Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Almanların yüzde 52´si İslam´ı tehdit olarak görüyor..

Almanya´da gelecekle ilgili sosyal analizler yapan Bertelsmann Stiftung Vakfı´nın son araştırma sonuçlarına göre ülkede yaşayan vatandaşların yüzde 52´si İslam dinini tehdit olarak algılıyor.

Almanların yüzde 52´si İslam´ı tehdit olarak görüyor..

Almanya´da gelecekle ilgili sosyal analizler yapan Bertelsmann Stiftung Vakfı´nın son araştırma sonuçlarına göre ülkede yaşayan vatandaşların yüzde 52´si İslam dinini tehdit olarak algılıyor.

1977 yılından beri Alman toplumuyla ilgili çalışmalarını sürdüren vakıf dini değerleri içerisinde barındıran ?İdeolojik Çeşitlilik ve Demokrasi? adlı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Almanların yüzde 52´si İslam´ı tehdit olarak algılarken, vatandaşların yüzde 36´sı İslam dinini topluma zenginlik katan bir unsur olarak görüyor.

2017 ve 2019 yıllarında elde edilen verilerin en dikkat çekici yanlarından biri Alman toplumunun çoğunluğunun Hristiyanlık, Yahudilik, Hinduizm ve Budizm gibi dinleri zenginlik olarak görürken İslam´ı bir dinden ziyade daha çok siyasi bir ideoloji olarak kabul ediyor olması.

Dini konularda uzman olan Doktor Yasemin El-Menouar, İslam´ın Almanya´da siyasi bir algısının olması sebebiyle Almanların ?Müslümanların dini toleransa sahip olmadığını´ düşündüklerini belirtiyor. Dr. El-Menouar bu duruma sebep olan etkenler arasında son yıllarda İslam´ın Alman medyasında olumsuz ve eleştirel bağlamda gösterilmesi olduğunu ifade ediyor.

Araştırmaya göre Almanya´nın doğusunda İslam dininin tehdit olarak algılanma oranı yüzde 57 ile daha yüksek. Almanya´nın batısında kalan şehirlerde yapılan araştırmaya göre bu oran yüzde 50 civarında. Araştırma sonuçları 2017 ile 2019 verileri arasında çok fazla bir fark olmadığını ortaya koyuyor.

Doktor Yasemin El-Menouar araştırma sonuçlarının Almanya´da İslam karşıtlığı (İslamofobi) düşüncesinin yaygın olduğu anlamına gelmediğini belirterek ?Çünkü araştırma sonuçları halkın çoğunluğunun İslam´a şüpheyle yaklaştığını gösteriyor. Bu, İslamofobi ile aynı anlamda değerlendirilemez..? diyor.

İslam karşıtlığı yüzde 13´e düştü

Bertelsmann Stiftung Vakfı´nın 2017 araştırmasına göre ülkede İslam karşıtlığı yüzde 20´deyken, bu oran 2019´da 7 birim azalarak yüzde 13´e düştü. Analizler İslam karşıtlarının durumu sadece dini açıdan algılamadığı, diğer dinden etnik azınlıkları da istemeyen kapalı bir toplum anlayışına sahip olduğunu gösteriyor. Almanya İçişleri Bakanlığı´nın son verilerine göre ülkede 4.4 ila 4.7 milyon Müslüman yaşıyor.

Kaynak: Euronews



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER