Millet İttifakı, Hükümet Programı'nı bugün açıklayacak

Millet İttifakı’nın temsilcileri, iktidara gelmeleri halinde hazırladıkları “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni yani hükümet programını bugün kamuoyuyla paylaşacak.

Millet İttifakı, Hükümet Programı

Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın, “konu ile ilgili” haberi…

Millet İttifakı’nın temsilcileri CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi, iktidara gelmeleri halinde hazırladıkları “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni yani hükümet programını bugün kamuoyuyla paylaşacak. Ankara ATO Congresium’da saat 11.30’da başlayacak programa Millet İttifak parti liderleri de katılacak. Hükümet programında 9 ana başlık, 75 alt başlıkta 2 bin 300 maddenin açıklanması planlanıyor.

Millet İttifakı ortakları CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanlarının ve kurmaylarının uzun süredir üzerinde çalıştığı Ortak Temel Politikalar Mutabakat Metni, yani “hükümet programı” bugün kamuoyuyla paylaşılacak. Ankara ATO Congresium’da düzenlenecek programda 9 ana başlık ve 75 alt başlıktan oluşması planlanan metinde hukuk, eğitim, dış politika, siyaset, ekonomi, teknoloji gibi çok sayıda planlamanın yer alması bekleniyor.

LİDERLER TAM KADRO KATILACAK

Hükümet programı açıklanma programına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katılacak. Liderlerin programda herhangi bir açıklama yapması beklenmezken, hükümet programını her partinin komisyon temsilcisinin okuması planlanıyor. Altılı Masa olarak bilinen ve önceki zirvede Millet İttifakı’na dönüşen ittifak parti mensuplarının da programa katılması bekleniyor

2 BİN 300 VAAT AÇIKLANACAK

Hükümet programında; 9 ana, 75 alt başlıktan oluşan 2 bin 300’e yakın maddede eylemler ve vaatler sıralanacak. Metinde ana başlıklar, "hukuk, adalet ve yargı", "kamu yönetimi", "yolsuzlukla mücadele, şeffaflık ve denetim", "ekonomi, finans ve istihdam", "bilim, AR-GE, yenilikçilik, girişimcilik ve dijital dönüşüm", "sektörel politikalar", "eğitim ve öğretim", "sosyal politikalar" ile "dış politika, savunma, güvenlik ve göç" olarak sıralanıyor. Diğer alt başlıklarda ise "işsizliğin önüne geçilmesi", "enflasyonla mücadele", "yoksulluğun önlenmesi" gibi konular öne çıkıyor.