CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ramazan Bayramı'nın ilk gününde İmamoğlu'nun memleketi Trabzon'a geldi. İmamoğlu'nun köyü Cevizli Köyü'nde İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu, oğulları Mehmet Selim ve Semih ile bayram namazı kılan Özel, İmamoğlu'na ''Özgürlük ve Erken Seçim'' talebiyle imza kampanyası başlattı. İlk imzayı 93 yaşındaki Rükiye Köroğlu da imza attı. Ardından Özel de imza attı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bayram Namazı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Özel, Trabzon’un Akçaabat İlçesi, Cevizli Köyü’nde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
'Tüm vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz. Ben her bayram sabahı, kendi köyümde ya da Manisa’da kendi memleketimde bayram namazını kılıp vatandaşlarımızla, akrabalarımızla, ailelerimizle bayramlaşıyorum. Ancak bu bayram hep birlikte Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’da, memleketinde Akçaabat'ta, Zanane Köyündeyiz. Çünkü şu anda kendisi Silivri Cezaevinde tutuklu bulunuyor. Büyük bir haksızlık sonucunda, iftiralar sonucunda, karalama kampanyaları sonucunda Ekrem İmamoğlu’nu ve çok sayıda arkadaşımızı Silivri Cezaevinde siyasi tutsak olarak tutuyorlar.
"Bu bayramda ülkemize ayrılık yaşandırılıyor"
Maalesef bayram bütün Türkiye’nin birleştiği, kucaklaştığı, küslüklerin unutulduğu, küslerin bayramlaşarak birbirine kavuştuğu kutsal günlerken bu bayramda ülkemize büyük bir ayrılık yaşandırılıyor. 19 Mart günü başlayan bir süreçle bu toprakların oğlu, bu memleketin oğlu, Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin bir sonraki Cumhurbaşkanı olacağına inandığımız, 15,5 milyon kişinin daha geçen Pazar günü sandık başlarına gidip oy kullanarak adaylaştırdığı Ekrem İmamoğlu, kendisini sevenlerden, Babası Hasan amcadan, oğlu Semih’ten Selim’den, evlatlarından, eşinden, dostundan, köylülerinden uzak tutuluyor ve bir ayrılık yaşandırılıyor. Biz de bugün onun gelemediği köyüne hep beraber geldik, namazımızı kıldık, onun hemşerileriyle bayramlaştık ve buradan bir büyük kampanyayı başlatmaya geldik.
"İlk imzayı burada Rukiye anneden alacağız"
Caminin dışına çıktığımda Rukiye Teyzem geldi, 93 yaşında. Rukiye Köroğlu. Dün akşam hiç uyumadım, sabahı bekledim. Seni görmeye, Ekrem oğlum için ilk imzayı ben vermeye geldim dedi. Bu anlamlı, bu önemli imzayı buradan ilk kez Rukiye anneden alacağız. Sonra kendi köylülerinden, Akçaabatlılardan, Trabzonlulardan, dalga dalga bütün Türkiye’ye bu imza kampanyası yayılacak. Ekrem Başkan’ın özgürlüğü için, Türkiye’nin güzel yarınlara, aydınlık yarınlara, yoksulluğun ortadan kalkacağı, işsizliğin ortadan kalkacağı yarınlara herkesin kavuşması için adayımızı talep ettiğimiz ve önümüze sandığın gelmesini istediğimiz imza kampanyasını başlatıyoruz. Bütün Türkiye’de bugün iki milyona yaklaşan üyemiz var. Daha bir hafta önce 1 milyon 750 bindi. Akın akın insanlar baba ocağına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu baba ocağına koşuyorlar, üye oluyorlar. İki milyona yakın üyemizin elinde bu imza formlarını, Ekrem İmamoğlu’nu seven, ülkesini seven herkese ulaştıracağız.
