Tarih: 09.06.2019 14:48

Ticareti kısıtlayıcı tedbirler ile ticari gerilimler, kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınma için ciddi tehdit..

Facebook Twitter Linked-in

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Japonya´nın Tsukuba şehrinde düzenlenen G20 Ticaret ve Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı´nın ikinci gününde ?Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Büyümeye Katkı Sağlayacak Ticaret ve Yatırımın Desteklenmesi? oturumuna katıldı.

Ticaretin ülkelerin kalkınması için lokomotif rolü bulunduğunu belirten Pekcan, ticareti kısıtlayıcı tedbirlerin ve ticari gerilimlerin artmasının kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesi konusunda ciddi tehditler oluşturduğunu ifade etti. Pekcan, bu zorlukların ticaretin faydalarını engelleyeceğine işaret ederek, ?Açık, serbest ve kurallara dayalı çok taraflı ticaret sistemi, ticari avantajlar elde etmenin ön şartıdır.? diye konuştu.

Çok taraflı diyaloğu geliştirmenin önem taşıdığına dikkati çeken Pekcan, ?Politika yapıcıların bazı kısa vadeli zorluklara cevap olarak korumacı önlemler almaları anlaşılabilir bir durumdur. Ancak bu önlemler küresel tedarik zincirlerini bozan ve sisteme olan güveni azaltan korumacılığın artmasının önünü açıyor. Bu nedenle, akıllıca kararlar vermeliyiz. Kısa vadeli çıkarlar için geleceğimizi feda edemeyiz.? değerlendirmesinde bulundu.

Pekcan, işletmelerin, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlayan en önemli kurumlar olduğunun altını çizerek, B20´nin önerilerinin sürdürülebilir ve kapsayıcı bir büyüme için kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Yatırımların sürdürülebilir kalkınma için vazgeçilmez olduğuna inandıklarını belirten Pekcan, bu çerçevede adil ve serbest bir yatırım ortamı sağlamak gerektiğini, bu nedenle, B20 önerilerine çok değer verdiklerini vurguladı.

KOBİ´lerin de ekonominin kilit oyuncuları olduğunu ifade eden Pekcan, KOBİ´lerin uluslararası ticarete entegrasyonlarını güçlendirmeye büyük önem verdiklerini anlattı. Pekcan, ?Bu nedenle KOBİ´lerimizi desteklemenin kapsayıcılık politikalarının önemli bir parçası olması gerektiğini düşünüyoruz.? değerlendirmesinde bulundu.

Devamı >>>




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —