Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Böyle mi Vatansever Olunur?

Veysi Dündar - 27.10.2018

Böyle mi Vatansever Olunur?

 

Bir ülkenin en pahalı varlığı tabii ki vatanıdır. Vatanı canı kanı pahasına kazanır bir millet. Türkler bu konuda gayet duyarlıdır. Şiirler yazılmıştır buna dair. ?Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır? demiş şair. Ya da ?bastığımız yerin altında kefensiz yatanları düşün´memiz öğütlenir namütenahi.

Bunları en çok dillendiren, bunun en fazla konusunu eden de genel olarak kendine sağcı diyenlerdir. Herkes için vatan kıymetlidir ama bunun siyasetini yapana genel olarak sağcı denir. En azından bu ülkede bu böyledir.

Vatansevermetre sağcılar elinde şaşmaz bir ölçü birimi olarak durmaktadır. Karşınızda durur sizi vatanseverliğiniz ölçüsünde değerlendirir; yerin dibine, göğün arşına çıkarır.

Twitter trolünden vekiline parti başkanından parti üyesine vatanseverlik neredeyse sağın tekeline aldığı kısıtlı bir doğal kaynaktır.

- Reklam -

Görülen o ki vatanseverliğe bahis olan vatan toprağı; mevcut ekonomik sistemin bir neticesi olarak ve iktisadi mecburiyetler gereği, bundan sonra gezegenin tüm vatandaşları ile paylaşıma açık.

İster İzlanda isterse Madagaskar fark etmiyor. Dünya vatandaşları 250 bin dolarlık vatan toprağına bina edilmiş evi üstlerine geçirince artık bu vatanın arsa payı oranında hissedarı haline geliyor. Son istatistik satılan her 5 evden 1´inin bu dünya vatandaşlarına ait olduğuna işaret ediyor.

Türk parası değil dolar bazında olan bu ticarette yerli milli vatan arsa payları TL´nin değerinden münezzeh ticarete konu oluyor.

Ne diyor hadisi şerif ?ticaret yapın?. O zaman mesele yok. Oysa bu ticaret değil !

Bu hikayenin bir yüzü. Gelelim zurnanın zırt ettiği yere. Dün Hazal Ocak adında bir gazeteci kardeşimiz bize bir dosya ile malumat verdi. Aslında gözümüzle gördüğümüz şeyleri bize rapor etti bu haber.

Özet olarak söylenecek olur ise sadece 70 küsur binada tam 12.4 milyon m2 ekstra inşaata göz yumulmuş. Üç aşağı beş yukarı eski para ile 240 katrilyon, yeni para ile 240 milyar TL ediyor bu fazladan inşaat. Şu anki para ile ne eder kimse bilmiyor.

Son 15 senedir ülkeyi yönetip bu devasa hesap hatasını şehre emanet bırakanlar neticede evlerin yabancıya gideceğini hesap ettiler mi bilinmez ama fiyatı beşte bire kadar düşen evleri görünce ister istemez insanın dolar bazında para kazanıp memleketten ev alası geliyor.

Tevafuka bakın, memlekette dolar ile para kazanmak mümkün değil.

Hazal Ocak kardeşimin vatansevermetrede kaç birim vatanseverlik derecesi çıkar bilinmez. Ama yaptığı haberin, verdiği rakamların ifade ettiği gerçekliğin karşılığı hiçbir tereddüte yer bırakmıyor.

Son 16 yıldır ülkeyi, son 24 yıldır İstanbul´u yönetip belki bir o kadar daha yönetse yetmez diyecek siyasi iktidar Hazal Ocak haberinde itiraza yer bırakmayacak bir ifradın mesuliyetini ülkeye izah ile yükümlü.

Bu hesabı talep edecek siyasi ve sivil mekanizmaların değersizleştirilmesi, önemsizleştirilmesi yazık ki zamanın ruhu olarak lanse ediliyor.

 

Yazının devamı için tıklayın...



Anahtar Kelimeler: Böyle Vatansever Olunur

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER