İlhami Işık yazdı;
Suriye’nin Rojava bölgesindeki SDG’ye bağlı Suriye Demokratik Konseyi (SDC) Eş Başkanı Îlham Ehmed, Amerika’nın Sesi Kürtçe’ye konuştu.
Serbestiyet yazarları Doç. Vahap Coşkun, ve İlhami Işık ile sosyolog Prof. Mesut Yeğen ve gazeteci Günay Aslan, PKK’nın son açıklamasını Serbestiyet’e değerlendirdi.
Yalım Eralp ile Dünya Dönüyor’da bu hafta: Trump sık sık "Amerika'yı tekrar büyük yapalım" diyor. Bu söylem, 1823'te dönemin başkanı Monroe'nun ortaya attığı Manifest Destiny (Kaçınılmaz Kader) anlayışından ilham alıyor.
Doğan Avcıoğlu’nun da etkilendiği asker süngüsü gölgesinde ‘devlet kapitalizmi’ yani yerli ve milli ‘Baas rejimi’ düşü. Marks’ın genelde doğu toplumları, özelde Osmanlı/Türk toplumu hakkında yazdıklarından ilham alınmıştır.
İlhami Işık, "Bugünün Türkiye’sinde hâlâ birinci parti durumunda olan muhalefetin bu süreci daha kalıcı ve daha demokratik hale getirmesi mümkünken sadece olumsuz pozisyonda eleştiriler yapması ne kadar sahici?" olduğunu soruyor.
İlhami Işık: “Barış sürecinin adının “Türk ve Kürt kardeşlik süreci” olduğunu bütün aktörlerin açıklamalarından anlıyoruz. Bu bile yüz yılık bir “Kürt inkârının” artık tarihe karıştığının en somut ifadesidir.”
İlhami Işık, “Suriyelilere kendi beklenti ve amaçlarını empoze etmeye çalışan dostlara değil; onlara hukuku, adaleti, huzuru ve ekonomik kalkınmayı sağlayabilecek dost ellerini uzatacak kişi, kurum ve devletlere ihtiyaç var. “
İlhami Işık, Suriye’de Rusya ve İran tarafından gözlemlenen hareketliliği Esad'ın ciddiye alınmadığı; rejimin yıkıldığını; Bunda Türkiye’ye imkân doğduğunu, ama bu imkânın doğru bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtiyor.
İlahiyatçı İlhami Güler, Türkiye’ye özgü, dinin dört figürü olarak tanımladığı; Nurculuk, Fetullahçılık, Milli Görüş ve Erdoğan merkezli olarak AK Parti’nin din ve devlet ile olan ilişkisine işaret ediyor.
İlhami Işık, şimdilik beklenmediği haldei HTŞ’nin Suriye’de şehirleri bir bir ele geçirmesi konusu ile Kürt sorununun içte çözüme kavuşturulma düşüncesinin olası Suriye yansıması üzerine bir değerlendirmede bulunuyor.
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Dr. Mustafa Zelmi'nin derin bir reform vizyonuna sahip olduğunu belirtti.
Gazze Şeridi'nden bir Kürt sanatçı olan İlham, Gazze'deki zulmü, ölümü ve yerinden edilmeyi, savaşı ve cinayetleri anlatmak için fırçalarıyla yağlıboyalarını kullanıyor.
İlhami Işık'ın Serbestiyet'teki yazısı;
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İlhami Güler, İslam’ın içindeki beş kavramı ‘Beşi Birlik’ çerçevesi üzerinden değerlendiriyor.
@karar.com İlhami Güler'in yazısı; ‘Medeni bir toplumda ‘siyaset’, Bilim, Din, Hukuk, Sanat, Mimari… dışında, sadece bir ‘tür’ faaliyettir.
İLHAMİ GÜLER'in Karar gazetindeki yazısı; “Siyaseti, önce ‘her şey’ olmaktan; sonra da ‘ekonomi’ olmaktan çıkarıp ‘pratik ahlak’ olarak konumlandırmaktan başka bir yol yok” diyor.
İlhami Güler, perspektif.online’da “Muhafazakârlığın Müslümanlığa Ettikleri” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
İlhami Güler, karar.com’da “‘Asrın Felaketi’: Asırların Cehalet-İhmal ve İhaneti” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih’te Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.
İlhami Çomak imzalı, “Aşkın Yedi Rengi” adlı roman, Çıra Yayın Grubu iştiraki olan Bengisu Yayınları tarafından yayınlandı.
İlhami Güler, karar.com’da “Türkiye’de ‘İslamcılık’ın ahlaki karnesi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
İlhami Güler Yazdı;
İlhami Güler, karar.com’da “Tarihselcilik’in asaleti ve sefaleti ” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Gazeteci yazar İlhami Işık, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'Karar Ver programında gündemi değerlendirdi.
İlhami Güler, perspektif.online’da “İslam ve Kişi Kültü” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prag'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la bir araya geldi
İlhami Güler, perspektif.online’da “Karadeniz Dindarlığı” başlıklı bir yazı kaleme aldı
İslamcı gruplar(*) tarafından hedef gösterilen Namjoo yazdığı mektupta tepki göstererek, ‘Her zaman ilham kaynağım olan Kur'an-ı Kerim'le asla alay etmedim. O’nu küçük düşürmedim’ dedi.