"İmamoğlu'na özgürlük ve erken seçim talebini buradan başlatıyoruz"
Her bir formda 25 imza var. Bu imza formlarıyla birlikte belki dünyanın en büyük, en anlamlı imza kampanyasını başlatıp tamamlamayı, Türkiye’deki her iki seçmenden en az birine ulaşarak, imzasını alarak, İmamoğlu’na özgürlük ve erken seçim talep etmeyi buradan başlatıyoruz. Ortak metin şöyle:
Ben yüreği demokrasiden ve adaletten yana olan 10 milyonlarca vatanseverden biriyim. Ben milli iradeyim. 23 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçekleştirdiği ön seçimde 15,5 milyon vatandaş Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı Adayı olarak belirledi. Milyonların iradesiyle, Cumhurbaşkanı Adayımız olan Ekrem İmamoğlu hukuka, akla, vicdana aykırı bir şekilde siyasi bir kararla hapiste tutulmaktadır. Ülkemin gelecek güzel günlerine inanmaktan bir an olsun vazgeçmedim. Ekrem İmamoğlu’nun bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını, demokratik, adil ve mertçe bir yarışın olacağı seçim sandığının bir an an ce kurulmasını istiyorum. Bu adaletsiz, hukuksuz düzen bir an önce son bulsun istiyorum. Adayımı yanımda, sandığımı önümde görmek için imza veriyorum. Rukiye Köroğlu, birinci imza sahibi.
Daha sonra mezarlık ziyareti yapan Özgür Özel, bir köy evini de ziyaret ederek, vatandaşlarla bayramlaştı.
Özgür Özel, İmamoğlu'nun doğduğu evi ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ramazan Bayramı'nın ilk gününde İmamoğlu'nun memleketi Trabzon'a geldi.
İmamoğlu'nun doğduğu evin önünde basın açıklaması yapan Özel, şunları söyledi:
Ben ilk defa kendi memleketim Manisa dışında bayram namazını kıldım. Çok uzun süredir başka yerde olmuyordum ama bugün Ekrem Başkan normalde buraya gelip, bayram namazını kılıp, Hasan amcayla, evlatlarıyla birlikte bu bayram sofrasına oturacaktı. Onun tek suçu Erdoğan’ı yenecek olması, daha önce dört kez yendi ve esas büyük seçim yaklaşıyor. Onun için onu haksız bir şekilde Silivri Cezaevi’ne koydular. Biz de buna itiraz ediyoruz.
"Hiç durmadan ne zaman seçim olursa, seçime kadar kampanya yapacağız"
Hem bayram namazında köyü, ardından baba ocağını mahsun bırakmamak için buraya geldik hem de bir büyük kampanyayı buradan başlattık. Bir imza kampanyası. Geçen hafta pazar Türkiye dünya siyaset tarihine geçti. Bütün dünya televizyonları, gazeteleri gelince sanıyorlar ki biz çağırıyoruz. Bütün dünya televizyonları, ‘Nasıl oluyor bir ülkede resmi seçim yokken insanlar 1 milyon 750 bin üyesi olan partinin yanına 15 milyon dayanışma oyu olur?’ İnsanlar sokağa çıktılar ve tarihin akışını değiştirdiler. Şimdi oradan aldığımız güçle bir imza kampanyası başlatıyoruz, hedef 50 artı 1. Madem bu ülkede 50 artı 1’le Cumhurbaşkanı seçilebiliyor, biz seçmenin yarısından bir fazlasının imzasıyla hem adayımızı yanımızda hem de sandığı önümüzde istediğimizi bütün Türkiye’ye ve dünyaya duyuracağız. Zor bir kampanya gibi görünse de büyük bir heyecan ve istek var. Camiden çıktım, 96 yaşında teyzem geldi, koluma girdi ‘Gece hiç uyumadım imza atmaya geldim’ dedi.
