbeyi sahilindeki Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii’ne gider, burada eski arkadaşlarıyla bir araya gelir. Bereketli bayram günleridir cuma günleri.” (s.62)

Mekânlar önemlidir. Özellikle mektep görevi olan ve insanın kişisel gelişimine katkı ağlayan mekânlar bir yapıtaşı gibidir. Hayatın bir döneminde uğrak yeri olan yerler yıllar sonra bakılır ki bir okul gibi işlev görmüş. Şakir Kurtulmuş bu mekânları da anlatıyor. Küllük Kıraathanesi, MTTB, Birlik Vakfı, Türk Ocağı, Aydınlar Ocağı, Kubbealtı, Fetih Cemiyeti, Gazve Kitapevi, Abbare Kahve, dergiler ve daha nice uğrak yerleri…

Edebiyatın İzi, bir yol haritası gibi. İşaretleri takip ederek gidilecek yer ancak güzel bir huzur iklimi olur. Şakir Kurtulmuş bunun yolunu gösteriyor kitapta. Yeter ki dopdolu yaşamayı isteyelim.

Edebiyatın İzi - Şakir Kurtulmuş – Çıra Edebiyat 

Kaynak: https://mustafaucurum.blogspot.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER