Tarih: 01.10.2024 07:12

İhvan, şehid Nasrallah için taziye mesajı yayınladı

Facebook Twitter Linked-in

İhvan Hareketi Genel Merkezi ve Lübnan’daki kolu olan Cemaat-i İslami, İsrail tarafından kahpece şehit edilen Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah için taziye mesajı yayınladı.

İhvan Genel Merkezi, yaptığı resmi açıklamada Siyonistlerin Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah başta olmak üzere bazı liderleri şehit etmesini kınayarak, Arap ve İslam ülkelerini Lübnan'ın yanında durmaya çağırdı.

İhvan'dan yapılan açıklamada, "israil düşmanının, Lübnan'a yönelik barbarca saldırısını, Filistin'deki halkımızı destekleyen Lübnan direnişinin hedef alınmasını ve Hizbullah Genel Sekreteri Sayın Hasan Nasrallah başta olmak üzere bazı liderlerinin öldürülmesini kınıyoruz." denildi.

İşgalin saldırılarının, binlerce sivilin öldürülmesi ve yaralanmasına neden olduğuna işaret edilen açıklamada, "Müslüman Kardeşler, Lübnan Hizbullah'ına, Lübnan'a ve halkına bu saldırı nedeniyle taziyelerini sunar. Lübnan ne ilk, ne son olacak. Terörü bütün bölgeye yaymaya çalışan İsrail, İslam ülkeleri tarafından siyasi, ekonomik ve askeri yöntemlerle caydırılmalıdır” ifadelerine yer verildi.

LÜBNAN İHVANI: KUDÜS YOLUNDA ŞEHİT OLDU

İhvan’ın Lübnan kolu Cemaat-i İslami Hareketi ise, Nasrallah’ın şehadetinin Kudüs yolunda gerçekleştiğini ve hayatının cihadla geçtiğini kaydetti.

Lübnan Cemaat-i islami Hareketi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Lübnan İslam Cemaati, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın Kudüs yolunda şehit olarak Rabbine kavuştuğunu büyük bir üzüntüyle ilan eder. Kendisinin cihat ve direnişle dolu hayatı, Gazze halkı ve kahraman direnişine destek verdiği Aksa Tufanı Savaşı'nı sürdürme kararlılığı ile sona erdi.

Hizbullah'taki kardeşlerimize, direnişin takipçilerine, tüm Lübnan halkımıza ve İslam ümmetine en içten taziyelerimizi ve tebriklerimizi sunuyoruz. Bu zalim İsrail düşmanı saldırısında şehit düşenler için Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ülkemizin her yerindeki halkımıza bu kritik anda merhamet, birlik ve fitne çıkaranlara karşı uyanık olmayı tavsiye ediyoruz. Birlik ve dayanışma, bu saldırıya karşı silahımız olsun.

Seyyid Hasan Nasrallah’a, onunla birlikte Kudüs ve Aksa’nın özgürlüğü yolunda şehit olan lider kardeşlerine, Allah’tan onları rahmeti ve mağfiretiyle kuşatmasını diliyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —