Başlık ve15 Temmuz Darbe Girişiminin Artçıları
Başlıklı yazılarımda özetle:
?İstanbul seçimlerine, her yol mubah mantığıyla hazırlanmışlar. Bütün bunlar, seçim gecesi oyların sayımı esnasında anlaşıldı. İstanbul seçim sandıklarında, bir darbe denemesi yapıldı. Bu seçim, en şaibeli seçim olarak, seçim tarihimize geçecektir. Ak Parti ve Binali Yıldırım aleyhine olmak üzere oy sayımında, tutanakların kaydında ve tutanakların sisteme işlenmesinde, birçok usulsüzlük, daha doğrusu hile yapıldığına şahit olduk.? şeklinde, iddialar dile getirmiştim.
Post Modern Darbe Denemesi ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin Artçıları, en şaibeli seçim iddialarımın doğru olmadığı kanaatine sahip oldum, yazımın ulaştığı kesimlerden özür diliyorum.
Şöyle ki?
20 Nisan Cumartesi günü, 31 Mart 2019 seçimlerinde, AK PARTİ TEMSİLCİSİ OLARAK Üsküdar İlçe Seçim Kurulunda görev yapmış bir Avukat arkadaşımızın; seçimlerde sandık güvenliği, oy sayımları, oyların birleştirme tutanakları ve bilgisayar kayıtlarına geçişlerle ilgili bilgilendirme, sohbetinde bulundum. Burada bazı bilgilerim pekişti, bilmediğim bazı hususları da öğrendim.
Bu sohbette edindiğim bilgi ve kanaatlerimle birlikte sizlerle şu hususları paylaşmak istiyorum:
1-Bizim seçim sistemimiz, kesinlikle çok güvenlidir.
2- Sandıklarda görev yapan Başkan ve üye, Kaymakamlıklar tarafından, devlet memurlarından seçilmekte ve sandıkta görevlendirilmektedir.
3-Her sandıkta Mutlaka seçime katılan partiler tarafından, İlçe seçim kurullarına bildirilmiş ve İlçe seçim kurulu tarafından resmi olarak görevlendirilmiş temsilcileri ve bunun yanında bir de müşahitleri vardır.
4-Sandıkların sayımı, oy verme işlemi bittikten sonra yapılır. Sayım esnasında Parti temsilcileri dikkatli davrandığı sürece, hiçbir partinin geçerli oyu GEÇERSİZ veya BAŞKA PARTİYE sayılamaz.
5-Sandık oy sayımı bittiğinde tüm parti temsilcilerinin, başkan ve üyenin ISLAK İMZALARIYLA SANDIK SONUÇ TUTANAĞI tutularak, oylar kaydedilir. Zabıtlar tutulur ve oy torbasına doldurularak, torbanın ağzı mühürlenir. Bu oy torbasını Başkan ve üye İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA götürüp teslim eder. Buradaki görevliler Torba içindeki Oy sayım tutanaklarına bakarak, Partilerin aldığı oyları kontrol ederek, partilerin daha önce ilçe seçim kuruluna teklif ettikleri müşahitleri önünde, SANDIK SONUÇ TUTANAĞININ BİRLEŞTİRİLMESİ tanzim edilir. Tanzim edilen bu tutanak PARTİ TEMSİLCİLERİNE BİRER NÜSHA ISLAK İMZALI OLARAK verilir. SANDIK SONUÇ TUTANAĞI taranır ve sonuçlar İlçe seçim kurulundaki bilgisayarlarda SEÇİM BİLİŞİM SİSTEMİNE girildiği anda; aynı zamanda İl Seçim Kurulu Bilgisayarına ve Yüksek Seçim kurulu bilgisayarına SONUÇLAR GİRİLMİŞ OLUR.
Sandık başkanı ve üyesi ile birlikte, parti temsilcilikleri ORTAK OLARAK HİLE YAPMAK ÜZERE ANLAŞMADIKLARI TAKDİRDE, OY SAYIMINDA KESİNLİKLE HİLE YAPILAMAZ.
31 Mart 2019 İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde iddia edilen usulsüzlüklere bir göz atalım:
1-Sandıklardaki oy sayımlarında AK PARTİ´nin bazı oylarının GEÇERSİZ sayılması?
2-Sandık Sonuç Tutanağı sonuçları, ilçe seçim kurullarında SANDIK SONUÇ TUTANAĞI´na işlenirken, AK PARTİ oylarının Eksik veya Hiç yazılmadığı?
3-Sandık sonuç tutanağındaki oy kayıtları bilgisayara işlenirken AK PARTİ OYLARININ EKSİK veya HİÇ YAZILMADIĞI iddiaları?
Ak Parti´li yetkililerin ilçe seçim kurullarına ve YSK´ya yaptıkları başvurular sonrasında; bazı ilçelerde yeniden sayım, bazı ilçelerde de geçersiz oylar yeniden sayıldı. SANDIK SEÇİM TUTANAKLARIYLA bilgisayarlar arasındaki farklılıklar giderildi ve 28-29 bin civarındaki oy farkı, 13-14 binlere kadar düştü.
BÜYÜKÇEKMECE Başta olmak üzere bazı ilçelerde usulsüz SEÇMEN TAŞINDI İDDİALARI ve İlçe Seçim Kurullarında görevlendirilen memurların bazılarının KHK ile atılmış memurlar olduğu iddiası?
Ak Parti yetkilileri bu iddialarla ilgili olarak YSK´na itiraz başvurusu yaparak, seçimlerin yenilenmesini talep etti.
Sonuç olarak?
Aradaki farkın kapanacağını sanmıyorum. CHP-Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmış görünüyor.