Yeni çözüm süreci kapsamında PKK'ya silah bırakma çağrısı yapan Abdullah Öcalan'ın, 'umut hakkından' yararlansa bile güvenlik gerekçesiyle İmralı’dan ayrılmak istemediği ileri sürüldü. Öcalan için ormanlık alana ya da cezaevi içerisine 3+1 konut yapılmasının gündeme alındığı iddia edildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çıkışı ile başlayan ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, örgüte yönelik "silah bırakma" ve "kendini fesih" çağrısıyla devam eden çözüm süreci kapsamında yeni bir iddia gündeme geldi. ‘Umut hakkı’ düzenlemesi hayata geçirilirse Öcalan'ın 26 yıldır tutuklu bulunduğu İmralı Adası’ndaki akıbetinin ne olacağı da tartışma konusu oldu. Sözcü'de yer alan habere göre; 76 yaşındaki Öcalan’ın ‘güvenlik koşulları’ ve ‘bazı hassasiyetleri’ nedeniyle İmralı’dan çıkmak istemediği ileri sürüldü.
Abdullah Öcalan'ın, ‘umut hakkını’ elde ettikten sonra adaya inşa edilecek 3+1 bir evde ömrünü geçirmek istediği, evde internet başta olmak üzere her türlü iletişim araçları ile kendisine ait bir çalışma odası ve kütüphane talebinde bulunduğu iddia edildi. Bu talebe sıcak bakan hükümetin, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Ceza İşleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla İmralı’da konut inşaatı yapılabilmesi için bir fizibilite çalışması yürüttüğü de öne sürüldü.
Kaynak: T24