Beyinsler.Net'ten İsa Ekici'nin "konuya dair" araştırma haber metni...
1995 ve sonrasında doğan yeni nesile Z kuşağı denmektedir. Peki geleceğimizi şekillendirecek bu kuşağı kendilerinden öncekilerden ayıran farklar nelerdir? Yakın zamanda iş hayatında önemli roller alacak, yöneticiler olacak bu kuşağı 90’lar ve 2000’lerden ayıran 8 temel özellik var;
Yakın zamanda iş hayatında önemli roller alacak, Z Kuşağı ve Öncesi Arasındaki 8 Anahtar Fark!
Odaklanamamak
Z kuşağı, sürekli yenilenen ve değişen bir dünyada büyümektedir. Bu yüzden, işlem bilgileri çok hızlıdır. Yeni çıkan uygulamaları öğrenme, kullanma ve yönetme becerileri üst düzeydedir. Bununla birlikte, odaklanma süreleri de bir önceki nesile göre çok kısadır.
Çoklu işlem becerisi
Bu yeni yetişen kuşak aynı anda birçok işi yapabilme becerisine sahiptir. Telefonlarından araştırma yaparken, bilgisayardan döküman hazırlayabilir, notlar alabilir ve televizyonu takip edebilirler. Buna bağlı olarak, artık çalışma ofislerinin nasıl düzenleneceğini de düşünebilirsiniz.
Pazarlık
Milenyum kuşağının indirimleri, reklamları daha fazla takip ettikleri ve indirim çekleri aldıkları görülmektedir. Bunun nedeni ise milenyum kuşağının bir durgunluk piyasasına doğmuş olmalarıdır.
Erken başlamak
Gençler bilgiye ulaşmak için geleneksel yolları beklemiyorlar. Örneğin; liseyi doğrudan bitirmek için okula gitmek yerine online eğitimleri tercih edebiliyorlar. Bu yeni gelen nesil, bilgiye kendi kendilerine ulaşabileceklerinin farkındalar.
Girişimcilik
Gençlerin yüzde 72’si gelecekte iş kurmak istedilerini ve daha bireysel çalışmak istediklerini söylüyorlar. Bu da onların girişimci ruhunu bizlere gösteriyor.
Yüksek beklentilere sahip olmak
Z kuşağı teknolojinin üst düzeyde olduğu bir çağda doğdu. Bu da, eğer yaptıkları işten memnun olmazlarsa hiç durmadan devam eden bir nesil yarattı. Z kuşağı için hem ilham alan, hem de ilham veren bir nesil diyebiliriz.
Bireysellik
Z kuşağının yüzde 92’si dijital ayak izine sahip. Doğdukları andan itibaren sosyaller ve ‘tek’ olma, ‘eşsiz’ olma isteğindeler. Bu nedenle birçok alanda daha bireyseller.
Globallik
Globallik, internetin gelişimi ile milenyum çağında başladı ancak yeni nesilde bu durum çok daha yüsek. Z kuşağının çeşitlilik isteğinden dolayı, diğer ülkelerden arkadaşlar bulma gibi eğilimleri fazla. Bu yeni gelen nesili tenolojik aletlerinden ayırmak imkansız gibi görünüyor.
Bu nedenle, ileriki yıllarda birçok alanda yeniliğe gidildiğini ve farklı yöntemler kullanıldığını görecek gibiyiz. Özellikle reklam, satış teknikleri, eğitim yöntemleri, ofis modellerinde olabilecek değişiklikler bizleri bekliyor.
Kaynak: beyinsizler.net