Akşener: Stratejik derinlik rüyası ülkeyi stratejik yalnızlığa bıraktı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında "Stratejik derinlik rüyanız bugün ülkemizi stratejik bir yalnızlıkla baş başa bıraktı." dedi.

Akşener: Stratejik derinlik rüyası ülkeyi stratejik yalnızlığa bıraktı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Stratejik derinlik rüyanız bugün ülkemizi stratejik bir yalnızlıkla baş başa bıraktı." dedi. Ayrıca Akşener, "Devletimizin çıkarlarını Trump'ın seçim planlarına kurban etmeyin." uyarısında bulundu. 

TÜRK ORDUSU DEVLETİ, YANLIŞ DIŞ POLİTİKALARDAN ALIP ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı "Millet İttifakı'nın parçalanması bizim için çok önemli" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Akşener, "Önce devleti hendeklerden çıkarıp alan Türk ordusu şimdi de devleti yanlış dış politikalardan alıp çıkarmaya çalışıyor. Burdan Türk ordusunu, Türk gençlerini selamlıyorum" şeklinde konuştu.

SONUÇLARI HEP BERABER YAŞIYORUZ

"Türkiye'yi bu duruma getiren strateji değişikliğidir. Türkiye'nin milli menfaatleriyle kumar oynandı." diyen Meral Akşener, "Suriye'nin toprak bütünlüğü için Suriye devletine karşı Suriyeyi parçalayanlarla birlikte mücadele ediyoruz. Bu cümle ne kadar tutarlıysa son 10 yıldır yürütülen Suriye politikası da o kadar tutarlıdır. Sonuçlarını da hep beraber yaşıyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğü için Suriye devleti ile birlikte Suriye'yi parçalayanlarla birlikte hareket etmek olmalıydı." ifadelerini kullandı.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

Türkiye ilk kez sınır ötesi operasyon yapmıyor. Daha önce de haklı gerekçelerle çok sayıda operasyon yapıldı. Ancak hiçbir operasyonda, uluslararası alanda bu kadar yalnız kalmadık.Cumhurbaşkanı’nın “dostum” dediği ne kadar lider, dost bildiği ne kadar ülke varsa, harekatın karşısında yer aldı. Dostum Trump, Arkadaşım Putin, kankam Hamaney harekata karşı. Kralları öldüğünde bayrağımızı yarıya indirip, yas ilan ettiğimiz Suudi Arabistan, Türkiye’ye işgalci diyor. Avrupa’yı zaten geçtim, oturduğu makamı 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatına borçlu olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bile yanımızda değil. Bunu görmemek kafayı kuma gömmek olur. Sebebini sorgulamalı bir an önce gereken düzeltmeleri yapmalısınız.

Devletler bu tür harekatlar öncesinde, işe psikolojik harekat iletişim ve diplomasi boyutuyla başlar. Dostunuz Trump bile “Kürtlerle Türkler yüzyıllardır savaşıyor” diyorsa durup düşünmelisiniz. “Biz ha bire anlatıyoruz, ama anlamıyorlar” demek bize bir şey kazandırmaz. İki yıldır “Fırat’ın doğusuna harekat yapacağız.” diyorsunuz. Anlamıyorlarsa, anlatamamışsınız demektir. Daha çok daha akılcı çaba harcamak zorundasınız demektir.

İktidar Suriye'nin toprak bütünlüğünü parçalamak isteyenlere dostum, toprak bütünlüğünü korumak isteyenlere 'küstüm' diyor. 

Kaddafiye'ye yönelik operasyonda figüran yapıldık.

IŞİD'in en çok canını yaktığı ülkelerden biriyiz ama dünyada arkamızdan IŞİD'le iş birliği yaptığımız dedikodusu yayılıyor.

Demokratik mekanizmaları yeniden çalıştırın. Devleti kuran TBMM'yi yeniden işlevsel hale getirin. Milli menfaatlerimiz çerçevesinde yakalanan birlik ve beraberliğin siyasi çıkarlarla istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Devletin işini parti hizmetinden her zaman ayrı tuttuk.

Hükümete sesleniyorum; Suriye’de barışı sağlamak, Türkiye’nin yapacağı bu seçime ve vereceği karara bağlıdır. Geç olmadan bu kararı verin. Esad’ın yönetim anlayışı büyük sorun olabilir. Kabul edilemez bulabilirsiniz. Ancak hiçbir senaryo parçalanmış bir Suriye kadar kanlı değildir. Hiçbir senaryo, parçalanmış bir Suriye kadar demokrasiden uzak değildir. Hiçbir senaryo, ABD ve Rusya üsleriyle sarılı olmak kadar, milli çıkarlarımıza aykırı değildir. O yüzden başta Sayın Erdoğan olmak üzere iktidarın tüm unsurlarını uluslararası güçlerin hesaplarından arınmaya bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Bugünden itibaren akl-ı selimde buluşup, akıl ve tecrübe sahibi olanlara kulak verin. Türk devletinin bu birikimi var. İşi ehil kadrolara bıraktığınızda kısa zamanda çok yol alacağımızı göreceksiniz.

Erdoğan'ı uyarıyorum. Dostunuz Trump, kuvvetler ayrımının gayet güçlü olduğu bir ülkenin başkanı. Kendisine yönelik bir azil süreci olduğu gibi önünde seçimler var. Politikamızı Trump'ın seçim malzemesine alet etmeyin.