Önceki ?Vesileyle, ilgilenenler çalışmamıza davetlidirler? başlıklı yazımızı (devamı var) diye bitirdik ya; devam edeceğiz ama bazı acı gerçekleri tekrar hatırlayalım?
Sorunlar var, krizler var, kapitalizm dâhil bütün izm´lerin çöküşü var ve bize göre hepsini ötesinde ?Sosyal Tufan? var; siz de var diyorsanız, ?Nuh´un Gemisi? de olmalı?
?Sosyal Tufan? var veya gelmek üzere ve ?Nuh´un Gemisi? yani ?Adil Düzen? de gerekli diyenlerden iseniz; o zaman bu yazıları okuyun ve davetimize icabeti düşünün?
Tekrar tekrar hatırlatıyorum; önceki yazımızın başlığında bile ne dedik?
?Vesileyle, ilgilenenler çalışmamıza davetlidirler??
O yazının başlığından ve sonrasında yazdıklarımızdan da anlaşılacağı üzere, yarım yüzyıldan beri uygulamalı davetimiz devam ediyor, yeni bir hamledeyiz, ona davet ediyoruz?
Davetimizin değişik yönlü detaylarına kaldığımız yerden devam edelim?
?Hizmetliler dayanışma ortaklıklarına ortaktırlar. Bu ortaklık bucak kooperatifinde gerçekleşir. Her hizmet dayanışma içinde verilir. Hizmetliler işletmelere hizmet verirler ve oradan hizmet payı alırlar. Bu payın yarısını o işletmeye hizmet verenler kendi aralarında bölüşürler, onlar bucakta bir fonda toplanır, kişilere hizmet verenlere kişiler sayısınca bölüşürler. Kişilere hizmetler karşılıksız yapılır.
Kişiler lojmanda otururlar, kira ödemezler; genel hizmet alırlar, bedel ödemezler; asgari geçimleri çalışmasalar da sağlanır. Böylece özgür hale gelirler. Bir işyerinde çalışmak zorunda bırakılmamaktadırlar. Buna karşılık çalışanlara bunlara verilenlerin iki katı verilmektedir. İki katı da kira payı olmaktadır. Böylece genel hizmet payı beşte bir olmaktadır.
Genel hizmetlerde serbest rekabet sağlanmaktadır. Mevcut sistemde doktorlar, avukatlar, tamirciler ve öğretmenler iyi çalışırlarsa aç kalırlar. Hasta yoksa gelir de yoktur. Dava yoksa gelir de yoktur. Oysa bunların görevi hastalığı yok etmektir, davaları bitirmektir. Bu sebepledir ki buralardaki bölüşme ?hizmet? esasına dayanır. Bizim önerdiğimiz sistemde doktor hastayı iyi etmek için değil, sağlamı hasta etmemek için çalışır. Bunu sağlamak için sağlam ve sağlıklı olan herkes doktora bir pay vermelidir. Diğer mesleklerde de durum budur.
Madde 2-GENEL HİZMETLER / Her işletmenin ?Genel Hizmet Sorumlusu? vardır. İşletmeyi?İşletme Sorumlusu? ile ?Genel Hizmet Sorumlusu? anlaşarak birlikte kurarlar. Kooperatif bunları tescil eder. Başkan tescil etmezse taraflar hakemlere gidip hakem kararları ile işletmeyi tescil ettirirler. / Genel Hizmet Sorumlusunun dört görevi vardır: a) Toplantılarda başkanlık eder. b) Ortaklar arasında çıkan nizalarda geçici kararlar alıp işin durmamasını sağlar; mağdur olanlar olursa onlar sonra hakemlere gidebilirler. c) Sözleşmelerde bir eksiklik varsa tamamlar. Mağdur olanlar varsa hakemlere gidebilirler. d) İşletmenin genel hizmeti eksiksiz yürümelidir. Bunun denetimi Genel Hizmet Sorumlusuna aittir.
Kâinat ikili sistemde yaratılmıştır. Her şey sekiz yüzlü üzerinde oturur. Varlığın iki kutbu vardır. Bu kutuplar merkezde birleşmişlerdir. İki bağ vardır. Sonra her kutup merkeze birleşmiştir. İki bağ vardır. Bunlar aynı doğrultudadır, ana ekseni oluştururlar.
Kutupları oluşturanların da kutupları vardır. Dolayısıyla altı kutuplu ve üç eksenli varlık oluşur. Kâinatımız gibi her varlık üç boyutlu yapıdadır. Böylece altı kutup, altı iç bağ oluşur, yatay ve dikey eksenler meydana gelir. Ana kutuplar ikili olarak birleşir ve sekiz bağ oluşur. Yan kutuplar da birleşir. Bunlar da 4 tanedir, toplam 12 bağ oluşur. Toplam üç eksende 6 kutup, 6 iç bağ ve 12 yan bağ olmakla beraber 24 yapı vardır. Kendisi (merkez) ile 25 eder.