Tarih: 17.09.2018 17:28

DAVET MEKTEBİ DERGİSİ´NİN 44. SAYISI ÇIKTI!

Facebook Twitter Linked-in

17 09. 2018 Pazartesi

Davet Mektebi Dergi, her ay en başta kendi okuyucusu ile Müslüman okuru İslam´ı anlamaya, yaşamaya,yaşatmaya ve onu davet etmeye çağırmaktadır.

Bu sayıda dergi kapak konusu olarak davet konusunu seçmiş olup  derginin kapağına ?Davet Her Yerde!..´ manşetini yerteştirmiş?

?Girizgah´ kısmında; ? Dergimizin bu ayki dosya konusunu DAVET olarak belirledik. Davet, insanlığı hakka, hakikate çağıran yolu ve şeklidir. Nasıl bir davet? Neden davet?  Bu tip soruları arttırabiliriz. Bütün işlerin artık profesyonelleştiği, daha sistematize edildiği bir ortamda davetin nasıl, kime neden yapılacağı ile ilglili bazı sorularda akla gelebilir. Daveti statik bir sistemsel organ haline getirmeden, ama olması gereken en güzel şekliyle muhataplarımıza ulaştırmak için?? davetin yukarıda da belirttiğimiz üzere öncelikle anlama, yaşama ve yaşatma ile ilgisini kurduğumuzda, davetin önemi de kendiliğinde ortaya çıkardı?

Zaten, toplum olarak içerisine girmiş ve ?girdirilmiş´ bulunduğumuz siyasi(politik) zemin, o zemin uygun ?modern´ bir dil ve söylemle birlikte, başta bir geçimlilik olarak değerlendirmemiz gereken iktisadi anlayışı salt paraya, sermaye birikimine hasretme ve refaha dalma sonucunda hem kendimizi davetten uzaklaştırmış oluyordu, onu unutuyorduk ve hem de onu ulaştırmamız gereken toplumsal katmanları da ya görmezden geliyor,ya da aynen bizler gibi unutuyorduk!

Davet Mektebi dergisi de, bu vahim durumu tespit ettiğinden olsa gerek, derginin bu sayısını davet konusuna ayırmıştır.

Davet Mektebi dergisi her sayıda olduğu gibi, bu sayıda da davet gibi kişiyi, cemaati ve toplumu ilgilendiren öznel konularla birlikte düşünce ve edebiyatın yanında siyasi gündeme de dair değerlendirmelerde bulunmaktadır; ?Eylül ayı bizler için bazı dönüm noktalarına tarihte denk gelmişti. Bunlardan biri 12 Eylül Askerî Darbesi idi. Cunta, askerî yöntemlerle ülkenin sorunlarını çözmeye çalışırken kendilerini STK olarak tanımlayan bazı gruplar, askerî cuntanın emirlerini yerine getirmek için sıraya dizilmişti.? Diyerek acı bir gerçeği dile getiriyordu.

Ki bu STK´ların yanında, kendi meşrepleri gereği idealize etmek üzere söylemleştirdikleri ?bir lokma, bir hırka? mottosunun aksine, Evren´e destek veren ve ondan hareketle Özalizm´i destekleme suretiyle küresel sermayeye payanda olup, birde kapitalizmin ne olup olamd kapitalistleşen bazı tarikat yapılanmalarını da unutmamak gerekirdi.

***

Dergide, bu ay çocuklar ve gençlerle ilgili bölümlerle birlikte, özgün bir çalışma olarak, bir adet Kürtçe(Kurmancî) ve bir adet te Zazaca(Dimılî) dillerinde iki yazı bulunmaktadır.  İmkânla el verdiği oranda, hem ümmetin birliği, hem bu ülkenin Müslüman halklarının eskisinden daha ziyade sağlam bir şekilde birbirleriyle ?yeniden´ kenetlenmesi için, Allah©´ın insanlara vermiş olduğu tüm fıtrî haklarla birlikte, zaman içerisinden oluşan ve İslami değerlere ters düşmeyen değerlerin, hiçbir baskı ve zor altında kalınmadan sahiplenilmesi ve yaşanılması için, İslamcı çevrelerin kendi yayın organlarında yer vermeleri gerekmektedir.

Bu hayırlı bir iş demekti aslında?

Davet Mektebi Dergisi´ne gelecek sayılarında da nice ?hayırlı´ çalışmalara imza atma dileğiyle?

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —