Tarih: 08.08.2018 16:35

Türkiye dış borçlar belasından nasıl kurtulur?

Facebook Twitter Linked-in

Borcu olmayan var mı?

Borcu olmayanlar parmak kaldırsın!

Kişiler borçlu, şirketler borçlu, devlet borçlu; herkes borçlu!

Borçların tamamı yarım trilyon doları çoktan geçti, bir trilyon dolarlarda!

Osmanlı İmparatorluğu borç sebebiyle battı; Türkiye Cumhuriyeti ne kadar dayanır?

Neyse? Bu kadar ?borç? hatırlatması ve uyarısı yeter! Biz yine onlarca yıldır yaptığımız üzere, hiç olmazsa dış borçlardan nasıl kurtulabileceğimizi -bilmem kaçıncı defa- bir daha yazmış ve de hatırlatmış olalım da vebal/günah bizden gitsin, yetkililere yarasın?

Önce minik bir girizgâh? Sermaye (sömürü sermayesi) ülkelerin dış borçlarını durmadan artırıyor ve onları bu sayede esir alıp yönetmek istiyor. Türkiye´ye ise tam hükmedemeyince ortadan kaldırmak istiyor. Dolayısıyla Türkiye varlığını korumak istiyorsa dış borcunu sıfırlamalıdır. Borcunu artırarak yaşamaya çalışmak Türkiye için intihardır. Nokta.

 

 

 

Türkiye´nin dış borcunu nasıl kapatabilir?

1-Dış borcu iç borca çevirir

Devletin atması gereken ilk adım şudur. Devlet ?Altın Senedi? ile piyasadan doları satın alır. Böylece halk devletten ?Altın Senedi? alacaklı olur. Dış borçlar bu dolarlarla ödenmiş olur. Altın Senedini vadeli yapar ve dolayısıyla bu sayede ödemede zorluk çekmez. Devlet Altın Senedi alanlara faiz vermez, kredileşme ilkesi içinde onlara sonra Altın Kredisini verir. Devlet halktan kredileşme ilkesi içinde Altın Senedi ile borçlanır. Onunla elde ettiği doları ile dış borçları kapatır. Böylece dış borç iç borca çevrilmiş olur.

2-Para borcunu mal borcuna çevirir

Bunun için beş veya on senede ödeme vaadiyle dünya devletlerinden sipariş alınır. Diyelim ki bakır madeni için zeytini, portakalı vs. taahhüt eder. Şimdi ucuz fiyatla bunu taahhüt eder. Faiz verme yerine ?selem farkına? dönüştürülür. Portakal/limon bugün 3 TL ise üç sene sonrası için 2 lira istenir. Böylece dünya piyasalarına ?dolar borçlusu? değil de ?mal borçlusu? olmuş oluruz. Devlet bu borca karşı teminat verebilir, ülkedeki arazileri rehin eder. Böylece para borcu mal borcuna çevrilmiş olur.

 

3-Borcu İştirake çevirir

Türkiye´deki kamu veya özel üretim yerlerinin hisse senetleri çıkarılır ve tüm dünyaya satılır. Ortak olanlar tesislerin kira paylarından yararlanırlar. Kira payları cirodan bir pay olarak tespit edilir, çok kolay hesaplanır. Pay sahipleri bu kira paylarından yararlanmış olurlar. Bu tesisler ?sanayi tesisleri? olabildiği gibi ?tarım işletmeleri? de olabilir, hatta ?su ve elektrik (enerji) gibi altyapı tesisleri? de olabilir.

4-Faizli borcu kredileşme borcuna çevirir

Ülkeler birbirlerine kendi paralarını kredi olarak verirler. Başta ?Altın Değeri? ile çevrilir. Sonra arz ve talep kanunları ile kurlar belirlenmiş olur. Bu gerçek kurdur. Ülkeler ?uzun vadeli kredileşme ilkesi? ile kendi paralarını gerçek değerleri ile ve enflasyondan arındırarak vermiş olurlar.

Türkiye bu dört yolla iki sene içinde dış borçlarını tasfiye etmiş olur.

Dış borç olmayacak demiyoruz, faizli dolar borcu olmayacak diyoruz.

Bunu kabul etmeyen alacaklılar olabilir.

Mesela ABD ne yapıyor? Parasını ödemediğimizde uçağı vermiyor.

Ne yapıyoruz? Avucumuzu yalıyoruz.

Bizden bu çözümleri kabul etmeyen bir ülke olursa, ?hayır, ben dolar dışında ödeme kabul etmiyorum, borcun artacak ve öyle yaşayacaksın´ diyorsa; ?o zaman ben de hiçbir şeyi ödemiyorum´ dersiniz. Kur´an´ın çözümünü uygularsınız.

Böylece Türkiye iki sene içinde faizli dış dolar borçlarını rahatlıkla tasfiye eder.

Sermaye´ye karşı yapılacak bu uygulama, Malezya başta olmak üzere bütün borçlu ülkelere örnek olduğu gibi ülkelerin ve insanlığın borç batağından kurtulmasına da vesile olur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —