CHP Yetkilisi: Millet İttifakı’nın adayı CHP kimlikli olmalı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının CHP kimlikli bir isim olması gerektiğini söyledi. Tekin'in açıklamaları sonrası 6'lı masadaki diğer partilerden henüz bir yanıt gelmedi.

CHP Yetkilisi: Millet İttifakı’nın adayı CHP kimlikli olmalı

Radyo Sputnik’te yayınlanan İsmet Özçelik’le Ankara Farkı programına CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin konuk olarak katıldı. Tekin programda, Millet İttifakı’nın adaylık tartışmasına, Türkiye ekonomisine ve seçmenin nabzına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

"CHP çok ciddi özveride bulundu"

Cumhurbaşkanı adayının kim olabileceğine yönelik görüş belirten Tekin, “Benim kişisel düşüncem, bu partinin mutfağında yetişmiş bir insan olarak söylüyorum; mutlaka CHP kimliği ile olması gerekiyor. Çünkü CHP baştan itibaren gerçekten çok ciddi özveride bulundu. Hem bu işin kurucu partisi olarak ve bu kadar çabayı sarf eden bir siyasi partinin lideri ya da liderin tarif edeceği bir isim olmalı diye düşünüyorum” dedi.

"Adayın geç açıklanması doğrudur"

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıklamamasının bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı yarattığı sorularına yanıt veren Tekin, şöyle konuştu: 

Benim kişisel düşüncem, avantaj değil. Bir tarafta devletin tüm imkanlarını, olanaklarını kullanacak bir yapı var. Bir tarafta da muhalefet kendi imkanlarıyla bu süreci götürmeye çalışacak. 40 gün-50 gün bunlar kabul edilebilir, ama 8-9 ay kampanyaya hiçbir siyasi partinin gücünün yeteceğini zannetmiyorum. İktidar partisinin ya da Cumhur İttifakı’nın doğal olarak muhalefeti sıkıştırması siyasi olarak mümkün olabilir ama benim kişisel düşüncem adaylığın erken açıklanmaması gerektiği yönünde.

"İttifaklar askeri kışla değil"

Millet İttifakı içerisindeki kamuoyuna yansıyan görüş ayrılıkları ile ilgili de konuşan Tekin, şunları kaydetti:

“Çok farklı siyasi düşüncelere mensup ve farklı programları olan siyasi partiler bir araya gelmiş. Yani bir araya geliş nedenimizin bugünkü sistem. Büyük olasılıkla bu sistem değiştiği zaman, bugün 6’lı masa dediğimiz insanlar birbirine rakip olacak. Tek parti olacak durumda değiliz. Durum böyle olunca tabii ki birkaç temel şeyde ortaklaşabiliyoruz; dış politika, ekonomi gibi… Her siyasi parti kendi ilkelerinden vazgeçmiş gibi yansıtılıyor ama o da doğru değil, siyam ikizi değiliz, kışla değiliz. Birbirimize itiraz da edeceğiz. İtiraz olduğunda hemen dağılacağız gibi düşünülüyor, hayır. Bu Cumhur İttifakı için de geçerli. Neden motamot düşüneceğiz? Askeri kışla değilsiniz. Masadaki ahenk adaylık konusunda ahenk, yoksa farklı düşüncelerin mutlaka olması lazım.”