Başörtüsü teklifi imzaya açıldı

AK Parti, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla gündem olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa çağrısıyla yanıt verdiği başörtüsü teklifi için tarih verdi.

Başörtüsü teklifi imzaya açıldı

Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifi, iktidarın gündemine CHP’nin kamuda kıyafet düzenlemesini öngören kanun teklifini duyurmasının hemen ardından girdi.

Başörtüsüne 'anayasal güvence sağlayacağı' belirtilen teklifin TBMM’ye sunulması konusunda ilk tarih olarak ekim ayının son haftası gösterildi. Ancak bu tarihte teklifle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan son onayın alınmamış olması gerekçe gösterilerek erteleme kararı duyuruldu. Teklifin TBMM’ye sunulacağı bir sonraki tarih olarak 2 Kasım gösterildi. Bu tarihte de teklif TBMM’ye sunulmadı.

Hükümet daha sonra teklifi her an TBMM’ye sunabileceklerini belirterek 17 Kasım tarihini işaret etti. Bir erteleme de bu tarihte yaşandı. Bütçe görüşmeleri sırasında TBMM kulislerinde gazetecilere konuşan MHP’li Feti Yıldız, teklif hakkında, “24 Kasım’da bu iş tamam” değerlendirmesini yaptı. Kamuoyu, önceki gün teklifi görmeyi beklerken teklif dördüncü kez başka bir tarihe erteledi.

AK PARTİLİ ZENGİN TARİH VERDİ

Kamuoyunun merakla beklediği teklif için AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den açıklama geldi.

Özlem Zengin yaptığı açıklamada, "Başörtüsü ile ilgili anayasa değişiklik teklifini Cumhur İttifakı olarak bugün imzaya açtık. Haftaya Meclis Başkanlığı'na sunacağız" dedi.

Teklif ile ilgili son bilgileri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ vermişti. Bozdağ, başörtüsü ile ilgili anayasanın 24’üncü maddesinde, ailenin korunması ile ilgili ise 41’inci maddesinde değişiklik yapılacağını söylemişti. Teklifin doğrudan TBMM’de kabul edilmesi için 400, referanduma gidebilmesi içinse 360 oya ihtiyaç duyuluyor.