Tarih: 11.12.2018 11:35

Tedavi Millî Görüş, Adil Düzen sağlık ve siyaseti

Facebook Twitter Linked-in

Teşhis 1: Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Instagram hesabından yayınladığı bir videoda diyor ki: ?Hasta olduğunuz zaman, mutlaka hemen, hiç gecikmeden doktora gidin, muayene parasını ödeyin; çünkü doktorunuzun yaşaması lazım. Reçetenizi alın, eczaneye gidin, ilaçları alın, parasını ödeyin; çünkü eczacının da yaşaması lazım. Eve gelin, ilaçların hepsini çöpe atın; çünkü sizin de yaşamanız lazım.?

***

Teşhis 2: ?SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN HASTANE VE DOKTORLARDAN UZAK DURUN? / Sağlıklı olmanın, hastalıklardan korunmanın yolu adam gibi beslenme ve doğru hayat tarzıdır, bunun tıpla bir ilgisi yoktur. / Olur-olmaz eften püften sebeplerle doktora, hastaneye gitmeyin. / Modern tıbbın defterinde hastalıkların önlenmesi diye bir şey yoktur, çünkü bu para getiren bir iş değildir. / Modern tıp hastalıkların önlenmesinin ancak ilaç ve aşılarla olacağını iddia eder. / Modern tıp insanlara hiçbir sorun yaratmayacak hastalıkların gereksiz teşhisi (overdiagnosis) ve gereksiz tedavisi (overtreatment) peşindedir. / Johns Hopkins tarafından yapılan yeni bir araştırmada USA´da (ABD´de) her sene 250 bin kişinin doktor hatalarından öldüğü ortaya çıktı. / Bu, tıbbi hatalardan ölümlerin USA´daki tüm ölümlerin yüzde 10´unu oluşturduğunu, ölüm sebepleri içinde kanser ve kalp hastalıklarından sonra üçüncü sırada geldiğini gösteriyor...? (Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta)

 

 

 

http://ahmetrasimkucukusta.com/2018/10/05/haftanin-haberi/saglikli-yasamak-icin-hastane-ve-doktorlardan-uzak-durun/-https://www.youtube.com/watch?v=gN_pf3065rU

***

Teşhis 3: ?Sağlık sistemimiz / Durmadan yeni hastahaneler açılıyor, tıp fakülteleri doktor orduları yetiştiriyor, ilaç fabrikaları gece gündüz çalışıyor, sağlık için muazzam miktarda para harcanıyor... Yoğun bakım ünitelerinde boş yatak yok. Hastaların sayısı hızla artıyor. Böyle giderse kısa zaman sonra halkın yarısından fazlası açık ve gizli diyabet olacakmış. / Sultan Süleyman, ?Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi´ demiş. Sağlık konusunda ilk ona girmek için gereken her şeyi yapmalıyız. Bu bizim için bir ölüm kalım meselesidir. / Dünya sağlığı konusunda çeşitli araştırmalar, anketler yapılıyor ama Türkiye bunların hiçbirinde ilk yirmide yer almıyor. Listeye bakmadım, kim bilir kaçıncı sıradayız. Şu kadar hastahanemiz, yatağımız, doktorumuz var edebiyatı fakiri ilgilendirmiyor. Bendeniz sağlık istiyorum. / Çok iddialı olmalıyız. Bendenize kalırsa sağlıkta dünya birincisi olmamızı isterim. İkinciliği bile kabul etmem. / Sağlıkta kısır bir döngü içindeyiz. / Önemli soru şudur: Hasta mı, müşteri mi?.. Hastalara müşteri olarak bakan bir sağlık sisteminden ne hayır gelir? / İlaç fabrikalarının, özel hastahanelerin güdümündeki bir sağlık sistemi sağlığa gerçekten hizmet edemez. / Koruyucu sağlığın olmadığı bir yerde, tedavi edici tıp başarılı olamaz. / Halkın çok büyük kısmının kepeksiz bembeyaz ekmek tükettiği bir halk sağlıklı olamaz. / Gıda maddelerine, içeceklere üç yüzden fazla kimyevî maddenin, boyanın, aromanın, koruyucunun karıştırıldığı bir ülkenin halkı sağlıklı olamaz?? (Mehmed Şevket Eygi, M. Gazete, 25.11.2018)

***

Teşhis 4: ?Yoksulken ve muhalefetteyken değerler dünyasından söz etmek elbette daha kolay. Çiğnenen onurumuza itiraz için birer yanardağ kesilirdik. Aradan yıllar geçti. Onurumuz dışında kaybedeceğimiz çok şeyimiz oldu bu arada. Evler, arabalar, makamlar, mevkiler, inşaatlar, ihaleler, tatlı yaşamlar... Yanardağlarımız bir bir söndü. Eski dostluklarımızı kaybettik. Eski samimiyetlerimizi, eski dayanışmalarımızı, eski hayallerimizi... / Oysa her şey gelip geçicidir. Bugünün revaçta olan maddeci ve kariyerci bakış açısına tutulmuş kişiler, çok kısa zamanda, hatta bizden daha hızlı yaşlanacaklarını bilmiyorlar. Bugün birlikte fotoğraf çektirdiğiniz kaç kişiyi 25 yıl sonrasında da iyilikle güzellikle hatırlayacaksınız. Bu mühim bir soru.? (Sibel Eraslan, Star, 09.12.2018)

***

TEDAVİ, tek cümleyle; Millî Görüş ve Adil Düzen sağlık ve siyaset sistemleri?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —