Ahmet Taşgetiren, Kadir gecesine atfen,, dünyaya örneklik anlamında, İslam dünyasının en modern ülkesinin “dindar” kadrolar eliyle yönetildiği halde, bihakkın örneklik sergilenemediğini belirtiyor.
Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in, ''Sincan'da demokrasiye balans ayarı yaptık'' ifadesi ile birlikte 'Postmodern darbe''nin kapısı aralanmış oldu.
CahitBayrak, Trump’ın, ikinci kez başkan seçilmesi sonrasında dünyaya ve özellikle de Ortadoğu’ya yönelik uygulamak istediği politikalar üzerinden, ‘modern sömürgecilik ve Ortadoğu’nun geleceğine dair bir değerlendirmede bulunuyor
Araştırmacı yazar Abdülaziz Tantik, modern ve onun ardılı sayılan postmodern dönemin etkisiyle oluşan ve insanı derinden etkileyen, birbirlerine zıt ‘kalabalık’ ve ‘yalnızlık’ olgularının mezcedildiği bir olgu üzerinde duruyor.
Ali Bayramoğlu, Erdoğan’la ilgili olarak, batı basınında, onun otoriterliği ile modernleştirmeci politikaları üzerinden bir paradoks düşüncesinin hâkim olduğunu; onun bu iki zıt kutbu bir arada tutabilme becerisine dikkat çekiyor.
Ali Haydar Haksal "Halide Edip, Modernleşme ve Suriye ll" adlı, Ali Ekrem Bolayır'ın hatıralarından ve H. Edip'in Mor Salkımlı Ev kitabından alıntılarla zenginleştirdiği önemli bir yazısı var.
Mücahit Bilici'nin SERBESTİYET'teki yazısı;
Yasin Aktay’ın “Batılılaşma;Modernleşme mi, Yabancılaşma mı? / Tarihin Gerçek Yüzü – 1” adlı eseri, serinin ilk kitabı olarak yayınlandı.
Ahmet Örs, modern dönem İslamcılığının“ahirete iman” ilkesinden başlayarak gaybî yardım konusunun epeyce aşındırıldığını ve buna bağlı olarak umutsuzluğun ve sapmaların yaşandığını belirtiyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 savaş uçakları için Link-16 taktik veri bağlantı modernizasyon kitlerinin satışına onay verdi. Bakanlığın onay kararı Amerikan Kongresi'ne de iletildi.
Bu toprakların modern dönemde gerçekleştirilen ilk darbesi olan 31 Mart olayı sebebiyle yazarımız Alta Tan’ın, konuya dair, daha önce yayınlanmış bir yazısını önemine binaen “yeniden” yayınlıyoruz…
Ülkemizde kanunlar, toplum vicdanı ve anayasa hükümleri yok sayılarak millet iradesinin hiçe sayılarak ayaklar altına alınması ile yapılan 28 Şubat 1997 postmodern darbesinin üzerinden 26 yıl geçti.
Abdülaziz Tantik, modern anlayışa sığınıp Müslüman kalma düşüncesinin muhafazakarlık, siyasetten arınmışlığın ise dindarlık olarak tanımlandığı bir vasatta İslamcılığın işinin zorluğuna dikkat çekiyor.
SüleymanSeyfiÖğün, insanlık târihinin, belli bir nokta-i nazardan seyredildiğinde, içevurumcu ve dışavurumcu arzular arasında salıncaklandığını. bu itibarla, kadim dünyâlardan modern olanlara doğru bir değişim olduğunu belirtiyor.
Salih Cenap Baydar, fikircografyasi.com’da “Modern ile Postmodernin Kesişiminde İsmailağa: Zealot bir Sivil Toplum Örgütü!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Süleyman Seyfi Öğün, modern demokrasilerin müzakere temelli olduğu iddiasından hareketle, yapılanın müzakere ve münazara olmayıp münakaşa seviyesinde kaldığını; bu durumun aşılması gerektiğini belirtiyor.
Abdülaziz Tantik, kolay çözümlenir ve anlaşılır vb. olarak tanımlanan indirgemenin, modern düşüncede farklılaştırıldığını ve işin giderek şirk unsuru baz alınarak insanın tanrılaştırılmasına kadar vardırıldığını belirtiyor.
Fatma Barbarosoğlu, dizilerle pekiştirilen köpeklerle birlikte yaşama çabalarında ve ona karşı çıkışlarda modern algıların önemli rol oynadığını, bu konuda işin esas sorumlusunun insanın kendisi olduğunu vurguluyor.
Ali Haydar Haksal, Batılı oryantalistlerin İslam’a bakışlarına ve bir Batı projesi olan modernleşmenin –onun din karşıtlığından dolayı-medeniyetle eş tutulamayacağını belirtiyor.
Yeni Şafak Gazetesi biyografi yazarı Nuriye Çelik Çelik, modern dönemde din eğitimi alanında önemli işlev görmüş bulunan İmam Hatip Liselerinin kuruluşunda öncülük yapan Celalettin Öktem’in hayatına ve mücadelesine ışık tutuyor.
Süleyman Seyfi Öğün, başkaları için yaşamak demek olan diğergamlığın, insanların hakir ekseriyetinin ilgisi dışında bulunan bir erdem olduğunu, aksini ise klasik ve modern tarihe işaret ederek belirtmeye çalışıyor.
Abdülaziz Tantik Yazdı;
Kamil Ergenç Yazdı;
Abdülaziz Tantik, modernliğin, çağdaşlıktan farklı olduğu için, kendisini buna nispet eden Müslümanın, hemen her şeye bu gözle bakacağını ve bununda ilgili insanların çabaları sonucu izale edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Taha Kılınç, İran’ın “modern” döneminde Batılılaşma adına Pehlevi hanedanın yapmaya çalıştığı yanlışların, bugünde “yazarın kendi ifadesiyle “Din adamları devleti’nce Şiiliğin öne çıkarılarak yapılmak istendiğini belirtiyor.
AbdülazizTantik, Emevilerden buyana iman ile amelin birbirinden ayrıştırılması ve ibadet yerine salt imanın konulması ve buna modern dönemin etkilerini de katarak, çoğu kişide çene Müslümanlığının(propaganda)oluştuğunu belirtiyor.
Sema Kızılarslan, Yusuf Ekinci ile “Kürt modernleşmesi gecikmişliği telafi edecek anormal bir hızda yaşanıyor, Kürt kuşakları arasında uçurum var” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.
Mustafa Erdoğan’ın, sivilsiyaset.net’te “Siyasî Modernlik ve Medenîlik” başlıklı bir yazısı yayınlandı.
Ali Fikri Işık, Diyarbakır’daki üretim örneği üzerinden Kürt modernitesinin lokomotifin tekstil olacağını, başrolde olacağını ve onun Kürtler adına sosyal hayatı da değiştireceğini belirtiyor.