Yıldıray Oğur, silah ve şidet karşıtı olup meşruiyet çerçevesinde hak savunuculuğu yapan kişilerin tutuklanması ile HÜDA PAR’ın Diyarbakır’da yapmış olduğu Kürt Meselesi Çalıştayı’na gelen olumsuz eleştirileri dikkat çekiyor.
Büyükcanayakın Yeni Şafak’a konuştu: “Yarası olan gocunuyor. 2010’da AK Parti ve MHP belediyeleri hakkında da olumsuz raporlarım oldu. Ancak kimse ses çıkarmadı. Bunların yarası büyük. Aba altından sopa gösteriyorlar”
Mustafa Çağrıcı, Kur’an’da olumsuz anlamda geçmediği halde, ‘yenilik’ anlamına gelen bid’at olgusunun; bırakın dinî alanı,teknik alanda oluşan birçok şeyin dahi Müslümanlar tarafından günümüzde bile kabul görmediğini belirtiyor.
Oral Çalışlar, MHP’nin çözüm sürecinin teklemesine sebep olabilecek kayyum atamalarına sıcak bakmaması, mevcut iktidarın yaptığı icraatlar ve laik kesin “bu milletle olmaz” düşüncesi çerçevesinde olumsuzluklara değiniyor.
İbrahim Kiras, İrlanda’da Protestanlar ile Katolikler arasında vuku bulan mezhep çatışmalarının olumsuzluğunu, izlemiş olduğu bir İrlanda yapımı olan “Belfast” filmi üzerinden, bize de bir şeyleri hatırlatıyor.
İlhami Işık, "Bugünün Türkiye’sinde hâlâ birinci parti durumunda olan muhalefetin bu süreci daha kalıcı ve daha demokratik hale getirmesi mümkünken sadece olumsuz pozisyonda eleştiriler yapması ne kadar sahici?" olduğunu soruyor.
Yıldıray Oğur, Çözüm sürecinin olumlanmaması adına, birçok ulusalcı ile sol çevrelerin söylemi ve aynı zamanda DEM’den beklediğini pek bulamayan CHP’nin, konuya dair olumsuz ve geri kalıcı durumuna işaret ediyor.
Elif Çakır, yakın bir geçmişte, iktidar cenahının, DEM Parti üzerinden CHP’ye yönelik olumsuz tavırlarının, başlayan çözüm sürecinde “siyaseten icra edilmiş” kabilinden unutulabileceğini ve barışa ulaşılabileceğini belirtiyor.
Taha Akyol, ölüm yıldönümünde Mehmet Akif’i rahmetle ve minnetle anarken, onun şahsında Meşrutiyet öncesi istibdat dönemi ile Cumhuriyet’in ilk dönelerinde uygulanan baskıcı yöntemlerin ürettiği olumsuz durumlara dikkat çekiyor.
Hasan Cemal, Halk TV'de katıldığı "Yeni Bir Sabah" programında gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.
Yıldıray Oğur, belgeler ışığında, tek parti döneminde devletin Nusayri azınlığa yönelik “olumsuz” bakış açısının aksine, onlara ve dolayısıyla Suriye yönetimine en iyi yaklaşımın AK Parti döneminde söz konusu olduğunu belirtiyor.
İhami Işık, Sırrı Süreyya Önder’in, –kendileri iktidarda olmadıklarından maada- Kürt sorununa yönelik barış girişimine olumsuz yaklaşan ve işi zora sokmaya çalışan çevrelere yönelik eleştirilerini teyit ediyor.
İmralı ile bir kaç gün içerisinde gerçekleşmesi beklenen görüşmede hiç de sanıldığı gibi olumsuz bir pozisyonun olmadığını ve yapacağı çağrıya da kimsenin “hayır kabul etmiyoruz ” demeyeceğini hep beraber görmüş olacağız.
Ahmet Taşgetiren, yüz yıllık din-devlet ilişkisi ve Erdoğan’ında konuşmacı olarak katıldığı 7. Din Şurası’nda yaptığı konuşmaya odaklanarak, günümüz cemaat ve tarikatların toplumda var olan "olumlu, olumsuz" karşılığına değiniyor.
