Tarih: 16.03.2020 12:14

Marketler kapatılacak mı? Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi gerçek mi?

Facebook Twitter Linked-in

Koronavirüs salgınından dolayı Türkiye teyakkuza geçti. Devlet tüm önlemleri almak için seferber olurken halk da kendi tedbirlerini almaya başladı. Buna rağmen bazı sahtekarlar da halkı paniğe sevketmek için harekete geçti.

Sosyal medyada dolaşan asılsız bir Sağlık Bakanlığı genelgesi ortalığı ayağa kaldırdı. Genelgede marketlerin haftada 3 gün açık kalacağı yazarken, birçok sosyal kurumun da kapatılacağı deklare ediliyor. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürülüğü başlığında yayımlanan genelgenin gerçek olmadığı çok geçmeden anlaşıldı.

 

SAHTE GENELGEYLE HALKI KANDIRDILAR

İnternette dolaşıma sokulan genelgenin barkod numarası sorgulatıldığında böyle bir genelgenin olmadığı ortaya çıktı. Genelgenin kim ya da kimler tarafından yayımlandığı ise henüz belirsizliğini koruyor.

 

SAĞLIK BAKANI BELGEYİ YALANLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyada dolaşan asılsız genelgeyi Twitter hesabından yalanladı. Bakan Koca, "Sosyal medya ve Whatsapp’tan yayılan “GİZLİ” belge GERÇEK DIŞIDIR. Panik yaratacağı bilinerek UYDURULMUŞTUR. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. DOĞRU HABER, RESMEN YAPILAN AÇIKLAMADIR." İfadelerini kullandı.

 

Dr. Fahrettin Koca@drfahrettinkoca

Sosyal medya ve Whatsapp’tan yayılan “GİZLİ” belge GERÇEK DIŞIDIR. Panik yaratacağı bilinerek UYDURULMUŞTUR. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. DOĞRU HABER, RESMEN YAPILAN AÇIKLAMADIR.

Resmi Twitter'da görüntüle

30,4 B

12:05 - 16 Mar 2020

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

14,1 B kişi bunun hakkında konuşuyor

 

 

KUŞKULANDIĞINIZ BELGEYİ SORGULATIN

Yetkililer ise vatandaşlara resmi hesaplar dışında yayımlanan genelge, bildiri, açıklama tarzı gönderilere inanmamaları yönünde uyarı yaptı. 

Not: Eğer böyle bir belge görürseniz kaysis.gov.tr adresine girdiğinizde belgenin sağ üst köşesindeki barkodun üstündeki kodu sorgulatın. Böylelikle elinizdeki belgenin gerçek olup olmadığı ortaya çıkacaktır.

 

İŞTE SAĞLIK BAKANLIĞI ADINA DÜZENLENEN SAHTE GENELGE





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —