Genç Öncüler Dergisi, 213. Sayısında, Doğu Türkistan’ı “İstila, Esaret ve Direniş Yurdu” olarak tanımlayan bir bakış açısıyla okuyucusuyla buluştu.
Suriye’de geçici hükümetin yeni kabinesi açıklandı. Ahmed el-Şara’nın liderliğinde kurulan hükümette toplam 22 bakan yer alıyor. Kabinedeki tek kadın ise Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı’na atanan Hind Kabawat.
Al Jazeera’nin kaynaklarına göre, anayasa bildirgesi Suriye’nin önceki anayasalarını, özellikle de 1950 anayasasını referans alıyor. Anayasa bildirgesine göre, İslam hukuku yasamanın temel kaynağı haline getirilecek.
Ankara'da bu hafta CHP'nin cumhurbaşkanı adayı için ön seçim kararı, İmralı süreci ve AK Parti'nin büyük kongre hazırlıkları gündemde yer alıyor.
İbrahim Kahveci: “Bir ülkenin teknoloji seviyesi nasıl ilerlemez? Veya bir ülkede bilim neden durur? Tek bir cevabı var: Vasatlık. Vasatlığın temelinde ise eğitim sistemi yer alıyor.”
Dışişleri Bakanı Fidan, yarın Bağdat’ta üst düzey Iraklı yetkililerle görüşecek. Gündemde, Türkiye-Irak ilişkileri, PKK ile mücadele, Kalkınma Yolu Projesi ve bölgesel iş birliği yer alıyor.
Yalım Eralp ile Dünya Dönüyor’da bu hafta: Trump sık sık "Amerika'yı tekrar büyük yapalım" diyor. Bu söylem, 1823'te dönemin başkanı Monroe'nun ortaya attığı Manifest Destiny (Kaçınılmaz Kader) anlayışından ilham alıyor.
Sosyo Politik Araştırma'nın Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan çağrısıyla başlayan süreç üzerine yaptığı anketin sonuçlarına göre sadece üç parti yüzde 7'nin üzerine oy alıyor.
Yetkin Düşünce Dergisi, (2024 Nisan-Mayıs-Haziran) 25. Sayısında “Mankurtlaştırma ve Posttruth(Hakikat Sonrası) konusunu makaleler bazında ele alıyor.
Yetkin Düşünce Dergisi, (2024 Ocak-Şubat-Mart) 25. Sayısında, İsrail’in, Gazze’ye yönelik katliamını da içeren Siyonist anlayışı makaleler bazında ele alıyor.
İktibas Dergisi’nin Mayıs sayısında, Türkiye'nin ana gündemi haline gelen seçim konusuna yer verdiği kapağında manşet olarak "Neyi seçiyoruz ya da seçebiliyor muyuz?" sorusu yer alıyor.
Dünyada en çok kitap okunan ilk 10 ülke arasında Asya'dan 6, Avrupa'dan 4 ülke yer alıyor. Hindistan liste başı olarak öne çıkıyor. Buna göre Türkiye kitap okuma oranında 18'inci sırada yer aldı.
Yetkin Düşünce Dergisi bu sayısında Kur’an ve Tarihsellik bağlamında, Kur’an’ı tarihe gömmek ya da onu gündeme taşıma konularını dosya içerisinde ele alıyor.
Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir felaketinin şokunu yaşıyor. İnsanlar depremin yarattığı travmaya atlatmazken, RTÜK, BTK ve mahkemeler engellemelere ilişkin bazı kararlar alıyor.
Aralarında Independent Türkçe'nin de bulunduğu çok sayıda haber sitesine gönderilen kararlarla haberler karartılıyor. ESB'nin tebliğ ettiği erişim engeli kararlarını incelemek bile neredeyse bir günü alıyor.
Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın detayları ortaya çıktı. Eğitim alanında gelecek yıl atılacak adımların başında zorunlu eğitimin 5 yaşa düşmesi yer alıyor.
Doğu Türkistan'da dünyanın gözü önünde soykırıma devam eden Çin, Kovid perdesi altında Uygurları ölüm karantinasına alıyor.
Türlü oyun ve hilelerle evlerimize kadar girmeye çalışan sapkınlar, şimdi de minik zihinleri hedef alıyor. Sinema ve animasyon filmlerle sapkınlık propagandası yapmak istiyorlar. RTÜK ve ve Kültür Bakaanlığı açıklamada bulundu.
1981'den bu yana 42 yıldır yayınını sürdüren İktibas Dergisinin 520. sayısı çıktı. "İsrail-Türkiye İlişkileri Fabrika Ayarlarında" manşeti ile çıkan derginin yeni sayısı İsrail'le 'normalleşme' arayışını konu alıyor.
Mücahit Sağman, After Life dizisi üzerinden, eşi vefat eden bir adamın hayattan kopuşunu aynı zamanda Ortadoğulu karakterine de vurgu yaparak kara mizah bir dille ele alıyor.
Editör ve Çevirmen Mehmet Akif Koç, Selçuklu tarihçisi, ilahiyatçı ve şair Prof. Dr. Mikail Bayram’la gerçekleştirdiği nehir söyleşisi üzerinden bir yazı kaleme alıyor.
TÜİK, "Herkes memleketinde yaşasaydı en büyük il hangisi olurdu?"nun cevabını açıkladı. Buna göre, ilk sırayı Şanlıurfa alıyor.
Zaman baş döndürücü bir akışta. Giderek insanın zamanı daralıyor. Göçü toplamadan göçe hazır olmak çok daha önemli.
FBI, yüzlerce yazarın kitap taslaklarını çalan zanlıyı yakaladı. Ünlü bir İngiliz yayınevinde telif hakları koordinatörü olarak çalışan zanlının mağdur ettiği isimler arasında Margeret Atwood ve Ethan Hawke da yer alıyor.
İklim değişikliği nedeniyle ısı ve nem seviyelerinin yükselmesi sonucunda açık havada gerçekleştirilen işler için serin saatler azalıyor.
Ahmet Taşgetiren, Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği “siyasi cinayetler” konusu ile SADAT gibi bir yapı ve TÜGVA üzerinden yürüdüğü gözlemlenen paralel yapı/lar konusunu ele alıyor.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Taliban çok yavaş karar alıyor. Belki ülkenin yönetimini bu kadar hızlı kolay alacaklarını kendileri de beklemiyorlardı. Kendilerini buna adapte etmeye çalışıyorlar" dedi
Muhalefet, sığınmacılar ve mültecileri her türlü kötülüğün kaynağı olarak gösteriyor. Memleketin onlarca yıl çözülmemiş problemlerini onlara bağlıyor. Onları, güvenliğe yönelik bir tehdit olarak damgalıyor.
İktibas Dergisi 509. sayısı ile yeniden okuyucuları ile buluştu. Yeni sayının manşetinde Ukrayna-Rusya krizi yer alıyor.
Etyen mahçuğyan "Batı, bu iktidar varken Türkiye’de anlamlı bir demokratik gelişme olmayacağını anlamış oldukları için jeopolitik çıkarlarını öne alıyor."