Dış politika analisti Barçın Yinanç ve T24 Dış Haberler Editörü Buse Söğütlü, Suriye’de yaşanan değişime uluslararası ve bölgesel aktörlerin yaklaşımlarını değerlendirdi.
Yıldıray Oğur, belgeler ışığında, tek parti döneminde devletin Nusayri azınlığa yönelik “olumsuz” bakış açısının aksine, onlara ve dolayısıyla Suriye yönetimine en iyi yaklaşımın AK Parti döneminde söz konusu olduğunu belirtiyor.
Gazete Duvar’dan Hilal Köylü, CHP’de yapılması düşünülen kurultay ile ilgili olarak Özel ve ekibi ile kendilerini “mücadele grubu olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu ve ekibinin, konuya dair yaklaşımına vurgu yapıyor.
Ali D. Ulusoy, yazısında, Kürt sorununun çözümü için ne radikal Türklerin, ne radikal Kürtlerin yaklaşımının gerçekçi olmadığını; var olan sorunun eşit vatandaşlık ve anayasal teminat çerçevesinde çözülebileceğini belirtiyor.
Tarık Çelenk, seküler kesimden ziyade, dindar çevrelerde yetişen birçok gencin artık dini sorgular hale gelmesi üzerine; medrese, tarikat ve İlahiyat fakülteleri üçgeninde ,konuya dair yaklaşımlara dikkat çekmekte…
https://media-cdn.t24.com.tr/media/library/2024/11/1732522869141-ozel.jpg
Yusuf Tosun, Yazar ve şair Hüseyin Akın’ın, “kötü öğretmen” profili üzerinden, onun , başta kendi olmak üzere, eğitim ,öğrenci ve eğitime dair yaklaşımını içeren ‘Kötü Öğretmenin El Kitabı’ adlı eserini değerlendiriyor.
Amiyâne olarak birçok kişi tarafından söylene duran “ben, gözümle görmediğime inanmam” yaklaşımı salt rasyonellik olarak değerlendirilebilir. Bu durum aynı zamanda irrasyonelliktir de…
Taha Kılınç, Arap Baharı sonrasında, Tunus’ta yaşan sürece, Gannuşi’nin olumlu yaklaşımlarına, ama ona karşı olumsuz duruşlara ve dış güçlerin(çoğu da Arap ülkeler) etkisine işaret ediyor.
İran Cumhurbaşkanı İbrahimReisi, ülkede Mahsa Amini'nin ölümü sonrası başlayan protestolarla birlikte zorunlu başörtüsü uygulamasında yaşanan sorunlar hakkında, "Başörtüsü sorununu kültürel bir yaklaşımla çözme arayışındayız" dedi
“Mehmet Akif’in Dili ve Dile Yaklaşımına Dair” başlıklı yazı, Nihat Çınar’ın, kitaphaber.net’in, dijital formatta yayınlanan Kitap Haber Dergisi’ndeki PDF dosyasından iktibas edilmiştir.
Sosyolog yazar Kadir Canatan’ın Sosyal - Psikolojik Bir Yaklaşım” alt başlıklı “Yetim Muhammed” adlı eseri, Mana Yayınları “İnceleme-Araştırma” kategorisi içerisinde yayınlandı.
Ahmet Taşgetiren, “Kadının statüsü” konusunda Müslüman camianın kafasının net değil, hatta karışık olduğunu, bununda insanlığın akışına paralel gitmeyen olumsuz bir yaklaşım olduğunu belirtiyor.
Tarihçi yazar Dursun Gürlek, kültür tarihçiliğimize vurgu yaptıktan sonra, bu tarihçilerden A. Ragıp Akyavaş’ın yaşadığı Adapazarı merkezli bir depreme ve Hz. Peygamber’in(s) depremle ilgili yaklaşımına dikkat çekiyor.
