Eğitimci Yazar Mahmut Balcı Sivil toplum kuruluşlarının, eğitim üzerine faaliyet yapan derneklerin ve eğitimcilerin; eğitime, öğretime ve meslekle ilgili konuları konuşmalarını çok önemsediğini belirterek şunları söyledi:
?Gerek yaşadığımız mahallede ve gerekse yaşadığımız şehirlerde bazı sosyal sorunlarımız var. Eğer Türkiye´nin önemli sivil toplum kuruluşları gençlik, boşanma, ailevi sorunlar ve madde bağımlılık gibi sorunları konuşmaya başlamış ise demek ki bazı alanlarda ciddi riskler yaşanıyor. Biz eğitimcilerin görevi bu sorunların çözümüne katkıda bulunacak faaliyetler yapmak olmalıdır. Eğitimcilerin kendi meselelerini konuşmalarını, bu tür faaliyetlere katılmalarını önemsiyorum. Emek verenlere ve vesile olanlara da çok teşekkür ediyorum. Yaşanan sorunları konuşarak, belli yerlere ileterek çözülmesine katkıda bulunabiliriz. Merkezinde adanmış özelliği öğretmen ve adanmış okul idarecisinin olmadığı değişikliklerin başarı şansı az olur. Milli Eğitim Bakanlığı´nın yayınladığı Eğitim 2023 Vizyon Belgesini önemsiyoruz. Bu belgenin başarısı biz eğitimcilerin destek ve katkıları ile olacaktır. Aksi halde yapılan değişikliklerin bir anlamı olmaz. Adanmışlık sadece eğitimcilerden beklenmemeli. Adanmışlık, herkesin yaştan insanın ve mesleğini yapan her eğitimcinin derdi olmalıdır. Adanmış eğitimcilerin muhatabını değerli görmeli, mesleğini sevmeli, kitabın ve hikmetin peşinde koşmalı, yaptığı işi İbadet bilinciyle yapmalı, öğrencilerin ihtiyaçlarını bilmeli, öğrencileri keşfetmeli, öğrencilere rehberlik yapmalı, onlarla birlikte kültürel sosyal faaliyetler yapmalı.´
Eğitimci Yazar Mahmut Balcı´nın verdiği seminerde öğretmenlik mesleğinin güncel sorunları, adanmış öğretmen olmayı olumsuz etkileyen faktörler, adanmış öğretmenlerin özellikleri, adanmış öğretmenlerin ilham alacağı isimlerden bazıları hakkında verdiği bilgilendirmeler yanında kendi mesleki tecrübelerini de aktardığı program okunan şiir ve ezgilerle devam etti.