%1,34´lük bir netice, nasıl bakmalıyız buna?
Vay anasını, rezil olduk,
Olmaz abi bu iş,
Ya bu millet, ne kadar vurdum duymaz!
Oyumuzu %100 artırdık, yaşasın!
Önemli bir köprü başı elde ettik, bundan sonrası süper olacak?
Neticeye olduğu gibi, bir giydirme yapmadan bakmak lazım, çıplak.
Çıplak gerçek ne? ?Başarısızlık?
Asmayın suratlarınızı.
AKP devletinin, üzerine en çok pres yaptığı ve negatif algı yönelttiği Saadet Partisi ve kadroları. Üstüne üstlük herkesin cüzdanındaki mütevazi imkanların uc uca eklenmesiyle, çoğu gönüllü insanların gayretleri ile gerçekleştirilen bir seçim süreci.
Dede Korkut hikayelerindeki ?Basat´ın canavar Tepegöz´le savaşı? gibi, son derece orantısız bir yarış idi elbet.
Basat´ın ?Tepegöz?ü yenmesini bekledik.
Ama başarılamadı. ?Tepegöz? hala capcanlı ve yedi düveli haraca kesiyor.
Bir önceki seçime göre oylar %100 artmış. Yani durum pek de tepetaklak değil.
Türkiye siyaseti Temel Karamollaoğlu´nu kazandı. Karamollaoğlu; birleştirici, güvenilir, sözü sayısal ağırlığının çok üzerinde, el emin bir insan, kendi aleyhine de olsa sadece doğruyu söyler gibi değerleri taşıdı, siyasete.
Saadet Partisi; ?bir çok insanın oy verebileceği ikinci partisi? oldu. Müthiş bir sempati iklimi.
Bu iki kazanım çok önemsenmeli, üzerine basılacak önemli sıçrama tahtası.
Bu iki avantaj, oya nasıl tahvil edilebilir? Üzerinde çok ciddi çalışılması gereken hayati konular.
Temel bey´in birleştirici imajı üzerinde, gerekirse profesyonel destek alınarak, daha da çalışılmalı. Bu alanda gündelik hayata ilişkin dikkat çekici ataklar yapılabilir. Partici bakışın ?ortalama toplum? bakışı ile yer değiştirmesi gerekir. Paradoksal görünse bile, insan merkezli meselelerin halli için, iktidar partisi dahil, çözüm konusunda destek çalışmaları, gündeme alınabilir. Yani ?siyasetteki birleştiricilik?, sosyal meselelerde de gündeme taşınmalı. Bu konuda iktidar-muhalefet ayrımı gözetilmemeli.
Saadet Partisi´ni ikinci adres olarak tercih edebilecek konumdaki seçmen kitlesi, özel bir ilgi alanı olmalı. Kolay olmayacağını biliyorum, çünki bu konumda; solcu da var, HDP´li de var, MHP´li de var, AKP´li de var. Saadet Partisi gibi bir partinin bu tabandaki sempatiyi oya çevirebilmesi, çok maharet ister. Bu tabanın kafası karıştırılırsa sempatinin antipatiye dönüşmesi de mümkün. Bu kitleler; ideolojik iknalara değil, kendilerine benzeyen önermelere ihtiyaç duyarlar. Biraz sizlere sert gelebilir ama, söylemem gerek, ?milli görüş? kavramı ile ikna edemezsiniz bu kitleyi. Elbette oradan da sevecekleri, benimseyecekleri konular olabilir, ama esasen mesele, bu kitlenin ?milli görüşü? benimsemeleri değil, bu aşamada Saadet Partisi´ne oy verebilecek noktaya gelmeleridir.
Ayrıca müthiş bir sosyal medya ekibi kazanıldı.
Bazı yanlış sloganlar ve pek sempatik olmayan sesli-görüntülü yapımlar dışında, ekip müthiş işler başardı. Bu alanda en başarılı ekip Saadet´in denebilir. Bu çalışmanın gönüllülerce yapıldığını biliyorum. Ama kesintiye uğramaması için, ekip 2-3 profesyonelle takviye edilip, çalışmaların devamlılığı sağlanabilir. Zira güzel neticeler alındı.
Saadet Partisi, toplumun dertlerine çare önermeyi öncelemeli. Hayatın içinden bir söylem uygun olacaktır. Ahlaki savrulma dahil hayatın içinden önermelerle karşılanmalı. Bu, araştırma tabanlı çalışmaları gerektirir. Çalışmaların da seçim dönemlerine bağlı olmadan kesintisiz yapılmasına ihtiyaç var.
Benim, Saadet Partisi´ne verdiğim esas önem; memleketin felakete doğru gittiği, ahlakın rezilce yerlerde süründüğü, mafyanın fikir erbabı yerine ikame edildiği, dinin-diyanetin her türlü meselede ve her türlü ilişkide out olduğu, yağma-talan-rüşvet denizinde kendini müslüman diye tanımlayanların da gemisini yüzdüren kaptanlar olabildiği, mazlumun acımasızca ezildiği, zalimin sınır tanımadığı kapkara bu zamanda, toplumun vicdanı olabileceğine olan inancımdan ve de yakında yangın yerine döndürülme ihtimali bulunan memlekette, darma dağınık müslümanların sığınacak bir limana ihtiyaç duyacakları güne olan inancımdan kaynaklanmaktadır.
%1,34´le bunlar yapılır mı diyeceksiniz, cevabım YAPILIR. Kök Hücre yapar. Doğru iletişim kanallarını oluşturduğunda KÖK Hücre yapar.
Bu siyaset sahnesinde birinin de adam gibi olması gerekmez mi?, bu ülke buna değmez mi? Balkanlar-Kafkaslar-Filistin.. değmez mi?, İnsanlık değmez mi?
Macera daha yeni başlıyor.