Buraya gelirken bir üzüntü, bir yas hali bekliyordum haliyle, çünkü ailenin, kentin evladı hapiste ama burada büyük bir umut var. Bu şehirde bir umut var, evlatlarına duyulan güvenden dolayı bir gurur var ve aslında geriye sayılıyor. Eninde sonunda Ekrem Başkan zaten o bomboş iddialarla içeride tutulamaz, halkın da desteğiyle çıkacak ama çıktıktan sonra hiç durmayacak. Oradan sonra emin olun 81 il, 973 ilçede dünya siyaset tarihinin en büyük kampanyasını yapacağız. Artık bunlara alıştık, büyük işler yaparak ve hiç durmadan ne zaman seçim olursa, seçime kadar kampanya yapacağız.
Trabzon’a güç vermeye geldim ama güç alarak gidiyorum. Öğleden sonra da Silivri’de Ekrem Başkanı’nın yanında olacağım. Buranın selamlarını götüreceğiz. O, bütün vatandaşlarımızla kendisi arasında büyük bir gönül bağı kurmuş çok iyi, dürüst, namuslu bir siyasetçi. Ümit ediyorum bu zor günler geride kalacak.
"Dünkü meydanı az buldularsa merak etmesinler daha fazlasını Yenikapı’da da toplayacağız"
Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, dün Maltepe Miting Alanı'nda düzenlenen "Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu'na Özgürlük Mitingi"nde toplanan kalabalığa ilişkin iddialarla ilgili gelen soruya şöyle yanıt verdi:
Kendileri aynı meydanı doldurduğunda ‘5.5 milyon’ diyenler, biz doldurduğumuzda hesabı başka yapıyor. Varank değişik çarpma, bölmeler falan yapmış. Varank şöyle bir siyasetin insanı: Tayyip Bey iki kere iki beş eder dese Varank, ‘Reis, kerrat cetvelindeki tarihi hatayı düzeltti’ der, bütün hesabı değiştirir. Bunlar için talimatlı, biatlı olduktan sonra yalan da mübah. Yaptıkları benzer alana ‘5.5 milyon’ diyen de onlar. Dünkü meydanı az buldularsa merak etmesinler daha fazlasını Yenikapı’da da toplayacağız. 7 gün boyunca milyonluk mitinglerle İstanbul’da Saraçhane’deydik. Köprüyü geçtik, Anadolu yakasında 2.2 milyon olduk. Oradan Anadolu’ya açılıyoruz. Bütün Anadolu’yu dolaşacağız. Bunun bir de İstanbul’a dönüşü var. O zaman Varank kerrat cetveline bir daha bakar. Ama Allah kimseyi onların aczine düşürmesin.
23 yıl iktidarda olacaksın, 23 yıl sonra milletin gönlünden ve gözünden düşeceksin, iktidarda kalabilmek için bu memleketin bir evladına atmadık iftira bırakmayacaksın, bu iftirayı atmak için de 55 tane sabıkası olan gizli tanıkların arkasına saklanacaksın, ondan sonra bir de alaycı ifadelerle falan bu toplumun evladına sahip çıkışını küçük göstermeye, görmeye çalışacaksın... 23 yıllık iktidarın sonunda düştükleri durum, kelimenin tam anlamıyla kepazeliktir. Utanç verici bir durumla karşı karşıyayız. Bu kadar kötü, gücün karşısında eğilip bükülen ama fırsatını bulduğunda da arsızca ve arkadan saldıran bir siyaset anlayışıyla muhatap olduğumuz için utanç duyuyoruz. Bizim çok mert bir adayımız var, mertçe yarışacak. Onu dışarıda tutmaya bile cesaretleri yok, hapiste yenmeye çalışıyorlar. Hapisten gölgesi yeter. 10 milyonlar onu Cumhurbaşkanı yapana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.
"Ekrem İmamoğlu’nun suçu Tayyip Erdoğan’ın rakibi olmaktır"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ramazan Bayramı dolayısıyla İmamoğlu'nun memleketi Trabzon'a geldi.
Burada ‘Adayımı yanımda, sandığımı önümde istiyorum’ başlıklı imza kampanyasını başlatan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklamalarda bulundu.
