Sergi, arşiv fotoğraflarını, albümleri, kitapları, mektupları, videoları, filmleri ve sanat çalışmalarını bir araya getirerek, hem tarihi hem çağdaş gerçekliği sorgulayan bir diyalog kuruyor
Arap basınında Trump'ın Gazze'ye ilişkin emlak yatırım planları geniş yankı buldu. Bir siyasetçiden çok bir emlakçı mantığı ile davranan Trump'a yönelik tepkilerin de sönük kaldığı kaydedildi.
İbrahim Kiras, “güçlü ‘iç cephe’ için ana muhalefet ile iş birliği gerekmez mi?” sorusuyla farklı bir bakısına işaret ediyor.
Sait Alioğlu, Avrayacılık ideolojisinin fikir babası “Rus” stratejist Aleksandr Dugin’in, Putin’e sağdan bakışı öngören “Putin’e Karşı Putin” adlı eserine yönelik bir değerlendirmede bulundu.
Hikâyeci yazar Yusuf Tosun, usta hikâyeci Mustafa Kutlu’nun Başkanın Adamları” adlı eserine vurgu yaparak, onun anlatımları üzerinden çeşitli kurumların kültür ve sanata bakışına ışık tutuyor.
Mehmet Aslan, yenisafak.com’da “Deprem kitaplara bakışımı değiştirdi” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Mehmet Şeker, bu yazısında Z kuşağına mensup olan liseli gençlerin, her şeyden önce vicdanlarını konuşturarak, deprem olgusuna yönelik bakış açılarını içeren çarpıcı ve bir o kadar da öneml arz eden ifadelerine yer veriyor.
Mustafa Kaya, “Farha” adlı film üzerinden, Filistin sorununa ve eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Dr. Condoleezza Rice’ın, ABD çıkarları adına bölgeye yönelik bakışına değiniyor.
Oral Çalışlar, bir müddet önce vefat eden usta hikâyeci ve düşünce insanı Rasim Özdenören ile tanışmasını ve ona yönelik bakışını yazıyor.
Ali Bayramoğlu, insan hakları savunucusu ve İHD yöneticisi Öztürk Türkdoğan üzerinden, iktidarın Kürt sorununa bakışını ve muhalefetinde bu konuda nasıl davnanabileceğini tartışıyor.
Edebiyatçı yazar ve akademisyen Ethem Erdoğan, merhum Sezai Karakoç’un sanatçıya ve şaire yönelik bakış açısını “Edebiyat Yazıları-1” adlı eseri üzerinden değerlendirdi.
Şakir Diclehan Yazdı;
TRT Haber’de ekrana gelen 'Gece Bakışı' adlı program dün akşam ilginç anlara sahne oldu.
Amerika’nın Çin’e bakışının farklılaşması artık Thucydides’i tartışılmasıyla değil ancak Çin’i tartışılması, Çin gerçeğinin anlaşılması, bu gerçekle yaşamak için çözüm yolları üretmesiyle mümkün.
Derya Yanık. "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda kadınları koruyacak gerekli yasalar mevcuttur."
Metropoll, kamu kuruluşlarında çalışanların başörtüsü takmasına bakışı değerlendiren bir anket gerçekleştirdi.
Irak'ın Kürt kökenli Dışişleri Bakanı Hüseyin, PKK ve su meselesin, IŞİD'in bölgedeki faaliyetleri ve ABD'nin yeni yönetiminin Bağdat'a bakışına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu
İbrahim Kahveci: "Burada tartışılması gereken nokta asıl AK Parti tabanının bakışıdır. Milletten çok daha fazla vergi toplanırken, devletin yakın tarihte görülmedik savurgan harcamalarına nasıl bakılıyor?"
Hakan Albayrak yazdı;
Gazete Duvardan Mustafa Zengin, Yeni kurulan DEVA Partisi'nin Urfa'daki başkanlığı Av. Ahmet Tüysüz üstlendi. Aynı zamanda eski Baro Başkanı olan Tüysüz'le, çalışmalarını, vaatlerini, ülkenin sorunlarına dair bakışını konuştu.
Abdulaziz Tantik Analiz Etti...
KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkilerin niteliği değişebilir, ki ona da bu dönemde çok ihtiyacımız var. Diğer yandan bizim de Türkiye olarak Kıbrıs’a bakışımızı değiştirmemiz, KKTC’nin egemen eşitliğini tanımamız ve üslup sorunumuzu çözmemiz şart.
Zamanın belli noktalarına yerleştirilen özel günler, özel haftalar ve aylar tam da bu tekdüzeliğin yarattığı kamaşmayı ortadan kaldırmak akıl, yürek ve fizyolojik gözün bakışını yeniden hayata hazırlamak için var.
Hertaraf.com yazarı Derviş Argun, “İçimden Bir Ömer Geçer” başlıklı yazısında, bir insan ve yönetici olarak Hz. Ömer’in, adalete bakışını, uygulamaları ve tarih boyunca onu takip ettikleri söylenen Müslüman yöneticiler ile var olan farkını vurguluyor.
Dünya Bizim’den Deniz Demirdağ Prof. Dr. Adnan Demircan ile “Din Algısı İnşasında Tarihin Araçsallaştırılması” kitabını, mezhepler tarihini, Selefiliğin tarihe bakışındaki problemleri ve daha birçok konunun konuşulduğu bir röportaj gerçekleştirdi.
Çalışan kadın’ kavramı yaklaşık iki yüzyıllık bir geçmişe sahiptir. Bunun ana nedeni modernleşme ve sanayileşme ile birlikte çalışmanın ev dışına taşan, ücret getiren kısmının daha değerli görülmesi ve sadece bunun ‘çalışma’ olarak nitelendirilmesidir.
Fatma Barbarosoğlu’nun kitaplarını okurken olaylara bakış perspektifimizin oldukça geniş bir açıya ulaşması onun hayata bakışı ve yaşananları algılayış biçimiyle ilgili bir durum
Milat Gazetesi'nden Selahatttin Gezer, 'Kim Milyoner Olmak İster' programına katılan Ümmü Gülsüm ve ve sokaklarda yaşayan, 'iyi kalpli' Hasan'ın hayata bakışını analiz ederek, bizlere iyiliklerin ve iyilerin daha henüz ölmediklerini hatırlatıyor.
Demokrasilerde, örgütlenme hak ve özgürlüğü, diğer insan hak ve özgürlükleri (ifade-düşünce-inanç-girişimi) ile birlikte kıymetli bir özgürlük ve haktır.