Murat Sabuncu yazdı;
İktisatçı yazar Yaşar Süngü, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü sebebiyle, kadının bu kapitalist sistemde, evden kopartılarak çalışmaya mahkûm edildiğini, bunun ise asla özgürlük olmadığını belirtiyor.
SüleymanSeyfiÖğün, Çin'in kapitalistleşme sürecine atfen Sermâye birikiminin insânî yollardan sağlandığı tek bir misâl göstermek mümkün olmadığını, servet ve sermaye birikiminin tarihinin kan ve gözyaşı ile yazıldığını belirtiyor.
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da kameraların karşısına geçerek, büyük kar elde eden ancak bunu tüketiciye yansıtmayan petrol şirketlerini eleştirdi.
YaşarSüngü, sosyolog ZygmuntBauman’ın dilinden hareketle “Borçlu zamanlarda yaşamak” adlı kitaptan alıntılar yaparak küresel kapitalist sistemin insanı/ vatandaşı tüketici, yolcu ve hastayı ise müşteri olarak gördüğünü belirtiyor.
Mustafa Kutlu, Tekasur Suresi’nden hareketle ve Mehmed Akif ile Elmalılı Hamdi Yazır’ın konu ile ilgili yorumu üzerinden, mal-mülk, kapitalist yanılgı ve onları bulacak olan felakete dikkat çekiyor.
İGİAD, “Helal Kazancın Adil Bölüşümü” ilkesiyle hareket ederek insani ve ahlaki ilkelerle kendisini sınırlandırmayan kapitalist iktisadi sistemin aksine, insan merkezli bir yaklaşımla asgari ücret konusunu ele almaktadır.
İsmailKılıçarslan, ramazanın sadece farz kılındığı için kabul görmesini; ne ondan faydalanma, ne de kapitalist tüketime kurban etmek ve ne de konuya dair oluşan yanlış kültüre karşı yeni kültürler icat etmek olmadığını belirtiyor.
Taha Kılınç, Suudi-Çin ilişkisinden hareketle, Çin’inde Ortadoğu’ya ilgi duyduğunu, ama kültür olarak hiçbir Semavî dine mensup olmayışından dolayı onun salt kapitalist kültürüyle bölgede kalıcı olamayabileceğini belirtiyor.
Yaşar Süngü, kapitalist döngü içerisinde birçok konuda olduğu üzere zeytinyağı gibi ürünlerin yerine margarin türü ürünlerin ikame edilmesinin, Amerikan ve İngiliz saikiyle 70 yıllık Türkiye safhasına dikkat çekiyor.
Mustafa Kutlu, kapitalist sistem içre, günün hayhuyu içerisinde kendini salt para kazamaya ayarlamış insanların, çevrede bulunan bir tek ağaca dahi tahammülü kalmadığını belirtiyor.
Özel askerî şirketler dünyayı kendi aralarında bölen ve savaşın, yoksulluğun ve insanlığın tüm acılarının kaynağı olan kapitalistlerin baskı aracından başka bir şey değildir.
Artık bir turizm toplumu var karşımızda. Biz buna plaj toplumu diyoruz. Bedeni güneş, kum, deniz, yemek, eğlence içine gömmeyi yücelten ideal kapitalist toplum bu.
Neo-Osmanlılık, Balkanlar ve Özal etrafında gelişmekte. Marx, 1990 yılında kapitalist dünyanın nasıl ötekisi ilan edildiyse, Osmanlı’da; Modern Türkiye’de üzeri çizilip, diğeri ilan edilmesi ile benzerlik kurulmaktadır.
Sinan Eskicioğlu yazdı;
Mirat Haber’den Musab Seyithan, ‘Abdestli Kapitalistler’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.
İslâm iktisadı, âdil bir dünya özlemi, kişiden başlayıp bütün küreyi kapsayan bir iyi niyet mesajı olarak okunabilir. İçinin doldurulması, bugünün kapitalist sisteminin dışına çıkmadan bunun başarılabilmesi ne derece mümkün?
Gözle görülemeyecek kadar küçük, bir o kadar da sinsi olan koronavirüs tabir caizse bir mürebbi, bir hoca misali; yitiğini aramayı bırakın, onun farkında bile olmayan insanlığa çok şey öğretti. Tabii ki öğrenmek isteyenlere...
Yusuf KAPLAN ANALİZ ETTİ...
Batı’da yıllardır Türkiye’de ise yeni yeni tartışılmakta olan İslami feminizmin nasıl bir şey olduğunu konuşabileceğimiz en doğru isimlerden biriydi Hidayet Şefkatli Tuksal.
Kapitalizm artık hayatımızın her alanına sirayet etmiş durumda.
Aydın Ördek'in Yazısı; Türkiye’nin temel açmazlarını dünya kapitalist sistemi ve Akdeniz havzasındaki yerini esas alarak kavramak ve söz konusu açmazlara çözüm önerilerini bu doğrultuda biçimlendirmek, kökendeki yapısal faktörleri ıskalamamanın...
Emperyalistlerin, Kapitalistlerin, Komünistlerin, Faşistlerin, Teröristlerin, Yahudilerin, Siyonistlerin, Masonların, İrticanın, Üst Aklın…
Milli Gazete Yazarı FatmaTuncer, ?Hayattan Esintiler´ başlıklı yazısında ailelerin çocuk yetiştirme şekline ve kapitalist dönüşüme dair ibretlik tablolar resmetti.
Sait Alioğlu´nun 1 Mayıs´ı oluşturan seküler materyalist süreç, bu süreçte oluşan kapitalist ve sosyalist merkezli materyalist temelli yaşam pratikleri ve bu kamplara karşı olması gereken Müslümanlar olarak bize dönük yüzü açısından ?1 Mayıs bizim neyimiz
Bugün sperm bankası, taşıyıcı annelik, yapay rahim, spermsiz çocuk sahibi olmak gibi pek çok alternatif üreme yöntemleri geliştiriliyor. Bana göre, mevzuyu doğru kavramsallaştıramazsak, gelecekte erkeğin de kadının da patronların kapısında köpek kadar değ
Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, kapitalistleşme eğilimi gösteren muhafazakâr çevrelerin algı, düşünce ve yaşayış açısından, Kur´an´da olumsuz bir sınıfsal nitelemesi olan mütref(Hedonist) kavramı üzerinden geldikleri noktayı işaret etmekte?
Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Karadaği, "Uluslararası ekonomik krizler gösteriyor ki bu mevcut kapitalist sistem kriz içerisindedir." dedi.
İki hasmımız var: Faizci kapitalist düzen ve emperyalizm
Kapitalizmin, kapitalist kültürün, liberalizmin ve liberal hayat tarzının ve siyasal ilişkilerin küreselleştiği bir dönemde, içerisinde bulunduğumuz tarihsel dönemin temel süreçlerini görerek, çok boyutlu eleştirel perspektifler ve toplumsal analizler yap