Myanmar'da meydana gelen, 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremde can kaybının 1002'ye, yaralıların sayısının ise 2 bin 376'ya ulaştığı açıklandı.
Müslümanlara vatandaşlık hakkı tanımayan ırkçı Myanmar yönetimi, Arakanlıların dönüşü için göstermelik adımlar atarken, ülkelerinde geri dönüş için hâlâ şartların oluşmadığına kanaat getirdi.
Myanmar’da cunta yönetimi, aralarında devrik lider Aung San Suu Çii’nin partisi Ulusal Demokrasi Birliği’nin (NLD) de bulunduğu 40 siyasi partiyi kapattı.
Kansi bölgesinde ayrılıkçı Kaçin Bağımsızlık Ordusu’nun (KIA) kuruluşunun 62’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen konserin hedef alındığı saldırıda, orduya ait 2 savaş uçağı tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi.
Chris Gunness, Myanmar'a karşı açılan dava için neden Türkiye'yi seçtikleri ve davanın tüm ayrıntılarını Independent Türkçe'ye anlattı
ABD merkezli sosyal paylaşım platformu Facebook’un Myanmar’daki Arakanlı Müslümanlara yönelik nefret söylemi ve şiddet çağrılarını engellemede başarısız olduğu öne sürüldü.
Myanmar’da devrik lider Aung San Suu Çii, yasa dışı telsiz ithal etme ve bulundurma suçlamalarıyla yargılandığı davada, 4 yıl hapse çarptırıldı.
Myanmar'ın devrik lideri Aung San Suu Kyi, Covid-19 kısıtlamalarını ihlal etmek ve halkı kışkırtmak suçlarıyla yargılandığı davanın karar duruşmasında 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Myanmar'da Müslümanlar, Müslümanların haklarını korumak için Myanmarlı Müslümanlar Çok Etnikli Danışma Komitesini (MMMCC) kurdu.
Myanmar'da askeri darbe karşıtı protestolar kapsamında ülkede Çin'e ait fabrikaları ateşe veren 28 kişi 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.
Myanmar’da darbe sonrası başlayan eylemler dünyanın dikkatini buraya çekerken Batılı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar da yaşananlara dair endişelerini dile getirerek demokrasi vurgusu yapıyor
Myanmar halkının, yönetime el koyan orduya karşı silahlanmaya başladığını belirten BM Temsilcisi Burgener, ülkede iç savaş çıkabileceği uyarısını yaptı.
Myanmar’da askeri darbeye ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı çıkan silahlı isyancı gruplar ile protestoculara güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ölenlerin sayısı 805’e yükseldi.
Yıllardır Arakanlı Müslümanlar'a yaptıkları zulümle gündeme gelen Myanmar, askeri darbe sonrası kargaşanın merkezi haline geldi.
Myanmar'da askeri darbenin ardından yönetimi ele geçiren ordu ile darbe karşıtı etnik silahlı gruplardan Kachin Bağımsızlık Ordusu (KIA) arasında çıkan çatışmada, Myanmar ordusundan 5 asker öldürüldü.
Myanmar’da askeri darbenin ardından cunta muhalifi siyasetçilerin sivil hükümet kurma çalışmaları ve bazı etnik grupların darbe karşıtlarının yanında yer alması, ülkede iç savaş ihtimalini güçlendiriyor.
Myanmar'da askeri darbeyle iktidardan devrilen iktidardaki Ulusal Demokrasi Birliği (NLD) partisinin 2 Müslüman üyesinin, askerlerin işkencesine uğrayarak öldürüldüğü öne sürüldü.
Myanmar'daki darbe sonrası başlayan sivil itaatsizlik eylemlerinde sağlık çalışanları iş bıraktı.
Myanmar'dan kaçan çok sayıda Arakanlı Müslüman, Cox's Bazar'daki dünyanın en büyük mülteci kampında yaşıyor. Kampın yarıya yakını çocuklardan oluşuyor.
Bangladeşli Doç. Sharifulİslam, “Rohingya'ya geri dönüş: Dünya Rohingya krizini unuttu mu?” başlıklı analiz yazısında,“Uluslararası toplum, Rohingya Müslümanlarının ülkesine dönebilmesi için Myanmar hükümetine baskı yapmalı."dedi.
Myanmar ordusunda görevli iki asker, Arakanlı Müslümanları öldürdüklerini, toplu mezarlara gömdüklerini ve kadınlara tecavüz ettiklerini itiraf etti.
İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütünün de aralarında olduğu 24 sivil toplum kuruluşu (STK), Birleşmiş Milletlere (BM), Suudi Arabistan ile Myanmar ordusunun, yeniden ''utanç listesine'' eklenmesi çağrısı yaptı.
Khadiza, BM’nin “tam anlamıyla bir etnik temizlik” örneği diye tanımladığı vahşet nedeniyle Myanmar’daki evinden kaçmak zorunda kaldı.
Myanmar ordusunun son haftalarda çatışmaların yoğunlaştığı Arakan ve Chin eyaletlerinde yeni ‘savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işlediği açıklandı.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, "Arakanlılar hala ciddi bir soykırım tehdidi altında" açıklamasında bulundu.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara yönelik insan hakları ihlallerini şiddetle kınayan bir karar tasarısını kabul etti.
Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan UAD'de açılan davayla ilgili 10-12 Aralık'ta yapılacak duruşmaların ikinci gününde, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii, Gambiya'nın tedbir taleplerine itiraz etti.
Myanmar'a Royinghalı Müslümanlara karşı soykırım yapma suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan dava bugün başladı
Myanmar'da, ayrılıkçılar ile orduya bağlı güçler arasındaki çatışmalardan dolayı çok sayıda sivil Tayland'a sığındı.
Arjantin’de Myanmarlı lider Suu Çii ile diğer devlet yetkilileri hakkında, Arakanlı Müslümanlara karşı işlediği suçlar sebebiyle dava açıldı.