Ankara Üniversitesi tıpta "yerli üretim" için kolları sıvadı

Cumhuriyetin ilk üniversitesi Ankara Üniversitesi, yerli ilaç ve tıbbi cihaz geliştirilebilmesi amacıyla robotik sistemlerden doku mühendisliğine, medikal tasarımdan akıllı ilaç çalışmalarına kadar birçok alanda bilimsel çalışma için harekete geçti.

Ankara Üniversitesi tıpta

Ankara Üniversitesi (AÜ),yerli ilaç ve tıbbi cihaz geliştirilebilmesi için robotik sistemlerden doku mühendisliğine, medikal tasarımdan akıllı ilaç çalışmalarına kadar birçok alanda bilimsel çalışma için harekete geçti.

AA´nın haberine göre; üniversite bünyesinde kök hücreden organ geliştirme, probiyotiklerden akıllı görüntüleme cihazları gibi çok sayıda alanda yeni bilimsel çalışmalara imza atıldı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk üniversitesi Ankara Üniversitesinin kuruluşundan bu yana eğitim, bilim ve araştırma alanlarında ülkenin sesini dünyaya duyurmak için çalıştıklarını söyledi.

"Üniversitemizin en önemli felsefesi, Mustafa Kemal Atatürk´ün hedef gösterdiği çağdaş dünyaya açılmak, yüksek uygarlığa ulaşmaktır" diyen İbiş, eğitim, sosyal yaşam ve araştırmada niteliği öncelikleyen, yenilikçi bir anlayışla nitelikli öğrenci yetiştirilen önemli bir kurum olma yolunda ilerlediklerini ifade etti.

Yazının devamını okumak için...