Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Diyabakır ve Mardin'de yangın faciası: 5 can kaybı, 44 yaralı

Ajansların Haberine göre; ÖLÜ VE YARALILAR VAR...

Diyabakır ve Mardin

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve Mardin'in Mazıdağı ilçesinde dün akşam çıkan anız yangını gece saatlerinde kontrol altına alındı. Olayda 5 kişi hayatını kaybederken, 10'u ağır 44 kişi de yaralandı.

Türkiye'de yaz aylarına girilmesiyle yeniden baş gösteren yangınlar, Diyarbakır ve Mardin'e de sıçradı. Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda anız yangını çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'in yanı sıra çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile Çınar ilçesinde yangın çıkan bölgede incelemede bulundu.

 

1.jpg

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangın saatler süren müdahaleyle kontrol altına alınırken, olayda can kayıpları ve yaralananlar oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen anız yangınına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır 44 kişi yangından etkilendi. Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 can kaybımız var. Olay sebebi ile 35 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirildi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER