Tarih: 08.03.2022 21:00

Kadın Hakkı Olur mu?

Facebook Twitter Linked-in

Dünyada kadın hakkı yoktur, bulamazsınız, bulana ödül vereceğim.

Kadın hakkı olamaz, varsa da yanlışlıkla olmuştur. Derhal nüfus müdürlüğüne gidip tashih etmelidir. 

Kadın erkek eşit olamaz, denilince niçin bundan, erkeğin değil de kadının aşağılandığı anlamı çıkarılıyor? İki şeyin birbirine eşit olmadığını söylemek, birinin diğerinden üstün olduğu anlamına mı gelir? Böyle olmadığı halde bundan kadının aşağılandığı anlamını çıkaranlar aslında bu tavırlarıyla eşitsizliği kabullenmiş demektir.

Vida ile somun eşit değildir denince ne akla gelebilir. Peki, hangisi daha üstündür? Ya da ikisinin görevi de aynı mıdır? Kadının, hayatın zorluklarına tahammül edecek, ağır işleri görecek, makineleri ve yükleri indirip bindirecek gücü var mıdır? Bu işler kadına yaptırılırsa, fıtrata, yani doğal olana karşı çıkılmış olunmaz mı?

Zarafette, duygusallıkta, nezakette, şefkat ve merhamette erkek kadına yetişebilir mi? Aklî muhakemede, soğukkanlılıkta, düşünsel çözümlemede kadın erkeğe eşit olabilir mi? Tarihte; Aristo, Sokrat, Beydaba, Sekspir, Mevlânâ gibi kaç tane kadın düşünür vardır?

Bazı kadınların erkeklerle ilgili bazı işleri başarıp birçok erkeği geride bırakması, istisnaî durumlardır Ayrıca öne geçmekle öne geçirilmeyi birbirine karıştırmamak gerekir. Erkeklerin bir kadına ileri bir görev verip de, bakın işte kadınlar da bu makamlara yükselebiliyor demeleri, kadının değil, yine erkeğin başarısı değil midir?

On-on beş yaşından doksan yaşına kadar teorik olarak her gün birkaç tane çocuğa sebep olma gücüne sahip olan erkeğin yanında bir kadın, yine teorik olarak ömrü boyunca en fazla kaç çocuk doğurabilir?Niçin dünyaca meşhur boksörler, güreşçiler, halterciler, futbolcular hep erkektirler?

İki yüz yıla yakın süredir kadının erkeğe eşit olduğunu savunanlar bunu ispatlayabildiler mi?

Hastanede nisaiye diye bölüm neden ayrılır. Hapishanede, hastanede, tuvaletlerde ve birçok yerde kadın erkek ayrı yerde bulunmuyorlar mı?

Niçin erkekler ve kadınlar genellikle ayrı elbiseler giyiyorlar? Niçin hasta bakıcılar, hemşireler, çocuk yuvaları gibi şefkat ve merhamet isteyen kurumlarda çalışanların çoğu kadındır?

Demek ki kadın ile erkek görev açısından da birbirinden farklıdırlar. Tıpkı fiziksel ve psikolojik bünye açısından farklı oldukları gibi.

Demek ki, kadınla erkek arasında mutlak bir eşitlikten söz edilmesi imkânsızdır. Fıtrat, onu bozmaya kalkışanlara dersini veriyor. Ancak bütün bunlardan, kadının erkekten, erkeğin de kadından mutlak üstün olduğu anlamı çıkartılmamalıdır. Bununla beraber hukuk karşısında kadın erkek eşittir, bu tartışılmaz. Türkiye'de ve bazı devletlerin hukukunda kadına müspet ayrımcılık yapılmaktadır. Bu da doğru bir davranıştır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —