Güzel Adam’ın son temsilcisi, “Gül Yetiştiren” Rasim Özdenören dünya yolculuğunu tamamladı. Yedi Güzel Adam’ın son çınarı olan ve öyküleri, eserleriyle nesillerin fikir dünyasında iz bırakan Özdenören için Eyüp Sultan Camii’nde tören düzenlendi. İkindi namazının ardından düzenlenen törende cenaze namazını Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.
Kılınan cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Köşe yazılarıyla, gerek tüm eserleriyle yakın dostluğumuzda gerçekten Rasim Ağabeyimiz az önce hocamın da ifade ettiği gibi ‘7 Güzel Adam’ın sonuncusuydu. Şimdi hep birlikte Rasim ağabeyimizi Hakk’a uğurluyoruz. Tüm ailesi, tüm onun izleyenleri, okurları hep birlikte tezkiyemizi yaptığımız gibi inşallah Rasim ağabeyimizin ebedi alemde birlikte olmak, onun eserleriyle onu yaşamak bizler için çok daha farklı olacak. Bizlere ayrı bir güç katacaktır. Buna inanıyoruz. Çok çok farklı bir insan, adeta medeniyetimizin inşasında ayrı bir konumu, ayrı bir yeri olan insan böyle bir ağabeyimizi, böyle bir büyüğümüzü bugün hep birlikte maşallah hakka uğurluyoruz. Sizlerin buradaki tezkiyesi zaten onun için her şeyi ifade ediyor. Çok fazla söze hacet yok” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından tabutu omuzladı. Rasim Özdenören cenazesi Eyüpsultan Mezarlığı’na defnedildi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte bakanlar katıldı.
Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt ve Alaeddin Özdenören ile 1976’nın sonunda “Mavera” dergisini kuran yazarın, hikaye ve yazıları Varlık, Türk Sanatı, Arayış, Hamle, Dost, Soyut, Yeni İstiklal, Diriliş, Edebiyat, Mavera, Yeni Devir, Yeni Zemin, Yedi İklim, Kaşgar, Hece, Zaman, Yeni Şafak, Yeni Dönem’de yayımlandı. Özdenören, 1967’de ilk kitabı “Hastalar ve Işıklar”ın ardından 1973’te “Çözülme”, 1974’te “Çok Sesli Bir Ölüm” adlı kitaplarını okuyucuyla buluşturdu.
Prag’da yapılan Uluslararası TV Filmleri Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Çok Sesli Bir Ölüm 1984’te, Çözülme ise 1973’te, televizyona film olarak uyarlandı. Yazarın “Çarpılmışlar” kitabı 1977’de, “Gül Yetiştiren Adam” romanı 1979’da, “Denize Açılan Kapı” eseri 1983’te, Hz. Yusuf kıssasından yola çıkarak kaleme aldığı “Kuyu” 1999’da, “Ansızın Yola Çıkmak” ile “Hışırtı” 2000’de, “Toz” ise 2002’de okuyucuyla buluştu. Rasim Özdenören’in, Türk edebiyatına damga vuran Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay’dan oluşan 7 güzel adam arasında yer aldığı belirtiliyordu.