Milli Gazete yazarı Sadettin İnan'ın "konuya dair" haberi...
Milli Gazete'nin bugün manşetten duyurduğu tehlike, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Gelen tepkiler üzerine hükümet, halkın sağlığı ile oynayan gıda şirketlerini korumaya yönelik düzenlemeyi geri çekti.
Hükümetin Meclis’ten sessiz sedasız geçirdiği torba yasaya göre, insan sağlığıyla oynayan gıda şirketleri korunurken, Türkiye’de artık nişasta bazlı şeker, GDO’lu, boyalı ürünler gibi zehir saçan gıdaları konuşanlara ve haber yapanlara 50 bin liraya kadar ceza kesilecekti. Gıdada küresel şirketleri korumaya yönelik yapılan düzenleme kamuoyunda büyük tepki çekti. Genel tepkiler üzerine söz konusu düzenleme geri çekildi.
TOÇ BİR SEN: TEPKİLER CUMHURBAŞRANLIĞI DÜZEYİNDE ANLAMLI BULUNDU
Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, gıda güvenliği ve güvenilirliği hakkında oluşan bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla yapılan Kanun Teklifinin kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri çekildiğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Öztürk, “Kamuoyunda oluşan tedirginlik nedeni ile dile getirilen tepkiler gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse Tarım ve Orman Bakanlığı düzeyinde anlamlı bulunmuş ve alınan sağduyulu karar ile söz konusu metnin Kanun Teklifi içerisinden çıkarıldığı bilgisine ulaşılmıştır” dedi.
YASAKLAYICI KANUN HÜKÜMLERİ YERİNE BİLİM KURULU KURULMALI
Toç Bir-Sen olarak, ortada çözülmesi gereken bir sorun olduğunu kabul ettiklerini dile getiren Öztürk, “Ancak, gıda güvenliği ve güvenilirliği konusunda bilgi kirliliğini önlenmesi ve tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi amacı ile yasaklayıcı Kanun hükümleri yerine, öncelikle bu alanda ihtisas yapmış konu uzmanlarından oluşan Bilim Kurulu kurulmalıdır. Bilim Kurulu üyeleri basın yayın organları ve sosyal medya aracılığı ile ortaya konan iddialara karşı, bilimsel gerçeklere dayalı argümanlar üretmeli ve bu bilgileri her türlü yazılı, görsel, işitsel ve dijital iletişim araçları üzerinden kamuoyu ile paylaşmalıdır” dedi.