Pakistan Başbakanı İmran Han, Nobel Barış Ödülü´ne aday gösterilmesi için düzenlenen kampanyalarla ilgili, "Ben Nobel´e layık değilim. Keşmir sorununu, Keşmir halkının isteklerine göre çözen ve kıtada barış ve insani gelişme yolunu açan kişi Nobel´e layıktır." değerlendirmesinde bulundu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başbakan Han, "Ben Nobel´e layık değilim. Keşmir sorununu, Keşmir halkının isteklerine göre çözen ve kıtada barış ve insani gelişme yolunu açan kişi Nobel´e layıktır." ifadesini kullandı.
Pakistan tarafından düşürülen Hint jetinin pilotunu 2 gün sonra Hindistan´a teslim eden Han için sosyal medyada kampanyalar düzenlenmişti.
Han´ın Nobel Barış Ödülü´ne aday gösterilmesi için imza kampanyaları düzenlenen "Change.org" sitesinde başlatılan kampanyaya 4. gününde verilen destek 326 bini buldu.
Pakistan Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Favad Çaudri, Pakistan parlamentosuna yaptığı başvuruda Han´a prestijli bir barış ödülü verilmesini talep etmişti.
Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim
Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerilim, Keşmir´in Hindistan idaresindeki kısmında 14 Şubat´ta polis teşkilatına bağlı milis gücüne yapılan ve 44 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla başladı.
Yeni Delhi yönetimi, Pakistan´ı, saldırıyı düzenleyen teröristleri kollamakla suçladı. Saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetti.
Hindistan 26 Şubat´ta, Keşmir Kontrol Hattı´nın Pakistan tarafında bulunan terör örgütü hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Pakistan da hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan´a ait iki savaş uçağını düşürdüğünü bildirdi.
Hindistan, Pakistan´a ait bir savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı ancak İslamabad yönetimi bunu doğrulamadı.
Pakistan hükümeti ve ordusu, gerilimin tırmanmasını istemediklerini vurgularken Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise Pakistan´ı, ülkesini istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı.
Türkiye, Avrupa Birliği, Almanya, İngiltere, Çin ve Rusya, taraflara itidal çağrısında bulundu.