KİTAP GÖRÜNÜMLÜ KÜTÜPHANE HİZMETE GİRDİ

Artvin Çoruh Üniversitesi şehir yerleşkesinde 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen kütüphane, üç kitabın bir masa üzerine konumlandırılmış görüntüsüyle ilgi çekiyor.

KİTAP GÖRÜNÜMLÜ KÜTÜPHANE HİZMETE GİRDİ

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) bünyesinde inşa edilen kitap görünümlü kütüphane hizmet vermeye başladı.

AÇÜ şehir yerleşkesinde 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen kütüphane, üç kitabın bir masa üzerine simetrik olarak konumlandırılmış görüntüsüyle ilgi çekiyor.

Yapımına 2015 yılında başlanan ve yaklaşık 12 milyon liraya mal olan kütüphane, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin hizmetine sunuldu.

AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, gazetecilere yaptığı açıklamada, kütüphanede bulunan basılı yayın sayısının 37 bin 576, CD, DVD gibi kitap dışı materyal sayısının ise 92 olduğunu ifade etti.

Kütüphanede zaman ve mekan açısından erişimi kolaylaştıran elektronik kaynaklara ağırlık verildiğini vurgulayan Tilki, "Merkez kütüphanede personel ve öğrencilerimizin herhangi bir mekandan erişebilecekleri 39 online veri tabanı aracılığı ile 53 bin 492 elektronik dergi, 4 milyon 163 bin 792 elektronik kitap, 4 milyon 151 bin 418 uluslararası tez, 100´ün üzerinde ülkeden 3 bin 597 gazete ve 3 bin 894 popüler dergi bulunmaktadır. Bu elektronik kaynaklara bilgisayar, tablet ve mobil cihazlar aracılığıyla ulaşmak mümkün." dedi.

Tilki, çok amaçlı konferans salonuna da sahip kütüphanenin, dışarıdan bakıldığında "ne olduğunu anlatan" bir tasarıma sahip olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kitap şeklinde dizayn edilmiş bir kütüphane. Bu, görsel anlamda şehrimize ve üniversitemize değer katıyor. Buradakinin benzeri olmasa da son zamanlarda bu tarzda inşa edilmiş kütüphanelerimiz giderek artıyor. Bizim amacımız buradaki öğrencilerimizin memnuniyetini artırmak. Ders çalışma, kaynaklara ulaşma, veri tabanlarına ulaşma imkanlarını artırmak. Bu anlamda kütüphanemiz büyük önem taşıyor. Milli Eğitim ve Valilik ile yapacağımız anlaşma çerçevesinde burayı Milli Eğitim bünyesindeki öğrencilerimize de açmak istiyoruz."

Günlük ortalama bin 200 öğrenci kullanıyor

Yeni hizmete girmesine rağmen günlük ortalama bin 200 öğrencinin kütüphaneden faydalandığına dikkati çeken Tilki, 6 kattan oluşan ve 606 oturma kapasiteli kütüphanede kullanıcıların kendi kendine kitap ödünç ve iade işlemlerini gerçekleştirebileceği self-check cihazları bulunduğunu ve elektronik katalog tarama kullanımıyla zamandan ve iş gücünden tasarruf edildiğini anlattı.

Tilki, kütüphanenin kapasitesini daha da artırmayı planladıklarını ifade ederek, kütüphanenin inşaatında yaklaşık 2 milyon lira maddi destek sağlayan Nihat Gökyiğit Vakfına teşekkür etti.