Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Suriye'ye gideceğini açıkladı ve "Suriye'ye insani yardımlarımız devam ediyor, devam edecek" dedi.
İlahiyatçı yazar Mustafa Çağrıcı, teolojide önemli bir yer tutan alçak gönüllüğe (tevazu) vurgu yaparak, hakikat arayışında olan insanın istiğna haline düşmemesi gerektiğine işaret ediyor.
Taha Akyol, Şahin Alpay’ın “Bir Hikayem Var” adıyla yayınlanan esrine atfen, “ideolojik açıdan” nice insanın sözde “dava ve emir” adına hayattan koparıldığını ve hayata tek taraflı bakmaları konusunda zorlandıklarını belirtiyor.
Yusuf Ziya Cömert, Hafız Esed ve oğlunun döneminde Suriye’ye birkaç kez gittiğini; Beşar’ın döneminde nispeten bir iyileşme gördüğünü, ama onun da sonunda kendi insanını katlettiğini belirtiyor.
Ali Babacan, Erdoğan'ı İsrail'le ticareti kesmesi için protesto eden gençlerin tutuklanmasına tepki gösterdi. Babacan, "‘Nehirden Denize Özgür Filistin’ demek suç değil, milyonlarca insanın ortak temennisidir.
Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Sykes-Picot Antlaşması’nın bölge halklarını böldüğünü belirtirken, bölgede barışın sağlanması için insani değerlere odaklanılmasının önemine değindi.
Namık Durukan'ın T24'deki haberi;
“Bir İyilik Hikâyesi” sloganıyla Gaziantep ili İslahiye ilçesinde hayata geçirilen İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği, ülke genelinde temsilcilikler açmaya devam ediyor.
Iraklı düşünce insanı Ahmed El-Kâtib’in, Mezhepsel Ayrıştırmada Gerçek ve Yanılsama” alt başlıklı “Müslümanlar Neden Parçalandı” adlı eser, Mana Yayınları tarafından yayınlandı.
Sudan'da ordu ve HDK arasında imzalanan Cidde Bildirgesi'nde, tahliyelere izin verilmesi ve tarafların insani gerekçelerle duyurulan ateşkeslere uyması istendi.
Abdülaziz Kıranşal, Dünyevileşmemiş hiçbir insanın kalmamasının istendiği bir ortamda, kendi içimize dönmeyi, Hira’ya ve Sevr’e çekilmeye ihtiyacımız olduğunu ve içimizin sesini duymamız gerektiğini belirtiyor.
Gurbet Hikâyelerinde Suriye’de rejim karşıtı komünist bir örgütün mensubu olmuş, Filistin direnine katılmış ve mülteci olarak sığındığı Türkiye’de(Ankara) hayata gözlerini yumuş bir insanın(Gıyas Abi) hayatına yer veriliyor.
Abdülaziz Tantik, insanın kendine yeterli bir oranda yaratılmasına, bir noktada durması gerektiği gerçeğine rağmen, insan oluşu itibarıyla da çevresine yönelik ilgi olgusuyla bir arada bulunmasına değiniyor.
Hüseyin Akın, ramazan ayında birçok insanın sorduğu sıradan, çoğu da “gereksiz” sorularına, birçok “din anlatıcısının” verdiği yuvarlak cevapların mahiyetine vurgu yaparak, işin hakikatinin az da olsa ötelendiğin belirtiyor.
Yeni Şafak dış politika yazarı Kadir Üstün, Washington’un Suriye politikasının Deaş’a karşı SDG’ye destek, insani yardım ve rejime karşı etkisiz yaptırımlardan oluştuğunu belirtip, onun başka bir şey düşünmediğini belirtiyor.
Mustafa Çağrıcı Yazdı;
Şakir Diclehan, Kahramanmaraş merkezli depremde vefat eden ve kendisin de yaşamına şahitlik ettiğini belirttiği Maraşlı kültür insanı ve dava “çalgını/adamıı” Yaşar Alparlan’ı yazdı:
Kayseri insan yardım kurumları ( hayır kurumları) Mart ayı istişare ve değerlendirme toplantısı Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Kayseri temsiciliği ev sahipliğinde yapıldı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin misyon şefleriyle buluştu.
Abdülaziz Tantik, 1700’lerden buyana bu toprakların sahibi olan Müslümanların, Batı’ya karşın yenik durumlarına binaen zedelenen psikososyal kimliklerine atıf yapıyor.
HDP'nin tutuklu bulunan eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslendi.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Esad'ın, Türkiye sınırında yer alan ve Suriye'nin kuzeybatısındaki iki sınır kapısını daha açmayı kabul ettiğini açıkladı.
Suriye'de ölü sayısının 1444’e yükseldiği açıklandı. Halihazırda 4.1 milyon kişinin insani yardımlara bağlı yaşadığı ülkede, deprem nedeniyle altyapı zarar gördü.
Sait Alioğlu, Almanya'da gurbet ellerde vefat eden edebiyatçı yazar ve düşünce insanı Yaşar Kaplan ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.
ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk'ın satın aldığı Twitter'da sular bir türlü durulmuyor. 200 milyon kişiye ait verilerin çalındığının ortaya çıkması sonrası bu kez de ırkçılıkta pik, yaşandı.
Mehmet Göktaş, her 31 Aralık geldiğinde, ondan sonraki yıla atfedilen ”gelecek günler daha iyi olacak” türü ifadelerin bizzat insanın kendisinin; yanlıştan doğruya yönelik bir değişim geçirmeyince anlamsızlığını vurguluyor.
Fehmi Koru, İngilizcede yeni tedavüle giren Gaslighting ya da oil Lamb(gaz lambası) kelimesine yüklenen anlam üzerinden, lambanın insanı etkileyen ve yanıltan ışığından hareketle bir değerlendirmede bulunuyor.
Yaşar Süngü, kendine has bir üslupla bazı kitaplardan ve bazı sosyal medya sayfalarından yaptığı “incelik eseri” alıntılarla insanın yaşadığı hayatta ölçülü olması gerektiğine işaret ediyor.
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT ile birlikte 2 buçuk milyon insanın emekli olacağını duyurdu.
GİAD tarafından yapılan araştırma sonucunda İstanbul’da ortalama büyüklükte bir ailenin, insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için insani geçim ücreti (İGÜ), 2023 yılı için 10.606 TL olarak belirlendi.