Türkiye´de toplumsal ayrıştırma, kamplaştırma ve en sonunda da sıcak çatışma emelleri hiçbir zaman eksik olmadı. Bu acı dönemin zirve yaptığı 12 Eylül öncesi 1970´lerde ise Türkiye´nin toplumsal harcının mimarı olan bir isim hep öne çıktı: Necmettin Erbakan! Gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk´un kaleme aldığı, Türkiye´nin önde gelen siyasetçi, akademisyen, yazar ve işadamlarını buluşturan Büyük Doğu´nun Atlıları kitabı, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan´ın MTTB´de yaptığı tarihi uyarıları ve fotoğrafıyla birlikte gün yüzüne çıkardı.
?EMPERYALİSTLERE VERECEĞİMİZ TEK DAMLA KAN YOK?
Erbakan´ın, Akıncılar teşkilatını örgütlediğini, el altından kira yardımı yaptığını, gençlerin şiddete bulaşmaması için yoğun çaba gösterdiğini yazan Büyük Doğu´nun Atlıları kitabında; terörün azgınlaştığı dönemde Akıncı gençlere yönelik itidal içeren konuşması dikkat çekiyor: ?Gençler, kan gölüne dönen ülkemizin bu manzarası, emperyalistlerin eseridir? Emperyalistlerin oyunu için vereceğimiz tek damla kan yoktur? Yabancı ideolojilerle zehirlenen bu insanlara, doktorun hastasına yanaştığı gibi yanaşacaksınız? Bu büyük milletin bir kesimi bugün farklı tavır sergilese de, özünde bizdendir ve mutlaka bize gelecektir... Kavgaya girip birilerinin kafasını kırarsanız bize gelmesini geciktirirsiniz, başka da bir işe yaramaz.? Çeşitli şehirlerde Akıncıların şehit edilmesi üzerine gençlerin intikam yemini etmelerine karşın; Erbakan Hoca´nın onları ahiret inancıyla ikna etmeye çalıştığı vurgulanıyor: ?Sakın emperyalistlerin oyununa gelerek bu büyük millete yanlış yapmayın? Sakın ha, davaya hizmet ediyorum diye bir insanımızın hayatına kastedip yarın Allah´ın huzuruna katil sıfatıyla çıkmayın? Bunun hesabını veremezsiniz.´ diyordu.?
KURU NEFSANİYET DAVASI PEŞİNDE KOŞMAYIN
Öğrenci olayları ile sokakların kan gölüne çevrildiğinin anlatıldığı kitapta, özellikle AP yönetimindeki siyasetin çözüm üretemediği belirtilerek, dönemin şiddet ortamı tasvir ediliyor ve Erbakan-gençlik ilişkisi şu şekilde kaleme alınıyor:
?Erbakan ne hikmetse MSP´nin gençlik kolları olmasına, MTTB´nin de faaliyetlerini sürdürmesine karşın; Akıncılar adında yeni bir gençlik örgütünün kurulmasına izin vermişti. Akıncıların tüm genel kurullarına katılan Erbakan, gençlere, ?Siz kuru nefsaniyet davası peşinde koşmuyorsunuz. Akıncılar, çağın yüzünü ağartacak bir aksiyonun görevlileridir.´ şeklinde sesleniyordu.?
ERBAKAN´DAN AKINCILAR VE MTTB´YE YAKIN İHTİMAM
Tayyip Erdoğan´ın başında bulunduğu MSP İstanbul Gençlik Kolları, 6 Ocak 1979´da İstanbul Tepebaşı Gazinosu´nda yaptığı genel kurulda getirilen tekbirler ve atılan, ?Erbakan komutan, Akıncı asker? sloganının sıkıyönetim döneminde nasıl sonuç doğurduğunu da satırlara döken Büyük Doğu´nun hikâyesini uzun soluklu bir çalışma ile kayda geçiren yazar Fehmi Çalmuk, MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan´ın, gençliği korumak için giriştiği çabayı şöyle anlatıyor: ?MSP gençliğinin özellikle sıkıyönetim ilan edilmesinden sonra askeri tabirleri yoğun olarak kullandığı ve askere daha sıcak olduğu gözlenir. Şiddetin azgınlaştığı 1978 yılından itibaren Erbakan, bir yandan gençlik teşkilatını, diğer yandan yan kuruluş olarak kullandığı Akıncılar ve MTTB üyelerini sıkı sıkıya kontrol altında tutmayı ihmal etmedi. Erbakan için MSP Gençlik Kolları sorun değildi. Buna karşılık partiyle organik bağı bulunmayan iki teşkilatın kontrol edilmesi önem arz ediyordu.? Yüz yıllık bir yürüyüşün hikâyesini tanıkların dilinden, belgelerin izinden kılı kırk yararak anlatan kitapta, Türk siyasi tarihinin karanlıkta kalmış birçok olayına da ışık tutuluyor.