Başkanlığını Kerem Kınık'ın yaptığı Kızılay'ın depremin üçüncü günü çadır satışı yapmasına AKP'li Bülent Turan da kayıtsız kalamadı. Baskılar sonucu tepki veren Turan, "Keşke satmasaydı." dedi.
HDP'nin tutuklu bulunan eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslendi.
Yaşar Süngü, deprem hadisesinden de önce gündeme getirdiği “yata ev/dikey ev” konusunda, birçok Avrupalı uzman ile merhum Turgut Cansever’in, yatay eve dair “olumlu” yaklaşımlarının önemine dikkat çekiyor.
Doğru Haber Gazetesi yazarı Ayşe Sülün, Aile Bakanının, topluma yönelik ifsat edici işler konusunda dert yandığını, ama çözüm konusunda “elimizden bir şey de gelmiyor” yaklaşımının yanlışlığına dikkat çekiyor.
Mikdat Karaalioğlu, Kur’an yakma eylemi sadedinde, yüzlerce yıl mezhepçi yaklaşımlarla Avrupa’da ve Amerika’da kutsal kitaplar dahil, genel anlamda içerik açısından “tehlikeli bulunan” kitaplara yönelik saldırılara dikkat çekiyor.
Mehmet Ocaktan, gerek dini yobazlık mesabende düşünen bazı Müslüman çevrelerle, başörtü düşmanlığına halen sürdüren, çoğunluğunu da Ortodoks solcuların oluşturduğu çevrelerin olumsuz yaklaşımına dikkat çekiyor.
Metin Karabaşoğlu, Meşruti yönetimin istibdatdan daha hayırlı ve İslam’a uygun olduğunu Said-i Nursi’nin, konu ile ilgili yaklaşımlarına dayanarak belirtmeye çalışıyor.
Sosyal güvenlik uzmanı Ahmet Ünlü, bir popüzlizm sonucu kambur halini alan erken yaşta emeklilik konusunda; bir zamanlar iktidarda bulunan bazı muhalif siyasetçilerin popülist yaklaşımlarına dikkat çekiyor.
Abdülaziz Tantik, birçok konuya yönelik yaklaşımda olduğu üzere, çocuk yaşlarda evlilik iddialarının hakikatinin ortaya çıkması adına da, sahih bir yöntem denemesini öneriyor.
Dr. Abdülkadir Turan, Birçok kişinin, “ona uyar” savıyla örfün yanlış kısımlarını İslam’a uygun gören anlayışa paralel olarak, bu kez Batı kaynaklı neo-sentezci yaklaşımların öne çıkarıldığını belirtiyor.
Yusuf Ziya Cömert, normalde çözüldüğü bilinen başörtüsü yasağı ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu ile Erdoğan cephesinde car olan konuya yaklaşım tarzına dair bir değerlendirmede bulunuyor.
Mustafa Çağrıcı, Gazali’nin felsefecileri kafirlikle suçlayıp “ene’l-hak(Ben Allah’ım) vb. diyen sufileri hoş görme durumuna ve bazı Selefici alimin geçmişteki ve günümüzdeki bazı yaklaşımlarına dikkat çekiyor.
Abdullah Muratoğlu, 2024’te yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde, her ikisi de cumhuriyetçi olan Donald Trump ile Florida Valisi Ronald DeSantis’in konu ile ilgili yaklaşımlarına dair bir değerlendirmede bulunuyor.
Ayşe Böhürler, başörtüsü üzerine Mısır’da yapılan tartışmalara, İsmet Özel’in “Başını örten kızlar felsefe bilmelidir” düşüncesine atfen İsmail Kara’nın yaklaşımı bağlamında bir değinide bulunuyor.
Abdülaziz Tantik Yazdı;
Hakan Albayrak, 1795’te Rusya, Prusya ve Avusturya tarafından işgal edilip paylaşılan Polonya’nın 104. Bağımsızlık gününe ve Osmanlı-Polonya ilişkilerine ve her iki ülkenin yönetimlerinin var olan yaklaşımına vurgu yapıyor.