Tarık Çelenk “Kriz dönemlerinde Atatürk’ü anmak” başlıklı yazısında, başından geçen bir olay üzerinden Atatürk ve Atatürkçülük üzerine yazdı.
Atasoy Müftüoğlu muhafazakâr trollük, İran üzerine yapılan yanlış ve kasıtlı tartışmalar ve Türkiye’de son dönemlerde oluşan hukuksuzluklara dair bir değerlendirmede bulundu.
Murat Batı 5 Nisan kararlarını değerlendi: Aslında o dönemle şimdiki arasında çok fazla ortak nokta var ve aynı sorunlar aynı yöntemlerle çözülmeye çalışılıyor. Hatada istikrar var anlayacağınız.”
MehmetOcaktan, iktidarın, önceki dönemlere ait yanlış politikaları izaleettiğini, daha sonra ise, birçok alanda olduğu üzere özellikle de gençlere yönelik yanlış politikalara yöneldiğini ve meşruiyet yitimine uğradığını belirtiyor
Yıldıray Oğur, Z Kuşağı üzerinden, son dönemlerde yaşanan sosyal-siyasal gelişmelerden hareketle, ChatGPT uygulaması üzerinden sorulu-cevaplı sosyolojik bir röportajı okuyucusunun ilgisine sunuyor.
Ertuğrul Günay, AK Parti’nin, ilk dönemlerinden sonra, kendi iktidarına yönelik yapılan yanlış tutum ve davranışların bir benzerinin bu kez kendisi tarafından birçok kesime yönelik olarak yapıldığını belirtiyor.
Edebiyatçı yazar İsmail Fatih Ceylan, R. Tayyip Erdoğan’ın, 12 Eylül öncesi ile doksan sonrasında, bir “reis” ve parti gençlik kolları başkanlığı dönemlerde vermiş olduğu mücadeleye bağlı olarak, onun hapis hayatına ışık tutuyor.
Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesinde oğlu ile yaşayan 122 yaşındaki Emşe Aslan, Osmanlının son dönemlerine ve Irak'ın İngilizler tarafından nasıl işgal edildiğine tanıklık ettiğini anlattı.
Türkiye’nin sancılı dönemlerinde özellikle muhafazakar kadınların kamusal alandaki hak arayışında öncü bir rol üstlenen yazar Cihan Aktaş edebiyat hayatının 40’ıncı yılını kutluyor.
Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı döneminde, partisinin, Suriye’de savaşın başladığı ilk dönemlerde, kalıcın barışa yönelik olarak taraflara önermiş olduğu Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nın (OBİT) önemine dikkat çekiyor.
Attı Gerçek'ten Bilmez Hocadan Tarih Tersleri
Fehmi KORU'nun yeni yazısı; Partilerde çatıdan kiremitler uçmaya başlayınca liderlerin kimyası bozulur
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen bürokrat sayısının önceki dönemlere göre düşük kaldığını belirterek, "Hiçbiri kendini riske sokmak istemedi" dedi.
Mustafa Çağrıcı, İslam tarihinin ik dönemlerinde Ebu Hanife ve Hasan Basri gibi değişmeden yenileşme taraftarı insanların çabalarının aksine, dinî dogmatizm ve kadercilik anlayışlarının revaç bulduğunu belirtiyor.
Oral Çalışlar, fay hatlarına sahip bulunan milliyetçilik olgusu üzerinden AK Parti’nin ilk dönemlerde çözüm istediği Kıbrıs sorunu konusunda 6’lı masanın açıklamasının Kıbrıslı Türkler tarafından eleştirilmesine değiniyor..
Mustafa Kaya, Brezilya’da sol partiler ile, sağcı liberal partilerin de yolsuzluklarla sonuçlanan iktidar dönemlerine ve sol partilerin iktidar için büyük şirketlerden aldıkları siyasi rüşvete dair bir değerlendirmede bulunuyor.
Son dönemlerde temel ihtiyaçlarda hızla artan fiyatlar sonrası denetime başlayan Ticaret Bakanlığı'nın kestiği cezalar, fiyatlarda bir değişime neden olmadı.
Taha Akyol,cumhuriyetin ilk dönemlerinde uygulanan, ama daha sonra yasaklananKamu personelinin parti/iktidar elemanı olma durumunun,şimdide AKParti iktidarında temellendirildiğini, bunun ise yanlış bir yönelim olduğunu belirtiyor.
Milli Gazete yazarı Mine Alpay Gün, yazısında son dönemlerde giderek artan polis intiharlarına dikkat çekiyor.
Vahap Coşkun, iktidarın bunca yanlış politikalarına rağmen belli bir oy oranına sahip olmasının yanında, muhalefetin, seçmenin gelecek dönemle ilgili kuşkularını bir türlü izale edemediğini belirtiyor.
Yusuf Ziya Cömert, İYİ Parti’nin onunla sınanıyoruz” dediği ve birçok çevre tarafından da şeytanlaştırılmak istenen HDP’in oylarına kritik dönemlerde ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.
Tarihin muhtelif dönemlerinde, insan toplumlarında, insan kurban etme ayinleri görülür. Bunu, insanlığın ‘ilahi olandan’ uzaklaşmasının, uç noktadaki tezahürlerinden biri olarak görmek mümkündür.
Fehmi Koru, George Orwel’in “1984” adlı romanından hareketle, son dönemlerde iktidar cenahının uygulamaya çalıştığı, ama gerçeklikle izah edilmesi pek de mümkün görünmeyen medya ve üniversitelere yönelik yasaklara değiniyor.
Ahmet Taşgetiren, son dönemlerde artan kadın ve doktor cinayetleri, yolsuzluklar vb. olumsuz durumlara ek olarak iktidarın etkisinin bulunduğu gerilim ve ayrıştırma siyasetinin aslında “insan krizi”ne dikkat çekiyor.
İktisatçı yazar İbrahim Kahveci, Özal ve Demirel dönemlerinde dini bayramlarda köprülerden geçişin ücretsiz olduğunu, ama bunun AK Parti döneminde “söz verildiği halde” bir türlü uygulanmadığını belirtiyor.
Dr. Bekir Tank, eğitim kurumları dahil kamusal alanda Kürtçe konuşmanın “külliyen” yasak olduğu katı Kemalist dönemlerden bugüne nasıl gelindiğine dair bir seyir çizgisi takip ediyor.
Yusuf Ziya Cömert, İslam tebilğinin ilk dönemlerinde birçok sahabenin, önceden beri insanların yaptığı gibi, geçtikleri yerlerde kayalara kazıma yöntemiyle yazı yazdıklarını belirtiyor.
Fatma Tuncer, sınav dönemlerinde, ebeveynlern çocuklarına moral verecekleri yerde, kaygı ve stres oluşturarak, aksi durumlar sergilediklerini, bundan kaçınılması gerektiğine işaret ediyor.
Son dönemlerde cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde iddialar ortaya atılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Yıldıray Oğur, Canan Kaftancıoğlu’nun, CHP İstanbul il örgütüne başkan seçilmezden önceki dönemlerde attığı ve mahkumiyetine yol açan tweetlerin, ona muhalif ulusalcı partililer tarafından arşivden çıkarıldığını belirtiyor.