´CEP AMBULANSI´ İLE KÖY SAKİNLERİNİN HİZMETİNDE

Muğla´da ekonomik sıkıntılar yüzünden iş yeri açamayan girişimci, seyyar tamirciye dönüştürdüğü ve "cep ambulansı" adını verdiği minibüsüyle köy köy dolaşıp cep telefonu tamiri yapmaya başladı.

´CEP AMBULANSI´ İLE KÖY SAKİNLERİNİN HİZMETİNDE

Muğla´nın Fethiye ilçesinde, ekonomik sıkıntılar yüzünden iş yeri açamayan girişimci Osman Güven, seyyar tamirciye dönüştürdüğü ve "cep ambulansı" adını verdiği minibüsüyle köy köy dolaşıp cep telefonu tamiri yapmaya başladı.

Kardeşinin yardımıyla Bodrum ilçesinden ikinci el bir minibüs satın alan genç girişimci 33 yaşındaki Güven, arka koltukları çıkararak telefon tamir edebileceği bir tezgah yaptırdı.

Minibüsün üzerine de "cep ambulansı" yazdıran Güven, kırsaldaki köyleri dolaşarak, cep telefonu tamiri ve ikinci el satış yapmaya başladı.

Muğla´nın neredeyse tüm köylerine gittiğini belirten Güven, hem iş yaptığını hem de yeni insanlar tanıdığını ifade etti.

"Bana herkes bir telefonla ulaşabiliyor"

Vatandaşların kendisini çok güzel karşıladığını dile getiren Güven, "Bana herkes bir telefonla ulaşabiliyor. Bundan dolayı minibüsün adını ´cep ambulansı´ koydum. Uzaktan halledemeyeceğim sorunları, müşterinin yanına giderek çözüyorum." dedi.

Güven, düzenli olarak vergisini de ödediğini vurgulayarak, sağlık ekipleri gibi 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet ettiğini söyledi.

Farklı yerlerde 12 yıldır cep telefonu tamirciliği yaptığını anlatan Güven şunları kaydetti:

"İlk kez gittiğim köyler bana biraz uzak duruyor. ´Bu iş arabada olur mu?´ diyorlar. Sonra aracın içini ve yaptıklarımı görünce herkes alıştı. Kimsenin ulaşamadığı, telefoncusu olmayan köylere gidiyorum. Sadece bir kahvehane ve bakkalı olan yerde, bir anda cep telefonu mağazası açmış oluyorum. Haftada veya 15 günde bir aynı köye tekrar gidiyorum. Köylüler de memnun ben de."