serbesiyet.com’da “Ali Bayramoğlu İle Bugünler” başlıklı video röportajda, CHP’nin, iktidarın giderek devletleşmesine karşılık olarak var olan mevcuda direnmenin yanında kurucu bir siyaset inşa edebilmesi üzerinde duruluyor.
Devletler, yüklendikleri bir görevi yerine getirirken, ya adalet unsuruna, ya da onun zıddına olacak şekilde zulüm unsuruna dayanırlar.
Taha Kılınç, dine ve Tevrat’a inanmayan, ama onları kendi seküler devletleri için kullanan siyasi Siyonistlerle, dindar Siyonistlerin kendi içlerindeki çatışmalarına, savaşlarına dikkat çekiyor.
Alper Görmüş, serbestiyet.com’da “Yeni ittihatçılığın müsvedde tarihi (4) viraj: Darbe davalarının sonu ve ‘Cemaat dışı’ devletle sıcak ilişkiler” başlıklı bir yazı kaleme aldı
"Suudi Arabistan yaptı yapacağını. OPEC+ içerisindeki nüfuzuna dayanarak petrol üretiminin düşürülmesi kararını desteklemesi Amerika Birleşik Devletleri üzerinde bir şok etkisi yarattı."
Ayşe Böhürler, Avrupa’yı devletlerim mi, yoksa şirketlerin mi yönettiğine dair Attac adlı kuruluşun sorduğu “Başka Bir Avrupa Mümkün mü?” sorusunun cevabının “Kimin Avrupası?” adlı eserde bulunabileceğini belirtiyor.
Selahaddin E. Çakırgil, etrafta savaş isteyen güçler ile Suriye, Irak, İran ve Azerbaycan’ın bazı devletler ve kendi iç yapılarındaki sorunlar var iken, birilerinin “savaş istemeye ne gerek var” safdil düşüncesine işaret ediyor.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, El Kaide lideri Eymen el-Zevahiri'nin ABD'nin hava operasyonuyla öldürüldüğünü iddia etti.
İktibas'ın yeni sayısı,"Büyük Şeytan ABD İslam Beldelerinde Yeni Oyun Kuruyor" manşeti ile çıktı. Dergide,ABD Başkanının son 'Ortadoğu' gezisinde, bölge devletlerinin yetkilileri ile görüşmelerinin stratejik arka planı değerlendi.
Eric Schmidt, gelecekte yapay zekalarla ilgili devletlerarası anlaşmalar gerekebileceğini söyledi
Fehmi Koru, Hitler’in, 2. Dünya Savaşı döneminde İngilizler tarafından oyuna getirildiği konusunu işleyen bir film üzerinden Putin’nle ilgili bir değerlendirmede bulunuyor.
“Türkiye, çok büyük bölgesel bir güç ve ülke; Türkiye ile ilişkilerimiz mükemmel"
İslamcılığın ne olduğu, kimlerin İslamcı olduğu tartışmasına girmeden daha genel bir tanım belki şöyle yapılabilir: İslamcılık devletle aramızdaki mesafedir. Mesafe arttıkça İslamcılık artar, mesafe azaldıkça İslamcılık azalır.
Mustafa Kaya, siyaset bilimi üzerinden, “Kırılgan Devletler Endeksi”ni baz alarak, Dünya üzerinden var olan ülkelerin ve özellikle de bu endeks içerisinde Türkiye’nin yerini elde olan verilerle bizlere sunmaya çalışıyor.
Fehmi Koru yazdı;
Taha Kılınç, Ortadoğu’da İran ve İsrail dışında, geneli Arap olan ülkelerde, devletlerin hızlı bir şekilde ideolojilerden arınıp salt batıcı bir kulvara girmelerini, kendi açılarından bir hedefsizlik olarak tanımlıyor.
azakistan, Kırgızistan, Türkiye'nin de üyesi olduğu Türk Devletleri Teşkilatı, Kazakistan'da artan gaz fiyatlarını protesto ile başlayan ve 163 eylemcinin öldürüldüğü olayları protesto değil "terör" olarak nitelendirdi.
Türk devletlerinin yüzölçümü bakımından en büyüğü, doğal kaynaklar açısından da en zengini Kazakistan'daki olaylar şiddetleniyor. Birçok kişinin öldürüldüğü haberi geliyor. Ülkedeki şiddetin arkasında kimlerin olduğu merak konusu.
Ali Bayramoğlu, son dönem Türkiye’sini de zikrederek, demokrasiyi milliyetçilik içerisinde bir aparat olarak kullanan bazı devletlerin otoriter kapitalizmde karar kıldıklarını belirtiyor.
Alper Görmüş, serbestiyet.com’da “Devletle Erdoğan’ın simbiyotik ilişkisi / 15 Temmuz’u izleyen Misâk-ı Millî vurguları ve sonrasında olanlar” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Hak İnisiyatifi Genel Başkanı Av. Arif Koçer İzmir Gülbahçe’de Üç Suriyeli gencin yakılarak öldürülmesi üzerine hertaraf.com’a değerlendirmelerde bulundu.
Alper Görmüş, serbestiyet.com’da “Devletle Erdoğan’ın simbiyotik ilişkisi / 17-25 ile 15 Temmuz arasında neler oldu?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
ABD, İsrail’i genellikle destekledi, fakat her zaman değil. Misal, herkesçe bilindiği üzere, 1956 yılında Başkan Eisenhower,İsrail’in Sina Yarımadası’ndan zorla geri çekilmesini sağladı.
Bülent Arınç, 140journos'un hazırladığı ve kendisinin devletle ilgili görüşlerinin de aktarıldığı belgeselin Sedat Peker'le ilgili olduğunu bilmediğini öne sürdü.
İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Amerika Birleşik Devletleri'ne emir gibi bir çağrıda bulundu. Bennett, "İran'la nükleer müzakereleri derhal durdurun" dedi.
Polonya ve Belarus sınırındaki mülteci krizini değerlendiren uzmanlar, bazı ülkelerin bu sorunu politik amaçlar için kullandığını dile getirdi.
Yirmi yıldır iktidarda bulunan ve kendisini devletle özdeş sayan bir siyasi hareketin aynı zamanda “sivil toplum” alanını da işgal etmesi ne anlama geliyor?
Hakan Albayrak, PKK’li Duran Kalkan’ın Kürt sorununa yönelik dile getirdiği ifadelerden Batılı/Avrupalı devletlerin var olan bu sorunun çözülmesini istemediklerinin anlaşıldığını belirtiyor.
Dr. Bekir Tank, şimdilik sükûna eren büyükelçiler krizine yönelik tarihi arkaplana dair verileri, bizzat batılı emperyalist devletlerin büyükelçilerinin taşımaya çalıştı mantık üzerinden belirtmeye çalışıyor.
Serbestiyet.com’da “Yalım Eralp ile Dünya Dönüyor | Büyükelçilerin Kavala tepkisi, ABD ile ilişkiler, pandeminin devletlere etkisi” başlıklı bir yazı kaleme alındı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.