Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; Suriye’de 8 Aralık’taki rejim değişikliği dönemi ile birlikte on günlerde orada olan bitenin çözümüne yönelik düşüncelerini madde, madde dile getiriyor.
Prof. Kadir Canatan, Özgür Yazarlar Birliği’nin düzenlediği programda “Doğu, Batı ve İslam Düşüncelerinde Adalet Teorileri” başlıklı bir seminer verdi.
Yasin Aktay, Erdoğan tarafından ilan edilen ‘Aile Yılı’ münasebetiyle konu ile ilgili sosyolojik değişme ve bu değişimin etkilediği alanlara ve ailedeki var olan çözülmelerin neyin bedeli olduğu düşüncelerini aktarıyor.
Oral Çalışlar, Özgür Özel’in, Kürt seçmenin katkılarıyla birçok belediyeyi kazanmalarının yanında, çözüm sürecindeki net olamayan tavırlarının CHP’yi Kürt seçmen nezdinde zora sokabileceğini belirtiyor.
Yıldıray Oğur, bu yazısında dünyada ve Türkiye’de 2024’ten bu yıla devrolunan olay ve olgulara yönelik düşüncelerini okuyucusuyla paylaşıyor.
Ümit Aktaş, kardeşi olan edebiyatçı yazar Cihan Aktaş’ın yazarlığının 40. Yılı adına, İz Yayıncılık tarafından düzenlenen kutlama programına yönelik duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
AlperGörmüş, HTŞ’nin yapmış olduğuyanlışlara rağmen, bizim ona yol göstermesi ne kadar doğru ise, oraya fetihçi bir ruh içerisinde emperyalvizyon eşliğinde oraya yönelik niyet ve düşüncelerin de o kadar yanlış olduğunu belirtiyor.
İbrahim Kiras, toplum olarak sıradan insandan yazar, çizere kadar, kitaba verilen değer üzerinden salt kitap ve yazarından imzalı kitabın nasıl karşılandığı, ona nasıl muamele edildiğine dair kanaat ve düşüncelerini paylaşıyor.
Dr. Bekir Tank, yaşanmakta olan Gazze dramı ile birlikte, bir emperyalist olan Trump’un(ABD), henüz koltuğuna oturmadan, bölgemiz ile ilgili düşüncelerinin esas sebebinin kendi milli ve mezhebi zaaflarımız olduğunu belirtiyor.
Batılılaştırılma politikaları sonucu yetim duruma düşürülen Türkçeye bir ömür hizmet eden D. Mehmet Doğan, ortaya koymaya çalıştığı eserleri ve düşünceleriyle anılacaktır.
Yaşar Kaplan ile ilgili, onun vefatı dolayısıyla haberduruş.com’da bir değerlendirmede bulunmuştuk. Bu değerlendirme yazımızı, onun vefatının birinci yılı vesilesiyle yeniden yayınlıyoruz. Rabbimiz ona rahmet eylesin. Amin.
Adnan Öksüz, Merhum Prof. Dr. Celalettin Sencer İmer’in bir dönem bulunduğu Tayvan’da depremle ilgili olarak yapmış olduğu çalışmaların mahiyetine dair düşüncelerini aktarıyor.
Taha Kılınç, İhvan’ıneski mensuplarından olup harekete eleştiri sunan ve kendini Hasan El-Benna çizgisinde değerlendiren Dr. Kemal Hilbâvî’yi ve düşüncelerini ölümü sonrası değerlendirdi.
Eğitimci yazar Hüseyin Akın, 28 Şubat dönemine tanıklık eden bir avukatın, konu ile ilgili bizzat yaşadığı şeylere dair düşüncelerini, o kişini kaleme aldığı bir kitaba dayanarak aktarıyor.