Gazete Oksijen'den İlke Gürsoy'a konuşan Bekir Ağırdır, araştırmanın en olumsuz bulgusunun "Komplo kırılganları" olduğuna işaret etti.
Taha Kılınç, Arap Baharı sonrasında, Tunus’ta yaşan sürece, Gannuşi’nin olumlu yaklaşımlarına, ama ona karşı olumsuz duruşlara ve dış güçlerin(çoğu da Arap ülkeler) etkisine işaret ediyor.
Vahap Coşkun, YSP’den aday gösterilen Hasan Cemal ve Cengiz Çandar’’ın bazı “olumsuz” durumlarına atfen Kürdi çevrelerden yapılan eleştirilerden hareketle, seçim sonrası durumlarına işaret ediyor.
Ahmet Taşgetiren, “Kadının statüsü” konusunda Müslüman camianın kafasının net değil, hatta karışık olduğunu, bununda insanlığın akışına paralel gitmeyen olumsuz bir yaklaşım olduğunu belirtiyor.
Ammar Kılıç, ülkelerindeki olumsuz durumlardan dolayı Türkiye’ye ve oradan da Batı’ya ulaşmak isteyen göçmenlerin bir müddet alıkonulduğu Geri Gönderme Merkezlerinde(GGM var olan bazı durumlara dikkat çekiyor.
Serbestiyet’ten Başran Düzgün, 6’lı masanın açıkladığı mutabakat metninde Kıbrıs’la var olan ilgili tek cümlelik bir ifadeye binaen, konuya dair ada’da olumsuz anlayışın oluştuğunu, bunun da izale edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Mehmet Ocaktan, gerek dini yobazlık mesabende düşünen bazı Müslüman çevrelerle, başörtü düşmanlığına halen sürdüren, çoğunluğunu da Ortodoks solcuların oluşturduğu çevrelerin olumsuz yaklaşımına dikkat çekiyor.
Mikdat Karaalioğlu, birkaç gün önce ölen ve bazı olumsuz sıfatlarla anılan Papa 16. Benedict’in düşüncesi, Katolik Kilisesi ile ilişkisi ive İslam’la bazı Hıristiyan mezheplere yönelik tavrına dikkat çekiyor.
Fehmi Koru, dindar çevrede oluşan tekil bir hadisenin, hemen herkes böyle davranıyormuşçasına CHP medyasının olumsuz yayınlarının bizzat Kılıçdaroğlu’nun adaylığına zarar verebileceğini belirtiyor.
SemraAlkan, AKParti’nin kendisinden uzaklaşan seçmenin, özelliklede Kürt seçmenin gönlünü tekrar kazanması zorgöründüğünü, bu olumsuz durumun bizzatErdoğan tarafından tersine çevrilip çevrilmeyeceği üzerine bir analizde bulunuyor
Yıldıray Oğur, İstiklal’deki terör eylemi öncesinde Şah Çerağ’a yönelik saldırıya karşılık olarak İran’da bir sitede MİT’e yönelik olumsuz eleştiri ve PKK’nin kendine bağlı(SDG)Suriyeli Arap güçlere yönelik şüpheye dikkat çekiyor.
Fatma Barbarosoğlu, İstiklal Caddesi’den meydana gelen terör eyleminin medyada “olumsuz anlamda” yansıtılış şeklinden hareketle, bu tür konularda yeni bir dijital dilin kurulmasının gerekliğine dikkat çekiyor.
AliBayramoğlu, birçok etkenle birlikte, uluslararası dengeler ile tek başına ülkeleri, en önemlisi de toplumları olumsuz anlamda etkileyen ArapBaharı sonrasını, Türkiye’ye yönelik etkileri bağlamında bir değerlendirmede bulunuyor.
Yazarımız Ziya Gündüz, Aile danışmanı ve öğrenci koçu Şükran Şensözenile “Sınav Kaygısı” hakkında konuştu.
Gazeteci Ahmet Hakan isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AKP’yi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptıkları olumsuz sözleri nedeniyle eleştirdi.
Oral Çalışlar, Kemal kılıçdaroğlu’nun, başörtüsü serbestliğine anayasal zemin kazandırma çabalarına yönelik “sözde” solcu muhalefetin, konuya dair olumsuz davranışlarına dikkat çekiyor.