Özel, şunları kaydetti:
Trabzon’dayız. İlk kez bir bayram sabahında bir başka şehirdeyim çünkü bu şehrin evladı olan Ekrem İmamoğlu kendi şehrinden, ilçesinden, köyünden, bayram namazını kılacağı camisinden, cemaatinden haksız yere koparıldı ve şu an Silivri Cezaevi’nde tutuluyor. İftiralar sonucunda bu şehrin yetiştirdiği çalışkan, tertemiz, dürüst bir evlat, ömrü boyunca kuşatan kuşağa tertemiz siyaset ve ticaret yapmış ve maalesef yalancı şahitlerle, Cumhurbaşkanı adaylığı ön seçimlerine dört gün kala, milletin kendisi için sandıklara gittiği gün cezaevine konuldu.
Ekrem İmamoğlu’nun suçu Tayyip Erdoğan’ın rakibi olmaktır. Hepimiz biliyoruz ki Ekrem İmamoğlu’nun içeriye atılmasının sebebi geçmişte Tayyip Bey’i yenmiş olması, gelecekte de onu yenecek güçte, dirayette, kararlılıkta bir aday olmasıdır. Hal böyle olunca bir vatan evladını, Atatürk milliyetçisine, Türk milliyetçisine ve bu ülke için canını verecek birine terör yaftası vurdular. Ekrem İmamoğlu’nun DEM Parti’nin ‘kent uzlaşısı’ dediği bizim ‘İstanbul İttifakı’ dediğimiz; AK Parti'linin de MHP’linin de DEM Parti’lilin de geçmişte başka partiye oy getiren bilindik isimlerini listelere koyup da seçim kazanmakla ilgili bir sandık iş birliğini kriminalize ediyorlar. Bugün Sayın Devlet Bahçeli ve Erdoğan devletin elemanlarını görevlendirerek PKK terör örgütünün kurucusuyla irtibat sağlayıp bunu ‘Terörsüz Türkiye hedefi’ olarak ifade edip bir barış projesi olarak sürdürüyorlar ama CHP Belediye Meclisine bir tane Kürt kökenli isim koyup, onların fikrini sorup, görüşünü alıp, oyunu alıp kentin yönetimine dahil edince buna terör örgütü ile iş birliği diyorlar. Buradan açıkça söyleyelim Tayyip Bey’e helal olan hiçbir şey bize haram değildir, AK Parti’ye vacip olan hiçbir şey bize mekruh değildir. Bundan sonra herkes ağzından çıkan lafı bilecek. Ekrem İmamoğlu’na terörist diyecek adam daha anasının karnından doğmamıştır. Bir tane daha dava açıyor, yolsuzluk davası. Ekrem Bey başta, örgütün başı 7 kişi. 7 kişinin evinde ele geçen para 15 milyon lira. 15 milyon lira TOKİ’nin Trabzon’da sattığı bir daire parası.
"kendi çocuğu ile sıfırlamaları konuşan birisinin Ekrem İmamoğlu’na hırsız, yolsuz diyecek birisi daha anasının karnından doğmadı"
Bakanlarının yatak odalarından ayakkabı kutularıyla paralar çıkan, kendi çocuğu ile sıfırlamaları konuşan, böyle bir yüzükle siyasete girip bugün yedi sülalesi zenginleşen birisinin Ekrem İmamoğlu’na tutup da hırsız, yolsuz diyecek birisi daha anasının karnından doğmadı. Eğer bir belediyede kent rantını, kişisel ranta çevirmek nedir diye merak eden varsa bunu en başta AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını 25 yıl yapan ve Bülent Arınç’ın deyimiyle ‘Ankara’yı parsel parsel satan’ Melih Gökçek’e sonra İstanbul’u yıllarca yönettirdiklerine soracaklar. ‘Bu kente biz ihanet ettik’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın Beylikdüzü’nü dört katlık imarla yemyeşil tutan Ekrem İmamoğlu’na söyleyecek tek bir sözü yoktur."