Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avusturya’da Liste Gaza adlı oluşum Parlamento Seçimlerine Giriyor

HerTaraf'ın haberi; Liste Gaza Seçim Pusulasında

Avusturya’da Liste Gaza adlı oluşum Parlamento Seçimlerine Giriyor

Soykırıma Karşı Ses Ver!” adlı siyasi hareketi olarak, Haziran 2024 tarihinde kurulan, Avusturya’daki Filistin ile dayanışma insiyatifi, 7 Ekim 2024 tarihinden itibaren aylarca sürdürdüğü miting, yürüyüş ve yapılan protestolar ile oluşan sinerji yaklaşan Meclis seçimleri (29 Eylül 2024 tarihinde) ile siyasi bir platform olarak devam edilmesini kararlaştıran ve ana sloganı; "Tarafsızlık, Barış ve Adalet için Liste Gaza" olan hareket Avusturya'da seçimlere giriyor..

Bir protest hareket olarak başlayan 'Liste Gaza', Avusturya hükümetinin İsrail yanlısı politikasının yanlışlığını vurgulamakla birlikte, hükümetin ve meclisdeki bütün partilerin soykırımı desteklediklerini açıkladı. Buna karşın Liste Gaza hareketi, koşulsuz olarak ateşkes çağrısını yapmakta ve Avusturya hükümetini adil bir barışı savunması ve Filistin devletini tanımasını istenmekte. Liste Gaza, seçim programında temel hakların ihlali (toplantı, yürüyüş ve düşündüğünü konuşma) özellikle Müslüman karşıtlığı ve her türlü ırkçılık ve demokratik olmayan süreçlere karşı çıkmaktadır.

Liste Gaza Seçim Pusulasında

Avusturya’da bir siyasi parti veya hareketin Ulusal Meclis seçimlerine katılabilmek için bir önceki seçimde % 4 lük seçim barajını aşmak veya seçime girecek olan partinin yeterli sayıda destek beyanına ulaşması gerekmekte.. (vatandaşların seçim kuruluna gidip destek beyanı vermesi gerekir).

Liste Gaza, Avusturya çapında bunu başardı ve istenilen destek beyanlarını  büyük oranda toplayıp Avusturya’daki 9 eyaletin 7’sinde oy pusulasında yer alan siyasi partiden biri oldu. Böylelikle 5.500.000 adet basılan oy pusulasında parti olarak Liste Gaza ve açılımı olarak isminin altında Soykırıma Karşı Ses Ver! sloganı yer aldı.

Liste Gaza Aday Profilleri

Liste Gaza siyasi oluşumu, birçok farklı ideolojik pozisyon ve duruşa sahip Avusturya’daki geniş bir koalisyon tarafından desteklemektedir.

Liste Gaza adayları Avusturya’da tanınan birçok barış yanlısı kişilerden oluşmakta. Liste Gaza’nın Federal Listedeki adaylarının ilk beşini kadınlar oluşturmakta.

Liste Gaza aday listesinde; Avusturya’nın tanınan avukatlarından Dr. Astrid Wagner, Avusturya Yeşiller partisi kurucusu ve Katolik Teolog Franz Sölkner, Graz Üniversitesi Felsefe fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Wolfgang Gombocz, Filistin kökenli Ses Sanatçısı Isra Doghman, Anti Emperyalist kurumundan Wilhelm Langthaler, Yahudi kökenli bir aktivist olan Dalia Sarig, Kongolo rap sanatçısı Patrick Bongola, Öğretim görevlisi Gülmihri Aytaç, Sosyolog Irına Vana, Boşnak Kökenli Hukukçu Asim Bojadzi, Gazze kökenli Dr. Shadi Abu Daher, Gazeteci Leo Gabriel, Sinema Sanatçısı Amira El Sayed, Rahma Austria hayır kurumundan Ömer Batur ve Ailesi Nasyonal Sosyalizm Kurbanlarından olan Gunnar Bernhard gibi Avusturya’da bilinen birçok kişi Liste Gaza’dan aday oldu. Ayrıca Listede 14 Türkiye kökenli aday yer aldı.

Liste Gazza'nın Nasıl bir desteğe ihtayacı Var?

Avusturya’da var olan % 4 lük seçim barajı nedeniyle Liste Gaza toplamda 220.000 civarında oy alırsa yaklaşık 10 Milletvekili ile Avusturya Millet Meclisinde  temsil edip parlamentoda grup kurma hakkına sahip olabilecekler. Yeteri kadar oy almak ve Gaza’nın sesini yükseltmek için özellikle Avusturya’da yaşayan Müslüman ve Göçmen kökenli toplum ile vicdanlı Avusturyalı insanlardan oy alması gerekmekte. Avusturya toplumunun % 10’nu oluşturanların Müslümanlar olduğu düşünüldüğünden %4’lük seçim barajını aşması mümkün gözükmekle.

Avusturya basını, Liste Gaza’nın seçim pusulasında yer alması ile birlikte medya ilgisini kesti ve görmemezlikten gelmekte.

 

Liste Gaza Sosyal Medya Hesapları

https://gaza.vote

https://gaza.vote/tr 

https://www.instagram.com/liste.gaza/ 

https://x.com/listegaza


 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER