Harvard, Kuran Ayetini Adaletin En İfadelerinden Biri Olarak Tanıdı

Dünyadaki türünün en prestijli kurumlarından biri olan Harvard Hukuk Fakültesi, fakülte kütüphanesinin girişinde, ayeti tarihteki en büyük adalet ifadelerinden biri olarak nitelendiren Kur´an´ın bir ayetini yayınladı

Harvard, Kuran Ayetini Adaletin En İfadelerinden Biri Olarak Tanıdı

Harvard Üniversitesi´nin giriş duvarında Nisa suresinin 135 ayeti yer alıyor. Adalet hakkında bugüne kadarki en büyük özlü sözlerden biri olarak duvara kaydedilmiş:

"Ey iman edenler, kendiniz, anne-babanız ve yakınlarınız aleyhine bile olsa, Allah için şahidler olarak adaleti ayakta tutun. (Onlar) ister zengin olsun, ister fakir olsun; çünkü Allah onlara daha yakındır. Öyleyse adaletten dönüp heva (tutkuları)nıza uymayın. Eğer dilinizi eğip büker (sözü geveler) ya da yüz çevirirseniz, şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır."

Harvard, Kuran Ayetini Adaletin En İfadelerinden Biri Olarak Tanıdı

1817´de kurulan Harvard, Amerika Birleşik Devletleri´ndeki ilk kurulduğu günden bu yana çalışan en eski hukuk fakültesidir ve dünyanın en büyük akademik hukuk kütüphanesine ev sahipliği yapmaktadır. Mezunları arasında ABD Başkanı Barack Obama ve etkili gazeteciler, yazarlar, medya ve iş liderleri ve hatta profesyonel sporculardan oluşan bir dizi var.

Resmi web sitesine göre, Adalet Sözleri sergisi, insanlığın adalet ve onur arzusundaki hukuka karşı dayanıklılığının bir kanıtıdır. ?Bu duvarlardaki kelimeler, adalet fikrinin gücünü ve önlenemezliğini doğrulamaktadır.?

Hukuk Fakültesi tarafından oluşturulan sanat enstalasyonunda sergilenen yaklaşık iki düzine alıntı var. Sanat enstalasyonunun girişinde göze çarpan üç isim, St Augustine, Kutsal Kur´an-ı Kerim ve Magna Carta´dan alıntılar. Harvard Hukuk Fakültesi´ne göre, bu alıntılar zaman ve kültürler boyunca adalet kavramının evrenselliğini göstermektedir.

Özlü Sözler, hukuk fakültesi fakültesinden, personel ve öğrencilerden 150´nin üzerinde katkıdan oluşan bir havuzdan seçildi. Hukuk Fakültesi Kütüphanesi´ndeki kütüphaneciler, her teklifin tarihsel bağlamını ve gerçekliğini araştırmış ve bu araştırmayı sanat enstalasyonu ziyaretçileriyle paylaşmak için bir web sitesi geliştirmiştir.

Kaynak: dunyabuiteni.Net