Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'dan KKTC'ye başörtüsü tepkisi: Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, KKTC'de liselerde başörtüsünün serbest bırakılması kararı sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili konuştu.

Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, KKTC'de liselerde başörtüsünün serbest bırakılması kararı sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili, “Bu, hadsizliktir. Gerekli mesajları vereceğiz. Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar” dediği öğrenildi. Bir AKP MKYK üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali konusunda en yetkili kurumun, beş üniversitenin rektörüyle medya önüne çıkarak açıklama yapmasını ve kafa karışıklığının giderilmesini istedi. 

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; 21 Nisan'da yapılan AKP MKYK toplantısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) liselerde başörtüsüne serbestlik getiren kararın ardından yaşanan tartışmalar gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan gelişmelere tepki göstererek, “Bu, hadsizliktir. Önümüzdeki günlerde KKTC’ye bir ziyaret yapacağız. Gerekli mesajları orada vereceğiz. Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar” dedi.

 

“DEM Parti ile iyi bir diyalog oluşturduk”

Yeni çözüm sürecinde DEM Parti ile iyi bir diyalog oluşturduklarına dikkati çeken Erdoğan’ın, rahatsızlığı sonrasında hastaneye kaldırılan ve yoğum bakımda tedavisi devam eden DEM’li Sırrı Süreyya Önder için ise üzgün olduğunu söylediği ve acil şifa dilediği belirtildi.

 

İmamoğlu'nun iptal edilen diploması

Toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi de gündeme geldi. Bir MKYK üyesi, “Konu ile alakalı en yetkili kurum, yanına yardımcılarını ve beş üniversiteden birer rektör alarak medya önüne çıksın. Kuralları tek tek anlatsın. Kırmızı çizgiler çizilsin. ‘Üniversiteler arası geçişin kuralları budur, burada da şu şu sahtekârlıklar olmuştur’ desin. Kamuoyu en yetkili ağızdan net bir şekilde bilgilendirilsin ve kafa karışıklığı giderilsin” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: T24



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER