Seçim sonrası siyasi kulisler hareketli: Davutoğlu ekibinden yeni parti sinyali

23 Haziran seçimleri sonrası Ak Parti içerisindeki muhalif kesimlerin yeni parti çalışmalarına hız verdiği ifade ediliyor.

Seçim sonrası siyasi kulisler hareketli: Davutoğlu ekibinden yeni parti sinyali

23 Haziran seçimleri sonrası AK Parti içerisindeki muhalif kesimlerin yeni parti çalışmalarına hız verdiği ifade ediliyor.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun ekibine yakınlığıyla bilinen eski milletvekili Selçuk Özdağ, seçim sonrası sosyal medyada seçime dair ifadeler paylaştı.

AK Parti´nin seçim politikasını sert biçimde eleştiren Özdağ, Davutoğlu tarafından daha önce dillendirilen "Yeni hal" ifadesini tekrar gündeme taşıyarak yeni parti sinyali verdi.

Özdağ´ın ifadeleri şöyle:

"İstanbul Seçimi, İstanbul´a ve Türkiye´ye hayırlı olsun. Demokrasi kazandı, Hukuk kazandı. Türk insanı baskıcı, otokrat yönetim tarz ve söylemlerine razı olmayacağını gösterdi. Herkes siyasetini bu yeni eğilime göre belirlemek durumundadır. Türkiye, büyük bir çoğunlukla kamplaştıran, kutuplaştıran, ayrıştıran siyaset biçimini reddetmiştir.

Bu seçimin sonuçları İstanbul ile sınırlı kalmayacaktır. Başka siyasi yansımaları da olacaktır.

Kürt kökenli vatandaşlarınız, kardeşlerimiz oylarının kimsenin tekelinde, cebinde olmadığını da göstermişlerdir.

Artık eski siyaset tarzının vatandaş tarafından rağbet görmediğinin bir yansımasıdır, ifadesidir.

Bugünden itibaren siyasette kartlar yeniden karılacak ve yeni siyasi aktörler ortaya çıkacaktır. Bu seçimin en önemli sonuçlarından bir tanesi de budur. Türk Milleti her partilisi ile bir bütündür. Partiler amaç değil araçtır, parti farklılıklarından dolayı insanları hasımlaştırmak ülkeye kötülük etmektir.

Bu seçimde terör örgütü şeflerinin iç siyasete malzeme edilmesinin yanlışlığı ve sonuçları da ortaya çıkmıştır. Türkiye, 50 bin kişinin ölümüne sebep olmuş teröristlerin televizyon ekranlarına çıkarılmasına bu aziz milletin bir cevabı olacaktı oldu da ve o cevabı oyları ile sandıkta vermiştir.

Bu mesajı herkes iyi anlamalıdır.Eleştirilere kulak vermeli ve özeleştiri yapmak erdemini göstermelidir.

Vatandaş, kamplaştırma, kutuplaştırma istemiyorum demiştir. Tek adam yönetim ve tarzını istemiyorum demiştir. Siyasallaşan bir yargı istemiyorum demiştir. Her alanda şeffaflık istiyorum demiştir. Demokrasi istiyorum, Adalet istiyorum, barış ve kardeşlik dili, uzlaşı istiyorum, bağımsız yargı istiyorum, kuvvetler ayrılığı istiyorum, eğitimde fırsat eşitliği, gelir dağılımında adalet istiyorum demiştir. Yüce dinimiz İslam´ın sandığa götürülüp siyasi hırslar uğruna oylamaya tabii tutulmasını istemiyorum demiştir. Ve ekonomi ve Devlet yönetiminin ehil ellere, liyakatli kişilere verilmesini istiyorum demiştir

Kaynak: Medya