Koç Holdingin ardından Sabancı Vakfı, Borusan ve SBK holding de yaptıkları açıklamalarla cinsel sapkınlıkları yasal güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktı.
İstanbul Sözleşmesi, her ne kadar kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ortaya konulmuşsa da çalışmışların tamamı toplumsal cinsiyet eşitliği ve feminizm üzerine bina edilmiş ve bu yasayla ilk kez cinsel sapkınlıklar yasal koruma altına alınmıştır.
Koç Holding A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi’nin tarafı olmak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir. Bu vesileyle ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi'ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz." denildi.
Kadını bir meta olarak gören Sabancı vakfı ise, "Ülkemizde her 10 kadından 4'ü eşi ya da partneri tarafından fiziksel şiddette maruz bırakılıyor. Kalıcı çözümler üretmek için akademi, sivil toplum, uluslararası örgütler ve iş dünyasının iş birliğiyle hareket ediyoruz." diyerek İstanbul Sözleşmesi'ne bağlılık açıklamasında bulundu.
"Toplumsal ve bireysel refah, toplumsal cinsiyet eşitliğine koşulsuz bağlıdır." diyen Borusan Holding, şu ifadelere yer verdi:
Tüm yetkili kurumların İstanbul Sözleşmesi'ni koruması ve kararlılıkla uygulamaya geçirmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamanın bu yönde atılacak en önemli adımlardan biri olduğunu biliyoruz. Borusan Grubu olarak, Borusan Eşittir Platformumuz ile bu bilinci yerleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.
Cinsel sapkınlığı yasal güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi'ni sonuna kadar desteklediklerini açıklayan SBK Holding, "İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması, kadına yönelik şiddetin önünü açmakla beraber şiddet uygulayanları cesaretlendirir. İstanbul Sözleşmesi, tüm kadınlara verilmiş bir sözdür." açıklamasında bulundu