Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk´un "Büyük Doğu´nun Atlıları" kitabı raflarda yerini aldı. "Anılar, Olaylar, Belgelerle MTTB´nin Yüzyılı" alt başlığını taşıyan kitapta çarpıcı yaşanmış olaylara yer verildi.
Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Akıncılar dönemini tanıklıklar ve belgeler ışığında ele alan kitapta o dönem MTTB´de çeşitli kademelerde görev yapan dönemin bazı siyasi parti yöneticileriyle ilgili yaşanmışlıklara da yer verildi.
O dönemin yaşananlarından biri de MTTB Başkanı Ömer Öztürk´le MTTB İcra Konseyi Muhasibi Abdullah Gül´e ait.
Gazeteci Fehmi Çalmuk kitabında "Abdullah Gül´ü polisin elinden zor aldılar" başlıklı bölümünde şu olaya yer verdi:
"MTTB´nin spor faaliyetleri gençler tarafından oldukça destek görür. İddialı maçlarda MTTB yöneticileri bile gelip takımlarını destekler, slogan atarlar. Bunlardan birisi de Abdullah Gül´dür. Rakip takım MTTB´lilerin sloganlarından rahatsız olunca polise şikayette bulunurlar. Bunun üzerine polisin yaka paça Emniyet´e götürdüğü gençler arasında Abdullah Gül de vardır. Ömer Öztürk hatırasını şu şekilde dile getirecektir:
"Basketbolda üçüncü amatör kümedeydik, kazanırsak ikinci amatör kümeye yükseleceğiz. Maç, Teknik Üniversite´de. Bizim spor kulübü idarecileri çok ısrar ettiler.
- Başkan illa sen de geleceksin, sen gelirsen maçı alırız, gelmezsen almamız zorlaşır! diye.
Biz de gittik. O sırada Bekir Yıldız, spor kulübünün müdürüydü. Abdullah Gül de MTTB İcra Konseyi Muhasibi´ydi. Ben gidemezsem diye onu da göndermiştim. Riyaseti temsilen orada bulunuyordu. Maç sırasında bağırıp çağırırken kavga çıkmış. Polis de almış, götürüyor arkadaşları. Bir komiser yardımcısı iki de polis Abdullah Gül ile Bekir Yıldız´ın elinden tutmuş götürüyorlar. Bana haber verdiler. Gittik, komiser yardımcısıyla selamlaştım. Adam öyle sert konuşuyor ki...
- Ben Talebe Birliği genel başkanıyım, dedim.
- Evet, ne olacak? dedi.
- Ne olacağı yok; bakın İstanbul güzel yerdir. Haberiniz olsun komiserim, dedim.
- Kardeşim, şu adamlarına sahip çıksana. Bir daha kavga çıkarmasınlar. Al git arkadaşlarını, dedi.
Tabii polisler anlamadı, ama komiser yardımcısı ne demek istediğimi anladı. O arkadaşları böylece polisin elinden almış olduk."
15 Temmuz 1969 Ankara doğumlu olan Fehmi Çalmuk, gazeteciliğe 1987 yılında başlayarak Milli Gazete, Beklenen Vakit, Akşam, Show Tv ve Halka ve Olaylara Tercüman gazetelerinde çalıştı.
Çalmuk, son olarak Anadolu Ajansı´nda Haber Akademisi Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Fehmi Çalmuk´un avukatı Baykal Doğan verdiği bilgide, karaciğer ve diyabet rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğü sırada Anadolu Ajansı´ndan (AA) kendisine "işe gelmedin" cezası verildiği ve görevinden alındığı söylemişti.
Fehmin Çalmuk´un yazdığı kitaplar arasında;
- Ay Yıldızın Çocukları 15 Temmuz´un Kahramanlık Hikayeleri
- Bir Kampanya Yaptık Anasını Satayım
- Aşkına Aşık Oldum
- Büyük Doğu´nun Atlıları
- Das İst Erbakan ?Reis Beyin Oğlu? 1. Cilt
- Das İst Erbakan Anadolu´nun Sanayileşme Sevdası 2. Cilt
- Esnaf Hikayeleri
- Merak Edilen Kızlar
- Kod Adı İHL
- Erbakan´ın Kürtleri / Milli Görüş´ün Güneydoğu Politikası
- Recep Tayyip Erdoğan Bir Dönüşüm Öyküsü
- Selamün Aleyküm Komutanım / Bir Erbakan Hikayesi
- Aydınların Gözüyle CHP ve "Anadolu Solu"