Tarih: 09.09.2024 01:23

Liste Gaza: “Soykırıma Karşı Ses Ver” sloganıyla seçimlere katılıyor

Facebook Twitter Linked-in


Haberler / Dosya Haber

Avusturya’da 29 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan Ulusal Parlamento seçimlerine katılacak olan Liste Gaza adayları basın toplantısı düzenledi. Başkent Viyana’da bir restoranda gerçekleşen basın toplantısında aralarında çok sayıda Türkiye kökenli olan adayların tanıtımı da gerçekleşti.

Liste Gaza,  toplantıda; "temel sosyal ve demokratik hakların savunulması adına soykırıma karşı, acil ve kalıcı ateşkes için sesimizi yükseltiyoruz. Barış, tarafsızlık ve adalet için, Liste GAZA’ya oy verin!” çağrısı yaptı

Basın açıklamasını okuyan Liste Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Tek, Avusturya’daki Filistin ile dayanışma insiyatifi olarak aylarca sürdürdükleri mitingler sonrasında, protestolarını yaklaşan seçimler dolayısıyla Liste Gaza: Soykırıma Karşı Ses Ver adlı bağımsızlar listesini kurarak siyasi platforma taşımak istediklerini dile getirdi.

Yapılan Basın Açıklamasında Şu İfadelere Yer Verildi:

“Bildiğiniz üzere Gazze tam 322 gündür bombardıman altında en iyimser tahminlere göre 41.000 nin üzerinde insan dünyanın gözü önünde yok edildi. Bunun önemli bir kısmını çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturmakta.

Yaşadığımız ülke olan Avusturya’nın savaşın ilk gününden itibaren tek taraflı olarak İsrail’den taraf olması birçok vicdan sahibi insanı yaralamış, bunun üzerine Avusturya’daki Filistin ile dayanışma insiyatifi olarak aylarca sürdürdüğümüz mitingler sonrasında arkadaşlarımızın bir kısmı ile protestomuzu yaklaşan seçimler dolayısıyla Liste Gaza: Soykırıma Karşı Ses Ver adlı bağımsızlar listesini kurarak siyasi platforma taşıdık.

Herkesin aklına gelen ilk soru: Peki biz bu hareketi neden kurduk? Liste Gaza hareketi bir protest hareketi olarak kuruldu. Amacımız klasik bir parti olmak değil; Gazze’deki katliam ve işgali Avusturya’da gündeme taşımak ve Avusturya hükümetinin anayasaya aykırı olan İsrail’den yana siyasetine format atmak ve siyasetin daha adilalana, yani tarafsızlık siyasetine dönmesini sağlamaktır.

Bununla birlikte bu süreçte temel haklar olan, düşündüğünü konuşma/yazma, toplantı yapma hurriyeti gibi temel haklar konusunda yine Avusturya hükümetinin eliyle işlevsiz hale getirilen yasalar ve temel haklarda gerilemeler görülmüştür. Özellikle Filistin yanlısı olan bireyler kriminalize edilmeye çalışılmış, bunun yanında İsrail devletine yapılan her eleştiri Avusturya’daki siyaset ve medya ile ‘Yahudi düşmanı’ olarak damgalanmaktadır. Özellikle medya’nın İsrail lehine tek taraflı ve manipülatif haber yapması çok olumsuz bir rol oynamış gerek Avusturya siyaseti ve Medyası, 76 yıllık çatışmanın temel nedenleri olan; sömürgecilik, işgal ve apartheid rejimini görmezden gelerek farklı düşünen bireyleri şeytanlaştırarak temel haklardan insanları mahrum bırakmışlardır. Bununyanında Avusturya’da nufusunun%10 nu oluşturan Müslümanlar her geçen gün devletin fonladığı sözde ‘Göç/Entegrasyon/Siyasal İslam uzmanları eliyle oluşturduğu yine sözde bilimsel raporları ile kriminalize edilip sesleri kısılmaya çalışılmaktadır.

Liste Gaza, Avusturya'nın tarafsızlığı ve insan haklarına olan saygısı gereğince, Filistin'de acil ve kalıcı bir ateşkes için Avusturya'ya çağrıda bulunan çok sayıda insanın sesi olmak için 29 Eylül 2024 tarihindeki seçimlere hazırlanıyor.

Liste Gaza olarak talebimiz;Avusturya ve AB'nin İsrail'in insanlık dışı toplu katliamlarına verdiği askeri, ekonomik ve siyasi desteğin derhal durdurulmasıdır.

Liste Gaza, küresel ve yerel olarak daha fazla demokrasiyi, kendi kaderini tayin hakkını ve sosyal adaleti savunmakla birlikte barışa ulaşmanın tek yolunun bu olduğuna inanmaktadır.

Liste Gaza olarak, Temel sosyal ve demokratik hakların savunulması adına soykırıma karşı, acil ve kalıcı ateşkes için sesimizi yükseltiyoruz. Barış, tarafsızlık ve adalet için, Liste GAZA’ya oy verin!”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —