IMF DEMEK YOKSULLUK, FAKİRLİK, KRİZ DEMEK

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IMF ile ilişkileri 11 Kasım 1947’de başlayan Türkiye’nin, bugüne kadar 19 stand-by anlaşması imzaladığına dikkati çekti.

IMF DEMEK YOKSULLUK, FAKİRLİK, KRİZ DEMEK

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, IMF’nin kapısına bir daha asla gidilmemesi gerektiğini ifade ederek, “IMF politikaları yoksulluk, kriz, fakirlik ve aynı zamanda sosyal haklarda geriye gidiş demektir” dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IMF ile ilişkileri 11 Kasım 1947’de başlayan Türkiye’nin, bugüne kadar 19 stand-by anlaşması imzaladığına dikkati çekti. Türkiye’nin IMF ile son anlaşmayı 2005’te imzaladığını ve borcunu 2013’te bitirdiğini vurgulayan Arslan, “2005’ten bugüne kadar kamuoyunda belli çevreler, IMF ile anlaşılmaması halinde kriz yaşanacağını empoze ediyor. Sayın Cumhurbaşkanının IMF ile bir daha masaya oturmama kararının ardından bile bu çevreler hükümete baskı kurmaya çalıştı, hâlâ da çalışıyor. Bu bizi ciddi şekilde endişelendiriyor” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE OLARAK YOLUMUZA IMF’SİZ DEVAM ETMELİYİZ”

“IMF politikaları yoksulluk, kriz, fakirlik ve aynı zamanda sosyal haklarda geriye gidiş demektir.” şeklinde konuşan Arslan IMF ile anlaşma yapılması halinde faizlerin yükseleceğini, vergilerin ve işsizliğin artacağını, büyümenin duracağını ve kamunun küçüleceğini belirtti. Arslan, şunları kaydetti: “IMF ülkelerin şartlarını dikkate almıyor. Kredi verdiği tüm ülkelere benzer reçeteler sunuyor. 1999’dan önce IMF, emeklilik yaşının yükseltilmesi, daha fazla prim ödenmesi, emekli aylıklarının daha düşük olması yönünde adımlar atılmasını istedi. O zaman atılan adımlar bugün emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorununu ortaya çıkardı. Ülke olarak yolumuza IMF’siz devam etmeliyiz.”