Mehmet Şeker, deprem dolayısıyla, enkazdan sağ kurtarılan insanlar için atılan ”Allahuekber” nidalarından oluşan rahatsızlıklara ve depreme yönelik çocukların safça,ama anlamlı sorularına ve düşüncelerine yer veriyor.
Yaşar Süngü, rahmetli mimar Turgut Cansever'in, insana uygun yaşamsal bir çevrenin düşünülüp inşa edilmesine yönelik düşünceleri üzerinde bir değerlendirmede bulunuyor.
Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, deprem sonrası hükümet yetkililerinin ve partilerin yapması gereken durumlara yönelik düşüncelerini ve ABD kaynaklı olup Türkiye’ye yönelik bir işgal senaryosuna dair kanatlarını belirtiyor.
Sait Alioğlu, Almanya'da gurbet ellerde vefat eden edebiyatçı yazar ve düşünce insanı Yaşar Kaplan ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.
Fehmi Koru Yazdı;
Ayşe Böhürler, genetik konusu üzerinden, birçok yerli ve yabancı uzmanın uyarıları ışığında çocukların istismarı konusuna ve birileri tarafından çok abartılan Z nesline dair düşüncelerini dile getiriyor.
Ahmet Taşgetiren, Muhafazakâr kitlenin aile kurumunun geleceğine yönelik kaygısına binaen, muhafazakâr iktidarın bu kaygıya yönelik ne/ler yaptığını, ya da yapmadı ise neden yapmadığına dair düşüncelerine yer veriyor.
Dünya Bizim'den Nizamettin Yıldız, Sezai Karakoç’un, “Sütun-Günlük Yazılar –ll” adlı eserinden örtünme konusu ile ilgili görüşlerini alıntıladı.
Yeni Şafak Gazetesi biyografi yazarı Nuriye Çakmak Çelik, çağdaş Müslüman düşünür ve devlet başkanı Aliya İzzetbegpviç’in, hayatına, mücadelesine ve düşüncelerine atıf yapıyor.
Yasin Aktay, Oryantalizme karşı “rövanşist” bir mantıkla üretilen, ama henüz hakkında başlı başına bir literatür olmayı hak edecek bilgilerin bir araya getirilmediği oksidentalizm(Batı bilimi) üzerine düşüncelerini paylaşıyor.
Ahmet Taşgetiren, Tarım Bakanı olan zatın, ahiret vurgusunu salt oy verme sadedine bulunan vatandaşa yönelik yaptığını, ama nedense siyasilerin ve yöneticilerin bu konuda bir düşüncelerinin bulunmadığını belirtiyor.
Ahmet Taşgetiren, dindar bir aile dostunun iyi bir eğitim aldığını belirttiği çocuklarının düşünceleri ve kanaatleri üzerinden, gençlerin siyasete dair bakışlarına değiniyor.
Akif Beki, iktidar cenahının, “vatan, millet söylemi”ne bir de “vallahlı, billahlı” ifadeleri eklediklerini ve ayrıca bazı eski tüfek solcunun, Gorbaçov’un ölümü üzerinden düşüncelerine yer veriyor.
Ömer Lekesiz, Talebesi olarak Yahya Kemal’in aksine Garpçı medeniyetçiliğe taraf olanTanpınar’ın düşüncelerinin aksine, AK Parti sürecinde ulaşılan “dindar/muhafazakâr medeniyetçilik ve İslamcılık” üzerine görüşlerini belirtiyor.
Taha Kılınç, ilk kurulduğu günden bugüne İnvân’ın, Mısır’daki sistemle ve yöneticileriyle olan ilişkilerin inişine,çıkışına; kabulü ve reddi ile yeni süreçte sahneye çıkabileceğine dair düşüncelerini belirtiyor.
Mustafa Kaya, Ukrayna Savaşı sonrasında, bir NATO ülkesi olan Türkiye’nin Rusya ile olan ilişkilerinde öne çıkan konulara dar şifrelerin çözümüne dair düşüncelerini paylaşıyor.