Tarih: 08.02.2018 16:21

RUSYA´DAN KRİZ YARATACAK AÇIKLAMA! AÇIK AÇIK SUÇLADILAR

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye´de hükümet saflarında savaşan güçleri vurmasına ilişkin olarak, "ABD´nin son eylemleri, Suriye´deki amaçlarının DEAŞ´la savaşmak değil, bu ülkenin ekonomik varlıklarını ele geçirmek olduğunu gösteriyor" dedi.

Sözcü Maria Zahararova tarafından yapılan açıklamada, ABD´nin Suriye´de kurduğu güvenlik bölgesinin DEAŞ´lı teröristlerin Esad güçlerinden gizlenmesine yardımcı olduğu ifade edildi.

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, "ABD´nin Suriye´nin güneyindeki Tanf kırsalında kendi üssü etrafında tek taraflı olarak kurduğu 55 kilometrelik güvenlik bölgesi, DEAŞ´ın geri kalan militanları tarafından kullanılıyor. Militanlar, bu geniş bölgede Suriye hükümet güçlerinden gizlenme, burada gruplaşma ve çöl bölgelerine yeniden sızmak için silahlanma imkanı buluyor" diye konuştu.

Zaharova, ABD´nin Suriye´deki askeri varlığının barışçıl sürece ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik ciddi bir meydana okuma olduğunu belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —